• امروز :
  • سلامتی
  • فواید خوردن پوست میوه‌ها و سبزیجات

  • شنبه، ۰۴ آبان ۱۳۹۸ بازدید 17 مدیریت
  • به نظر می‌رسد که خوردن پوست میوه‌ها و سبزیجات باعث بهبود خلق و خو شده و پوست رو جوان‌تر می‌کند. همچنین سرطان رو دور نگه می‌دارد. مطالعات زیادی نشان می‌دهند که میوه‌هایی مثل موز، کیوی و حتی آناناس اگر با پوست مصرف شوند، فواید آنها چندین برابر زمانی است که فقط گوشت میوه مورد استفاده قرار می‌گیرد. با هم نگاهی به فواید پوست برخی از میوه‌ها می‌اندازیم.

  • پرتقال

    در پوست پرتقال و نارنگی، آنتی‌اکسیدانی به نام سوپر فلاونوئید وجود دارد که کلسترول کل خون و نیز کلسترول بد خون (LDL) رو بدون پایین آوردن کلسترول خوب خون (HDL)، کاهش می‌دهد. آنتی‌اکسیدان‌ها، رادیکال‌های آزاد مضر رو که بیماری‌زا هستند از بدن دور می‌‌کنند. قدرت آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پرتقال و نارنگی، وقتی که با پوست مصرف می‌شوند، 20 برابر زمانی است که آب این میوه‌ها رو مصرف می‌کنید. این موضوع در مورد همه انواع مرکبات صدق می‌کند.

     

    گرچه ما پوست مرکبات رو به دلیل مزه تلخ آن دور می‌ریزیم اما باید بدانیم که این پوست حاوی مقادیر زیادی پکین است. پکتین نوعی فیبر خوراکی است که باعث کاهش کلسترول شده و مانند پروبیوتیک‌ها عمل می‌کند. یعنی با حفظ باکتری‌های مفید روده به سلامتی دستگاه گوارش و روده‌ها کمک می‌کند.

     

    سیب

    دور ریختن پوست سیب مساویست با دور ریختن فیبر آن. تقریقاً نیمی از ویتامین C موجود در سیب در یک میلی‌متری سطح پوست آن قرار دارد و شما با پوست کندن سیب، خود رو از این منبع غنی ویتامین C محروم می‌کنید. همچنین بیشتر سلول‌های معطر سیب در پوست آن قرار دارند و پوست کندن آن باعث از دست رفتن مقدار زیادی از عطر سیب و بی‌مزه شدن آن می‌شود.

     

    مخصوصاً پوست سیب قرمز سرشار از آنتوسیانین‌ها است که نوعی آنتی‌اکسیدان هستند که از ما در برابر انواع سرطان، به خصوص سرطان پروستات، محافظت می‌کنند. پوست سیب زرد حاوی کاروتنوئیدهایی مثل بتاکاروتن است که به سلامتی چشم کمک کرده و با سرطان مبارزه کرده و از ما در برابر بیماری قلبی محافظت می‌کنند. پوست سیب سبز، سرشار از لوتئین می‌باشد. این ماده باعث کاهش خطر آب سیاه چشم و نواقص مادرزادی می‌شود. همچنین از ما در برابر سرطان محافظت می‌کند.

     

    رنگ براق پوست سیب یکی از معیارهای تشخیص میزان پلی‌فنو‌ل‌های مفید موجود در آن است. البته بخش میانی سیب گرچه آنتی‌اکسیدان‌ها کمتری دارد اما منبع بسیار خوب فیبر محلول است که قند خون رو ثابت نگه داشته و به هضم غذا کمک می‌کند. برای اینکه محتوای پروتئینی سیب رو بالا ببرید می‌توانید آن رو به صورت ورقه درآورده و با کره بادام‌زمینی میل کنید.

     

    سیر

    پوست سیر حاوی ترکیبات قدرتمند آنتی‌اکسیدان است. بر اساس تحقیقات، در پوست سیر، 6 نوع ترکیب آنتی‌اکسیدانی وجود دارد. دور ریختن پوست سیر، باعث از دست رفتن آنتی‌اکسیدان فنیل‌پروپانوئید موجود در آن شده و در نتیجه شما رو از ترکیبی که فرایند پیری رو به تعویق اندازه و از قلب شما محافظت می‌نماید، محروم می‌کند.

