خوراکی هایی که میگرن را تشدید می کنند

دسامبر 1st, 2015 به‌دست admin پاسخ »

دلایل زیادی برای بروز میگرن وجود دارند. رژیم غذایی هم در ایجاد این مشکل نقش داشته و بی تأثیر نیست. نوع غذا، فاصله بین وعده های غذایی و نسبت پروتئین، کربوهیدرات و چربی غذا، در تشدید میگرن مؤثر هستند. هر چیزی که ثبات بدن رو به هم بریزد، می تواند به سردرد منجر شود. نخوردن غذا برای مدت طولانی و حذف وعده های غذایی، کاهش قند خون، خوردن غذاهای خیلی سرد نیز نمونه های دیگری از عوامل مؤثر در بروز سردرد هستند.

Foods-that-Trigger-Migraines

قبل از اینکه برخی از مواد غذایی تشدید کننده میگرن رو معرفی کنیم، به شما توصیه می کنیم که یک دفترچه یادداشت تهیه کنید و هر بار که دچار میگرن می شوید، غذاهایی رو که مصرف کرده اید، یادداشت کنید. این مورد به شما کمک می کند تا مواد غذایی رو که تشدید کننده میگرن در شما هستند رو شناسایی کنید. همچنین از خود بپرسید که آیا بین وعده های غذایی شما فاصله زیاد افتاده است. شاید به نظر کسالت آور بیاید ولی حقیقتاً ارزش کاهش درد میگرن رو دارد. و اما مواد غذایی مؤثر در ایجاد یا تشدید میگرن عبارتند از:

کافئین:  به جذب داروهایی که برای درمان میگرن تجویز می شوند، کمک می کند اما اگر در مصرف اون زیاده روی شود، برعکس عمل نموده و باعث تشدید میگرن می شود. روزانه بیش از 1 تا 2 فنجان قهوه مصرف نکنید. برای برخی از افراد هم بهتر است که مصرف قهوه رو به کلی قطع کنند. فراموش نکنید که قهوه و چای تنها منابع کافئین نیستند و کافئین در نوشابه، نوشابه های انرژی زا و شکلات نیز وجود دارد.

تیرامین:  مصرف این اسید آمینه که به تشدید میگرن می انجامد در مواد غذایی مثل آووکادو، موز بیش از حد رسیده، پنیر کهنه، محصولات تخمیری سویا، مغزها، شکلات و گوشت که ترشی انداخته شده باشد و یا گوشت هایی که کهنه، دودی و تخمیری باشند، یافت می شود.

تانیس:  این ترکیب تلخ گیاهی به مقدار فراوان در قهوه، چای، شکلات و آب سیب وجود دارد.

آسپارتام:  نوعی شیرین کننده مصنوعی می باشد که از اون به جای شکر در تهیه مواد غذایی رژیمی استفاده می شود.

مونو سدیم گلوتامات:  که در سس های سالاد، غذاهای چینی، سبزیجات کنسرو شده، کنسرو سوپ و گوشت های فراوری شده یافت می شود.

نیترات و نیتریت:  این افزودنی ها برای حفظ رنگ و تقویت طعم غذا و محافظت از غذا در برابر رشد باکتری های سمی به اون اضافه می شوند و در هات داگ، همبرگر و گوشت های فراوری شده، یافت می شوند.

 سایر اقلامی که به نظر می رسد در افزایش مشکل میگرن نقش داشته باشند، عبارتند از:

سس سویا، جگر، خاویار، بادام زمینی، باقالا، لوبیا چیتی، ماست، کفیر، خامه ترش، شیر شکلات، پنیر گودا، موتزارلا، پارمزان، چدار، انجیر، مرکبات، کشمش، عنبه هندی، آلو قرمز، تمشک، میوه های کپک زده و فاسد، سیر خام، زیتون، پیاز، لوبیا سبز، سبزیجات کپک زده و فاسد، دونات، نان های حاوی پنیر یا شکلات یا مغزها و دانه ها، هر نوشیدنی یا دسری که حاوی شکلات و کاکائو و کافئین و یا شیرین کننده مصنوعی آسپارتام باشد، بستنی، ماست یخی، پودینگ، کلوچه، کیک، پای، پیتزا، ماکارونی با پنیر، لازانیا، غذاهای منجمد، آبگوشت.

پخت و حرارت غذا، خواص ترکیبات اون رو تغییر می دهد. هر قدر که غذا کمتر آسیب دیده باشد و فراوری کمتری روی اون صورت گرفته و طبیعی تر باشد، نقش کمتری در تشدید میگرن دارد. شاید فهرست غذاهایی که ارائه شد به نظرتون خیلی طولانی بیاید اما باید بدانید که این فهرست در افراد مختلف، متفاوت است و ممکن است که یک ماده غذایی که در یک فرد به بروز میگرن منجر می شود، در فرد دیگر، چنین مشکلی رو به وجود نیاورد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که دفتر یادداشت داشته باشید تا بتوانید نوع غذایی رو که در بروز میگرن در شما، نقش دارد، شناسایی کنید.

مکمل های برطرف کننده میگرن

استفاده از این مکمل ها بدون تجویز یک متخصص به هیچ وجه توصیه نمی شود. پزشک در صورت تشخیص ممکن است که اقدام به تجویز یکی از مکمل های زیر بپردازد:

  • مکمل های گیاهی feverfew و butterbur تکرر میگرن رو کاهش داده و درد سر تخفیف می دهند.
  • مکمل ریبوفلاوین (ویتامین B2) در دوزهای بالا از بروز میگرن جلوگیری می کند.
  • کوآنزیم Q10 تکرر میگرن رو کاهش می دهد اما نقشی در تخفیف سردرد ندارد.
  • به نظر می رسد که مصرف مکمل منیزیم در افرادی که به کمبود منیزیم مبتلا هستند،‌ به کاهش میگرن کمک می کند اما هنوز آزمایشات کامل در این زمینه صورت نگرفته است.

باز هم تأکید می کنیم که از مصرف این مکمل ها بدون تشخیص و صلاحدید پزشک، خودداری کنید.

هشدارهای مهم و علائمی که باید جدی گرفته شوند

اگر دچار هر یک از علائم زیر هستید، حتماً در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است که مشکل شما خیلی جدی تر از میگرن باشد:

  • سردرد جدید که الگوی اون با سردردهای قبلی شما تفاوت دارد.
  • سردرد ناگهانی و شدید
  • سردرد همراه با تب، سفتی گلو، خارش پوست، پریشانی ذهنی، تشنج، دو بینی، بی حسی و اشکال در صحبت کردن
  • سردرد ناشی از جراحت، ضربه و آسیب به سر

هر گونه کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر می باشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

برگرفته از:  www.sparkpeople.com 
 گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی

تبلیغات

پاسخ دهید


7 − دو =