تحقیقات متعددی نشان میدهند که ورزشهای هوازی مثل دویدن، دوچرخهسواری و شنا، خلق و خوی ما را بهبود میبخشند اما تحقییقات جدید حاکی از این هستند که تمرینات قدرتی نیز اثراتی مشابه و مفید بر روی روان ما دارند. ورزشهای استقامتی، از شنای سوئدی گرفته تا بلند کردن وزنه، همگی به میزان چشمگیری به کاهش علائم افسردگی کمک میکنند.
تحقیقات نشان میدهند که علائم افسردگی در کسانی که بارها در طول روز یا هفته به انجام تمرینات استقامتی از هر نوع آن میپردازند، کاهش پیدا میکند و این مسأله در کسانی که به افسردگی خفیف تا متوسط مبتلا هستند، محسوستر است. اما کسانی هم که افسردگی شدیدتر دارند از این تمرینات بهره میبرند.
البته مقایسه بین ورزشهای هوازی و تمرینات قدرتی در کاهش علائم افسردگی، کار مشکلی است زیرا هر دو اثرات مفیدی بر از بین بردن افسردگی دارند. به نظر میرسد که هر دو نوع این ورزشها اثرات مشابهی بر افسردگی دارند.
محققان هنوز به طور دقیق نمیتوانند علت این تأثیر تمرینات قدرتی بر کاهش علائم افسردگی را مشخص کنند اما آنچه که مسلم است، این ورزشها حقیقتاً در کاهش افسردگی مؤثر هستند. به نظر میرسد که تمرینات استقامتی بر روی بخشهای خاصی از مغز که شامل قسمت ترشحکننده انتقالدهندههای عصبی شیمیایی مربوط به خلق و خو هست، اثر میگذارند.
یک دلیل دیگر نیز میتواند این باشد که ورزش مانند دارونما عمل میکند. یعنی کسانی که ورزش میکنند این انتظار را دارند که حالشان بهتر شود و چون خودشان چنین انتظاری دارند، این اتفاق میافتد.
البته اگر پزشک برای شما داروی ضدافسردگی تجویز کرده است نباید از مصرف آن خودداری کنید بلکه باید ورزش را در کنار مصرف دارو برای کاهش علائم افسردگی خود به کار بگیرید. سعی کنید که چند چلسه در هفته و هر بار، 8 تا 10 ورزش مختلف را هر کدام به تعداد 12 مرتبه انجام بدهید تا افکار منفی از ذهن شما دور شوند.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
ترازو یکی از ابزار مفید برای کمک به برنامه کاهش وزن و رسیدن به وزن دلخ [...]
بعضی از افراد از خوردن میوه پرهیز میکنند چون به آنها گفته شده است که [...]