مواد غذایی که اگر در یخچال گذاشته شوند، زودتر فاسد می‌شوند

مارس 6th, 2018 به‌دست admin پاسخ »

شاید فکر کنید که هر خوراکی رو که در یخچال بگذارید، دیرتر فاسد می‌شود. اما این موضوع درباره برخی از مواد غذایی صدق نمی‌کند و برعکس است. در ادامه مطلب، چند نمونه از این مواد غذایی رو به شما معرفی می‌کنیم.

Foods-Spoil-In-Refrigerator

طالبی، هندوانه و خربزه قاچ‌نشده

قرار دادن این میوه‌ها در یخچال باعث می‌شود که تعداد آنتی‌اکسیدان‌های آن به نصف کاهش پیدا کند. مطالعات نشان می‌دهند که هندوانه در دمای اتاق، تقریباً دو برابر بتا کاروتن بیشتری نیست به زمانی که در یخچال گذاشته می‌شود، دارد. بتا کاروتن برای سلامتی پوست و چشم مفید  است. هوای سرد، رشد آنتی‌اکسیدان‌ها رو متوقف می‌کند.

ریحان

اگر در دمای زیر 40 درجه فارنهایت نگهداری شود، رنگ آن به سرعت تیره می‌شود. پس ریحان رو در روی کابینت و در سایه قرار بدهید یا در گلدان نگهداری کنید. می‌توانید ساقه رو در یک لیوان آب قرار داده و بر روی برگ‌های آن یک پلاستیک بکشید تا تنفس کرده و رطوبت خود رو حفظ کنند.

سیب‌زمینی

دمای سرد، نشاسته سیب‌زمینی رو به شکر تبدیل می‌کند. در نتیجه، بافت آن ریگ‌مانند شده و مزه شیرین پیدا می‌کند. بهترین دما برای نگهداری سیب‌زمینی، 45 درجه فارنهاست است (دمای اکثر یخچال‌ها، 35 تا 38 درجه فارنهایت می‌باشد). سیب‌زمینی رو داخل پاکت کاغذی قرار داده و در جای خنک (اما نه در یخچال) و دور از نور نگهداری کنید. نور خورشید باعث تجمع کلروفیل در سیب‌زمینی شده و آن رو به رنگ سبز در می‌آورد.

پیاز

این سبزی به گردش هوا برای تازه ماندن، نیاز دارد. پیاز رو به صورت کامل (نه قاچ‌خورده یا صدمه‌دیده) در پاکت کاغذی در کابینت بگذارید. پیاز رو در نزدیکی سیب‌زمینی قرار ندهید زیرا از پیاز گاز و رطوبت ساطع می‌شود که باعث فاسد شدن سریع سیب‌زمینی می‌شود. اما هر زمان که پیاز رو خرد کردید، وقت آن رسیده که در یخچال نگهداری کنید.

گوجه‌فرنگی

هوای سرد، مسیرهای شیمیایی رو در گوجه‌فرنگی تغییر می‌دهد و باعث کند شدن واکنش‌های طعم‌دهنده به این سبزی شده و از طرف دیگر، واکنش‌های مولد فساد رو در آن تسریع می‌کند. گوجه‌فرنگی رو به صورت کامل و سالم در روی کابینت بگذارید تا طعم خود رو حفظ کند.

قهوه

رطوبت یخچال، دانه‌های قهوه رو تغییر می‌دهد و تازگی‌ آنها رو از بین می‌برد. همچنین طعم قهوه رو نیز دچار تغییر می‌کند. به علاوه، با هر بار باز و بسته شدن درب یخچال، دمای داخل آن دچار نوسان می‌شود و در نتیجه، رطوبت بیشتری در محیط ایجاد می‌کند. دانه‌های قهوه رو در ظروف خالی از هوا در کابینت بگذارید.

سیر

بهترین دما برای نگهداری حبه‌های سیر، دمای 60 تا 65 درجه فارنهایت است. سیر رو در ظروفی که قابلیت تهویه دارد، قرار دهید تا رطوبت امکان ورود به آن رو داشته باشد و در جای خنک (به غیر از یخچال) نگهداری کنید.

سس تند

سیرکه و نگهدارنده‌هایی که در تهیه سس تند به کار رفته‌اند، به سس این امکان رو می‌دهند که در دمای محیط، فاسد نشود. اما اگر در یخچال گذاشته شود، بخشی از خاصیت تند خود رو از دست می‌دهد.

کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر می باشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

برگرفته از:  www.rd.com

گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی

تبلیغات

پاسخ دهید


نُه − 3 =