برنج چند وعده چگونه باعث مسمومیت می‌شود

آوریل 6th, 2019 به‌دست admin پاسخ »

برنج بخش عمده‌ای از سفره غذایی ما ایرانیان رو تشکیل می‌دهد. بنابراین باید نسبت به موارد ایمنی در خصوص برنج هوشیار باشیم. بسیاری از ما برنج پخته رو مجدداً و بارها گرم می‌کنیم. اما باید بدانیم که این امر می‌توانید به مسمومیت غذایی منجر شود.

Leftover-Rice-Poisoning

در واقع مشکل از گرم کردن دوباره برنج نیست بلکه نحوه گرم کردن آن مهم است. پس از گرم کردن برنج نباید آن رو بیش از یک ساعت در محیط بیرون از یخچال نگه دارید. برنج نپخته حاوی نوعی باکتری به نام باسیلوس سرئوس است که می‌تواند مسمومیت غذایی ایجاد کند.

این باکتری حتی بعد از پخت برنچ هم می‌تواند زنده بماند و هر قدر که برنج پخته رو مدت طولانی‌تری در دمای اتاق نگه دارید،‌احتمال اینکه این باکتری تکثیر پیدا کند، بیشتر می‌شود و تولید سم می‌کند. اگر این باکتری در غذا وجود داشته باشد به مشکلات گوارشی مثل استفراغ یا اسهال منجر می‌شود.

خوشبختانه به راحتی  می‌توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد، بدین‌ترتیب که:

1 -  فقط به اندازه یک وعده برنج تهیه کنید تا مجبور نباشید باقیمانده آن رو برای وعده بعد نگه دارید.

2 -  اگر برای دو وعده برنج درست می‌کنید، به محض اینکه سرد شد آن رو در یخچال بگذارید و در دمای اتاق رها نکنید. مدت قرارگیری برنج پخته در دمای محیط نباید بیش از یک ساعت باشد.

برنج رو باید حداکثر تا یک روز بعد خورد و نباید یک هفته نگه داشت. وقتی هم که برنج رو مجدداً گرم می‌کنید باید دقت کنید که همه جای آن گرم شود. همچنین نباید برنج رو بیش از یک بار مجدداً گرم کنید.

کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر می باشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

برگرفته از:  www.prevention.com

گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی

تبلیغات

پاسخ دهید


4 + نُه =