چرا شیرینی‌جات برای بدن مضرند؟

مارس 16th, 2019 به‌دست admin پاسخ »

متخصصان معتقدند که مصرف شیرینی‌جات و قند و شکر، دلیل اصلی ابتلا به چاقی و بسیاری بیماری‌های مزمن مثل دیابت است. اکنون در آستانه سال نو و نوروز، مصرف شیرینی و شکر افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل بر آن شدیم تا مختصری درباره مضرات شیرینی با شما در ادامه مطلب صحبت کنیم تا در دید و بازدیدهای نوروزی با اطلاع از مضرات شیرینی، حد متعادل مصرف این دسته از خوراکی‌ها رو رعایت کنید.

Too-Much-Sugar

1 -  افزایش وزن و چاقی

مخصوصاً نوشابه‌ها و سایر نوشیدنی‌ها و آبمیوه‌های شیرین نقش زیادی از افزایش وزن دارند. استفاده از این نوشیدنی‌ها، گرسنگی رو افزایش می‌دهد و جالب اینجاست که قند فروکتوز موجود در این نوشیدنی‌ها حتی از گلوکز موجود در قند و شکر هم نقش بیشتری در برانگیختن هوس غذایی و گرسنگی دارد. فروکتوز اضافی،‌ هورمون سیری رو سرکوب می‌کند و مانع از این می‌شود که به موقع دست از غذا بکشید. در نتیجه چربی شکمی در افراد بیشتر شده و همین چربی اضافی در شکم،‌ خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی رو بالا می‌برد.

2 -  افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی

همانطور که  گفته شد شیرینی‌جات باعث چاقی می‌شوند. چاقی هم به نوبه خود باعث افزایش التهاب در بدن و بالا رفتن تری‌گلیسرید، فشار و قند خون می‌شود و همه اینها از عوامل بالا برنده خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند. همچنین احتمال بروز تصلب شرایین هم بیشتر می‌شود.

3 -  ایجاد آکنه در پوست

رژیمی که کربوهیدرات تصفیه‌شده زیادی در آن وجود داشته باشد (مثل شکر و شیرینی‌جات)، باعث بروز آکنه می‌شود. خوراکی‌های شیرین قند خون و ترشح انسولین رو به سرعت بالا می‌برند و منجر به ترشح هورمون، تولید چربی و التهاب می‌شوند. همه اینها در بروز آکنه نقش دارند.

4 -  افزایش خطر ابتلا به دیابت

چاقی که رابطه تنگاتنگی با مصرف شیرینی‌جات دارد، یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز دیابت در جهان است. مصرف زیاد قند و شکر در طولانی‌مدت باعث افزایش مقاومت بدن به انسولین می‌شود. در نتیجه بدندیگر نمی‌تواند از بالا رفن قند خون جلوگیری کند و به مرور فرد رو به دیابت مبتلا می‌کند.

5 -  افزایش خطر ابتلا به سرطان

خطر بروز برخی از سرطان‌ها با افزایش مصرف شیرینی‌جات، بیشتر می‌شود. زیرا چاقی یکی از عوامل مهم در افزایش احتمال بروز سرطان است. همچنین قند التهاب رو در بدن بیشتر می‌کند و مقاومت به انسولین رو هم افزایش می‌دهد. هر دوی اینها می‌توانند به سرطان منجر شوند. از جمله‌ سرطان‌های مرتبط با مصرف شیرینی‌جات می‌توان به سرطان مری و سرطان روده کوچک اشاره کرد.

6 -  افزایش خطر ابتلا به افسردگی

رژیم غذایی سالم، خلق و خو رو بهبود می‌بخشد. اما رژیم سرشار از قند و غذاهای فراوری‌شده احتمال بروز افسردگی رو بالا می‌برند. علت این است که باعث نوسان انتقال‌دهنده‌های عصبی شده و در کنار آن با ایجاد التهاب، بر روی سلامتی ذهن اثر می‌گذارند.

7 –  سرعت بخشیدن به روند پیری

انتخاب‌های بد غذایی، چین و چروک‌های صورت رو بیشتر می‌کنند. در اثر واکنش بین قند و پروتئین، ترکیباتی به نام AGEs در بدن درست می‌شود که به نظر می‌رسد نقش کلیدی در پیری پوست دارند. مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مثل شکر، منجر به تولید AGEs شده و پیری زودرس رو به دنبال دارد. AGEs کلاژنو الاستین پوست رو تخریب می‌کنند. در نتیجه پوست حالت شل‌شدگی و افتادگی پیدا می‌کند.

8 -  افزایش پیری سلولی

تلومرها و ساختار انتهایی کروموزوم‌ها که بخشی از اطلاعات ژنتیکی ما رو در خود نگه می‌دارند، و نقش حافظتی در برابر تغییرات ژنتیکی دارند، با بالا رفتن سن به طور طبیعی کوتاه شده و منجر به پیری سلولی و نقص در عملکرد سلول می‌شوند. گرچه این کوتاه شدن تلومرها بخش طبیعی از بالا رفتن سن است اما روش ناسالم زندگی این روند رو تسریع می‌کند.

9 -  کاهش انرژی برای فعالیت‌های روزانه

وقتی که در اثر مصرف شیرینی‌جات انسولین خون به سرعت بالا برود، انرژی برای انجام فعالیت‌ها نیز بیشتر می‌شود. اما این یک امر موقتی است و انرژی خیلی سریع دوباره افت پیدا می‌کند. برای پرهیز از این اتفاق از خوراکی‌هایی استفاده کنید که به جای کربوهیدرات ساده، کربوهیدرات پیچیده داشته و سرشار از فیبر باشند.

همچنین اگر کربوهیدرات رو همراه با پروتئین یا چربی مصرف کنید،‌ انرژی برای فعالیت‌ها رو نیز بهتر می‌توانید در حد متعادل نگه دارید. مثلاً سیب رو همراه با بادام بخورید.

10 -  ایجاد بیماری کبد چرب

مصرف بیش از حد فروکتوز با افزایش خطر ابتلا به کبد چرب در ارتباط است. برخلاف گلوکز و سایر انواع قند که توسط کلیه سلول‌های بدن مورد استفاده قرار گرفته و شکسته می‌شوند، فروکتوز تنها توسط کبد شکسته می‌شود. فروکتوز در کبد به انرژی و ذخیره گلیکوژن تبدیل می‌شود. البته کبد تا حدی می‌تواند گلیوکوژن رو ذخیره کند و مقدار اضافه قند به چربی تبدیل می‌شود. لذا زیاده‌روی در مصرف قند به بیماری کبد چرب غیر الکلی می‌انجامد.

11 -  سایر خطرات زیاده‌روی در مصرف شیرینی‌جات

ابتلا به سنگ کلیه، فساد دندان‌ها، افزایش احتمال ابتلا به بیماری نقرس، تسریع روند زوال عقل از جمله دیگر خطرات مصرف بیش از حد قند و شکر و شیرینی‌جات هستند.

کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر می باشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

برگرفته از:  www.healthline.com

گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی

تبلیغات

پاسخ دهید


چهار × = 32