اگر به نقرس مبتلا هستید از خوردن این مواد غذایی پرهیز کنید » رژیم غذایی یکا

اگر به نقرس مبتلا هستید از خوردن این مواد غذایی پرهیز کنید

فوریه 13th, 2018 به‌دست admin پاسخ »

یکی از مشکلات ابتلا به نقرس، درد شدیدی است که این بیماری در فرد ایجاد می‌کند (معمولاً در مفاصل و به خصوص در انگشت شست پا). گاهی درد مخفی می‌شود اما در روز بعد، دوباره بروز می‌کند، طوری که فرد حتی قادر به راه رفتن و پوشیدن کفش نیست. گرچه بروز این بیماری در هر سنی امکانپذیر است اما مردان میانسال و زنان در سنین یائسگی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به نقرس قرار دارند.

Foods-Avoid-in-Gouts

نقرس در اثر تجمع اسید اوریک در بدن به وجود می‌آید. کریستال‌های اسید اوریک در مفاصل، تشکیل شده و درد رو ایجاد می‌کنند. اما منشأ اسید اوریک از کجاست؟ منشأ آن، پورین‌ها هستند که ترکیبات شیمیایی موجود در DNA می‌باشند. بدن ما در طی متابولیسم طبیعی سلول‌، و یا پس از مصرف پورینی که در رژیم غذایی وجود دارد، پورین رو می‌شکند و تجزیه می‌کند. اما اگر بدن قادر به کنترل تمام اسید اوریکی که در اثر شکستن پورین در بدن ایجاد شده است، نباشد، فرد به نقرس مبتلا می‌شود. اما چه غذاهایی نقرس رو تشدید می‌کنند؟

گوشت قرمز

تمام منابع حیوانی پروتئین، حاوی مقادیر زیاد پورین هستند. کسانی که دو بار در هفته از گوشت قرمز استفاده می‌کنند، تا 50% بیش از کسانی که در ماه فقط یکبار گوشت قرمز مصرف می‌کنند، در معرض ابتلا به نقرس قرار دارند. گوشت قرمز، حاوی چربی‌های اشباع نیز می‌باشد که با ایجاد نقرس، رابطه دارند. به خصوص، گوشت اندام‌ها، مثل جگر، قلوه، زبان و دنبلان، سرشار از پورین هستند.

غذای دریایی

مانند آنچه درباره گوشت قرمز گفته شد، غذاهای دریایی نیز حاوی مقادیر زیاد پورین هستند و باید در صورت ابتلا به نقرس از خوردن آنها پرهیز شود و یا در مقادیر کم مصرف شوند. صدف خوراکی، میگو و خرچنگ دریایی سرشار از پورین می‌باشند. ماهی تن، حلزون دریایی و ماهی دارای گوشت تیره مثل سالمون نیز از جمله خوراکی‌هایی هستند که باید در صورت ابتلا به نقرس پرهیز شوند. خوردن این دسته از مواد غذایی، یک بار در هفته یا بیشتر، احتمال تشدید نقرس رو بیشتر می‌کند.

نوشابه و آبمیوه

قند موجود در میوه‌ها، فروکتوز است که مقدار اسید اوریک بدن رو افزایش می‌دهد و خطر بروز نقرس رو بیشتر می‌کند. البته به نظر نمی‌رسد که خوردن میوه کامل، فرد رو در معرض خطر نقرس قرار دهد اما نوشیدن آبمیوه، نوشابه و سایر نوشیدنی‌های حاوی فروکتوز و شیره ذرت، همگی ممنوع است.

غذاهای فراوری‌شده و کارخانه‌ای

از کچاپ و سس‌های سالاد گرفته تا انواع بیسکویت، بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی و کارخانه‌ای،  سرشار از شیر ذرت فروکتوز هستند و باید در مصرف آنها احتیاط کرد. کربوهیدرات‌‌ها، از جمله آنهایی که در پاستا و بسیاری از نان‌ها یافت می‌شوند نیز مقدار اسید اوریک بدن رو بالا می‌برند.

مارچوبه

با وجود اینکه اکثر سبزیجات برای فرد مبتلا به نقرس، ایمن و سالم هستند، مارچوبه رو باید با احتیاط مصرف کرد. این بدین معنی نیست که باید از خوردن مارچوبه به کلی پرهیز نمایید اما زیاده‌روی نکنید. یک بار در هفته، بسیار خوب است اما هر روز، جایز نیست. همین امر در مورد قارچ و اسفناج نیز صدق می‌کند زیرا حاوی مقادیر زیاد پورین هستند.

کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر می باشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

برگرفته از:  www.prevention.com

گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی

تبلیغات

پاسخ دهید


− هشت = 1