• امروز :
  • بلاگ
  • آیا خوردن غذاهای منجمد که سیاه شده‌اند مضر است؟

  • سه شنبه، ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ بازدید 235 مدیریت
  • گاهی با ماندن مواد غذایی در فریزر و منجمد شدن آنها، لایه تیره قهوه‌ای در برخی قسمت‌های آنها ایجاد می‌شود. به این حالت،‌ اصطلاحاً سوختگی فریزری گفته می‌شود. حال سؤال این است که آیا مصرف غذاهایی که دچار سوختگی فریزری شده‌اند، خطرناک است؟

  • سوختگی فریزری چیست؟

    وقتی که غذا به شکل نادرست و نامناسب ذخیره می‌شود یا برای مدت طولانی در فریزر نگهداری می‌شود (ماه‌ها یا حتی سالم‌ها)، مولکول‌های آب موجود در آن شروع به تبخیر شدن می‌کنند. اما چون این مولکول‌ها در محیط فریزر هستند، ذرات تبخیر شده به کریستال تبدیل شده و لایه‌ای یخ‌مانند رو بر روی غذا تشکیل می‌دهند. گاهی، مولکول‌های هوا می‌توانند از بسته‌بندی غذا (مثل کیسه فریزر) عبور کرده و منجر به سوختگی لایه بیرونی غذا می‌شوند.

    سوختگی فریزری در همه غذاها یکسان نیست و بسته به مواد مغذی موجود در آن غذا ممکن است که غذایی بیش از سایر غذاها دچار سوختگی فریزری شود. مثلاً بستنی کم‌ چرب از جمله خوراکی‌هاییست که بسیار در معرض سوختگی فریزری قرار دارد زیرا فشردگی آن کم بوده و مقدار بیشتری هوا در آن وجود دارد. همچنین مقدار مولکول‌های آب موجود در آن که به چربی متصل نشده‌اند هم زیاد است. اما بستنی‌هایی که چربی زیاد دارند کمتر دچار سوختگی فریزری می‌شوند زیرا حاوی هوای کمتری بوده و چربی و آب در آنها با هم ممزوج شده‌اند.

    آیا خوردن غذایی که دچار سوختگی فریزری شده است، مضر است؟

    خوردن غذاهایی که دچار سوختگی فریزری شده‌اند، مشکلی ایجاد نمی‌کند. این موضوع فقط کیفیت غذا رو تغییر می‌دهد. یعنی بر روی طعم، بافت و رنگ غذا اثر می‌گذارد. مثلاً غذا بی‌مزه می‌شود و دیگر آن لذتی که قبل از سوختگی فریزری از خوردن آن به دست می‌آوردید رو به شما نمی‌دهد.

    نحوه پخت غذاهایی که دچار سوختگی فریزری شده‌اند

    اگر با کاهش طعم و کیفیت غذای فریزری مشکلی ندارید می‌تواند به روش‌هایی آن رو بپزید و البته اثر سوختگی فریزری رو هم کمتر کنید. اگر تنها بخش کوچکی از غذا دچار سوختگی فریزری شده است، لایه سوخته رو از غذا جدا کرده و بقیه رو بپزید. اگر کل آن دچار سوختگی فریزری شده است، با آن خورش یا سوپ درست کنید یا آن رو با سس بپوشانید.

    چگونه از بروز سوختگی فریزری جلوگیری کنیم؟

    با توجه به اینکه عامل به وجود آورنده سوختگی فریزری، نفوذ هوا به غذا است، بهترین راه برای جلوگیری از آن این است که غذا رو در بسته‌بندی سفت و یا ظروفی که مانع از ورود هوا می‌شوند، قرار بدهید. در مورد خوراکی‌هایی مثل بستنی هم باید لایه پلاستیکی بالای ظرف بستنی رو روی آن بگذارید تا مانع از ورود هوا به داخل بستنی شود. همینطور بهتر است که کل خوراکی مورد نظر رو از فریزر خارج نکنید. بلکه همان میزان که می‌خواهید مصرف کنید رو خارج نمایید تا همه آن در معرض هوا قرار نگیرد.

    البته غذاهایی که به خوبی بسته‌بندی شده‌اند هم می‌توانند به سوختگی فریزری دچار شوند. پس بهتر است که خوراکی‌ها رو به مدت طولانی در فریزر نگهداری نکرده و زود مصرف کنید. قبل از قرار دادن غذاهای داغ در فریزر، مدتی آنها رو در دمای محیط بگذارید تا سرد شوند.

    غذاهای فریزری گرچه عمر طولانی دارند اما بهتر است در همان شش ماه اول که ذخیره کرده‌اید مصرف کنید چون در این مدت بالاترین کیفیت رو داشته و پس از آن کیفیت آنها کاهش پیدا می‌کند. دمای فریزر باید صفر درجه فارنهایت باشد. اگر دما دچار نوسان شده و گرمتر شود، احتمال بروز سوختگی فریزری در غذا بیشتر می‌شود. در فریزر رو نیز زیاد باز نگه ندارید و بلافاصله ببندید.

    برگرفته از: www.livestrong.com

    گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



چند نکته برای کاهش وزن موفقیت‌آمیز
بلاگ
پنج شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۹

از نظر بیولوژیکی، کاهش وزن کار آسانی نیست و موانع بر سر راه کاهش وزن، [...]

چرا خیلی زود از پیاده‌روی خسته می‌شوم؟
بلاگ
چهارشنبه، ۰۲ مهر ۱۳۹۹

یکی از راحت‌ترین راه‌ها برای ایجاد عادت ورزش و تقویت سلامتی عمومی بدن، [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.