فواید و عوارض جانبی بامیه

ژوئن 25th, 2019 توسط admin پاسخ »

بامیه منبع بسیار خوب ویتامین‌ها و فیبر است و برای سلامتی بسیار مفید می‌باشد. با هم نگاهی به این فواید و نیز عوارض جانبی آن برای برخی از افراد، می‌اندازیم.

Okra

جلوگیری از ابتلا به سرطان

لکتین که نوعی پروتئین موجود در بامیه، لوبیا، بادام‌زمینی و غلات است، رشد سلول‌های سرطان سینه رو کاهش می‌دهد. البته باید در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود. کسانی که فولات کافی مصرف نمی‌کنند، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان‌های سینه، لگن، لوزالمعده،‌ریه و سایر سرطان‌ها قرار دارند. بامیه از منابع غذایی فولات می‌باشد.

بارداری و شیردهی

وجود فولات برا جلوگیری از نواقص مادرزادی در طول بارداری ضروری است. کمبود فولات به نقص ستون فقرات در نوزاد منجر می‌شود. بسیار مهم است که زنانی که قصد بارداری دارند، هم قبل از بارداری و هم در طول بارداری و سپس در دوران شیردهی، فولات کافی دریافت کنند. در یک فنجان صد گرمی بامیه، 60 میکروگرم فولات وجود دارد. نیاز روزانه اکثر افراد به فولات، 400 میکروگرم است.

دیابت

در سال 2011 محققان سعی کردند که با کمک پوست و دانه بامیه، موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به دیابت رو درمان کنند. نتیجه این آزمایشات نشان داد که مصرف بامیه قند خون و نیز چربی خون رو کاهش می‌دهد. اگر همین اثر رو بر روی انسان نیز داشته باشد، یک پیشرفت بزرگ در کنترل دیابت محسوب می‌شود.

سلامتی قلب

بنابر اظهارات انجمن قلب آمریکا، خوردن غذاهایی که فیبر زیادی دارند، اثرات مضر کلسترول رو در خون کاش می‌دهد. مواد غذایی پرفیبر، خطر بیماری قلبی،‌ سکته، چاقی و دیابت رو کم می‌کنند. همچنین فیبر روند بیماری قلبی رو در کسانی که به این بیماری مبتلا هستند کند می‌کند.

زنانی بین سنین 19 تا 30 سال باید روزانه حداقل 28 گرم فیبر مصرف کنند که می‌توان آن رو از طریق مصرف سبزیجات، میوه، حبوبات و غلات کامل تأمین کرد. مردان به روزانه 33/6 گرم فیبر نیاز دارند. در هر فنجان بامیه، 3/2 گرم فیبر یافت می‌شود.

پوکی استخوان

خوراکی‌هایی که ویتامین K زیادی دارند، مثل بامیه، برای سلامتی استخوان‌ها مفید هستند. این ویتامین به استخوان‌ها کمک می‌کند تا کلسیم رو جذب خود کنند. احتمال شکستگی استخوان در کسانی که ویتامین K کافی مصرف می‌کنند کمتر است. بامیه و سبزیجات برگدار مثل اسفناج، هم ویتامین K و هم کلسیم دارند و به عبارتی با خوردن آنها با یک تیر دو نشان می‌زنید تا سلامتی استخوان‌های خود رو حفظ نمایید.

سلامتی دستگاه گوارش

فیبر از عوامل مهم در جلوگیری از یبوست و حفظ سلامتی دستگاه گوارش است. وجود فیبر در برنامه غذایی از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند. فیبر اشتها رو نیز کم کرده و از این طریق به کاهش  وزن کمک می‌کند. در طب سنتی آسیایی از عصاره بامیه برای حفاظت از بدن در برابر تحریک‌پذیری و التهاب و بیماری گوارشی، استفاده می‌شود. خاصیت ضد التهاب و ضد میکروبی بامیه دستگاه گوارش رو تقویت می‌کند.

ملاحظات و عوارض جانبی احتمالی

مصرف بیش از حد بامیه ممکن است اثرات معکوس و ناخوشایند روی برخی از افراد بگذارد.

همچنین بامیه سرشار از ترکیبی به نام فراکتان است. این ترکیب نوعی کربوهیدرات است که می‌تواند به اسهال، تجمع گاز در بدن، انقباض و ورم در افرادی که مشکلات گوارشی دارند، منجر شود. کسانی به بیماری روده سندرم تحریک‌پذیر (IBS) یا سایر مشکلات روده‌ای مبتلا هستند بیش از سایرین نسبت به فراکتان واکنش و حساسیت نشان می‌دهند.

بامیه حاوی مقادیر زیادی اگزالات نیز هست. اگزالات یکی از شایع‌ترین عوامل بروز سنگ‌های کلیوی  از نوع سنگ اگزالات کلسیمی است.

در بامیه ترکیبی به نام سولانین وجود دارد. سولانین یک ترکیب سمی است که در تعداد کمی از افراد به درد مفاصل،‌ آرتریت و التهاب طولانی‌مدت منجر می‌شود. البته سولانین در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات مثل سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، بادمجان، بلوبری و کنگر فرنگی وجود دارد و هیچ‌وقت توصیه نمی‌شود که همه افراد از خوردن این خوراکی‌ها صرفنظر کنند زیرا به طور کلی میوه‌ها و سبزیجات به کاهش التهاب کمک می‌کنند. تنها کسانی که به این ترکیب حساسیت نشان می‌دهند بهتر است که احتیاط نمایند.

بامیه و سایر خوراکی‌هایی که منبع ویتامین K هستند ممکن است بر روی کسانی که داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین یا کومادین مصرف می‌کنند، اثرات ناخواسته‌ای بگذارند. این داروها برای جلوگیری از لخته شدن خون مصرف می‌شوند. این در حالیست که ویتامین K برعکس عمل کرده و به لخته شدن خون کمک می‌کند. بنابراین کسانی که در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارند نباید مصرف ویتامین K رو به صورت ناگهانی افزایش بدهند.

کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر می باشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

برگرفته از:  www.medicalnewstoday.com

گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی

تبلیغات

دیدگاهتان را بنویسید


3 + = پنج