     

    موز

    تحقیقات نشان می‌دهند که عصاره پوست موز، افسردگی رو تسکین می‌دهد زیرا سرشار از هورمون سروتونین است که خلق و خو رو بهبود می‌بخشد. همچنین به دلیل وجود لوتئین در آن، از سلول‌های چشم در برابر اشعه ماورای بنفش که به چشم صدمه زده و آب سیاه ایجاد می‌کند، محافظت می‌کند.  می‌توانید پوست موز رو به مدت 10 دقیقه آبپز کرده و بعد از سرد شدن مصرف کنید و یا اینکه داخل مخلوط‌کن ریخته و آبگیری نمایید. اگر پوست موز قهوه‌ای شده باشد، کربوهیدرات تلخ و نشاسته‌ای آن به قند تبدیل شده و شیرین‌تر شده است. می‌توانید آن رو آبگیری کرده و مصرف کنید.

     

    کیوی

    پوست پرزدار کیوی سرشار از ترکیبی به نام فنولیک است که مانند فلاونوئیدها توانایی مبارزه با سرطان داشته و خاصیت ضد التهاب و ضد آلرژی دارد. مقدار آنتی‌اکسیدان موجود در پوست کیوی، 3 برابر بیشتر از گوشت آن است و با میکروب‌هایی مثل میکروب استافیلوکوکوس و ای‌کلای که مسئول مسمومیت غذایی هستند، مبارزه می‌کند. اگر از پرزهای پوست کیوی خوشتان نمی‌آید، می‌توانید کیوی‌هایی که پوست طلایی‌رنگ دارند رو مصرف کنید زیرا پرز آنها کمتر بوده و پوست نرم‌تری دارند. همچنین شیرین‌تر هستند و درعین حال تمام فواید کیوی‌های دیگر رو نیز در خود دارند. اگر هم می‌خواهید پوست رو آبگیری کنید، پرزهای آن رو با سابیدن از بین نبرید و بگذارید در آبمیوه بمانند تا فواید آن کاملاً حفظ شود.

     

    سیب‌زمینی

    خو ردن پوست سیب‌زمینی باعث می‌شود که مواد مغذی آن که به بدن خود می‌رسانید، دو برابر شوند. در یک سیب‌زمینی به اندازه مشت یک دست، نیمی از فیبر محلول مورد نیاز روزانه، پتاسیم، فسفر، آهن، روی و ویتامین C وجود دارد. اگر یک سیب‌زمینی رو با یک پرتقال هم‌وزن آن مقایسه کنیم، در سیب‌زمینی، ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال وجود دارد. بنابراین گزینه مناسبی برای مبارزه با سرماخوردگی و تقویت دستگاه ایمنی بدن است.

     

    آناناس

    آناناس علاوه بر اینکه حاوی فیبر و ویتامین C است، آنزیم بسیار مفیدی به نام بروملائین دارد که می‌تواند پروتئین رو بارها و بارها در مدت زمان کوتاهی بشکند. این موضوع برای کسانی که مشکل سوءهاضمه دارند، مفید است زیرا می‌توانند غذا رو سریع‌تر هضم کرده و از بروز نفخ در آنها جلوگیری می‌کند. بروملائین خاصیت ضد التهاب نیز دارد. بنابراین اگر از تب یونجه، آرتریت یا نقرس رنج می‌برید، از آناناس استفاده کنید.

     

    هسته مرکزی آناناس دو برابر سایر قسمت‌های آن بروملائین دارد و وقتی که از کمپوت آناناس استفاده می‌کنید در واقع بخش مهمی از بروملائین آن رو از دست می‌دهید. بنابراین سعی کنید که آناناس رو به صورت کامل خریده و هسته مرکزی آن رو دور نریزید. برای مصرف آن هم باید آن رو خرد کرده و له کنید و در مخلوط‌کن ریخته و در تهیه اسموتی به کار ببرید. ممکن است که حالت ریش‌ریش داشته باشد اما می‌توانید آن رو به سوپ خود نیز اضافه نمایید تا فیبر خوراکی بیشتری به بدن خود برسانید.

    برگرفته از:   www.msn.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



6 علامت عجیب کمبود ویتامین
سلامتی
شنبه، ۲۵ آبان ۱۳۹۸

رنگ‌پریدگی ناخن‌ها، پوست فلس‌فلس، اینها علائمی هستند که به راحتی قابل [...]

5 حرکت قدرتی با کمک وزن بدن برای زمان‌هایی که به باشگاه نمی‌روید
سلامتی
چهارشنبه، ۲۲ آبان ۱۳۹۸

می‌خواهید وزن کم کنید؟ حتماً می‌دانید که باید رژیم غذایی سالم گرفته و [...]

رژیم غذایی امتیازی یعنی چی؟
بلاگ
پنج شنبه، ۱۰ آبان ۱۳۹۷


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.