عوامل عجیبی که در حس چشایی تداخل ایجاد می‌کنند

سپتامبر 11th, 2018 به‌دست admin پاسخ »

لوازم آشپزخانه

مثلاً قاشق‌هایی که از مس یا روی ساخته‌ شده‌اند، شوری غذا رو بیشترمی‌کنند.

اسامی غذاها و خوراکی‌ها

مردم بیشتر از غذاهایی لذت می‌برند که اسامی توصیفی داشته باشند و نه غذاهایی که اسامی پر زرق و برق ندارند. مثلاً مقایسه کنید اسم فیله تیلاپیا با سس قارچ رو با فیله تیلاپیا بدون هیچ پسوند یا پیشوند.

Things-Mess With-Taste-Buds

دمای غذا

مثلاً همبرگر گرم، خوش‌نمک‌تر از همبرگر سرد به نظر می‌رسد. علت این است که جواه‌های چشایی دارای کانال‌های ظریفی هستند که برداشت متفاوتی از طعم غذا در دماهای مختلف دارند.

رنگ غذا

مثلاً لیوان آبی‌رنگ، بهتر از سایر لیوان‌ها به رنگ‌های دیگر، تشنگی رو رفع می‌کند. شاید علت این باشد که رنگ آبی تداعی‌کننده خنکی است. رنگ‌ها بر روی سایر حس‌های ما نیز تأثیر می‌گذارند.

ارزانی و گرانی غذا

غذایی که پول زیادی برای خرید آن پرداخته‌ایم، نسبت به زمانی که برای همان غذا پول کمی می‌پردازیم، در دهان ما خوشمزه‌تر به نظر می‌رسد.

حافظه

اگر خاطره خوشی از یک غذا داشته باشیم، از خوردن آن غذا لذت بیشتری می‌بریم و مقدار بیشتری از آن غذا رو می‌خوریم. پس چه بهتر که با سبزیجات خاطرات خوشی بسازیم.

بالا رفتن سن

با بالا رفتن سن، سرعت احیای سلول‌های حفره بینی کندتر می‌شود و لذا بر روی حس بویایی ما تأثیر می‌گذارد و به دنبال آن حس چشایی نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر می باشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

برگرفته از:  www.rd.com

گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی

تبلیغات

پاسخ دهید


+ چهار = 8