• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • منظور از شکر تصفیه‌شده، چیست؟

  • سه شنبه، ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ بازدید 3135 مدیریت
  • رژیمی که حاوی مقادیر زیاد قند و مقادیر کم میوه و سبزیجات باشد، خطر بروز التهاب در بدن و ابتلا به بیماری‌های مزمن و برخی از سرطان‌ها را افزایش می‌دهد. به همین دلیل مصرف قند و شکر نباید روزانه بیش از 9 قاشق چایخوری (36 گرم) برای مردان و 6 قاشق چایخوری (25 گرم) برای زنان، باشد. اما منظور از قند و شکر تصفیه‌شده، چیست؟

  •  

    برای بسیاری سؤال است که منظور از "قند طبیعی"، قند تصفیه‌شده" یا "بدون شکر افزوده" چیست. در اینجا به توضیح این مفاهیم می‌پردازیم.

     

    قند طبیعی

    قند طبیعی در میوه به شکل فروکتوز و در محصولات لبنی به شکل لاکتوز وجود دارد. وقتی که قند طبیعی را در مواد غذایی طبیعی و کامل مصرف می‌کنیم، در کنار آن، انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر (از طریق میوه)، پروتئین (از طریق لبنیات) و آنتی‌اکسیدان‌ها نیز به بدن می‌رسند.

     

    بدن قند طبیعی و مواد غذایی که حاوی این نوع قند هستند را به شکلی متفاوت از قند تصفیه‌شده و آرام‌تر از آن هضم و جذب می‌نماید. لذا قند خون به طور ناگهانی افزایش پیدا نمی‌کند و فرد مدت زمان طولانی‌تری نسبت به زمانی که قند تصفیه‌شده مصرف کرده است، احساس سیری می‌نماید.

     

    عسل وشیره افرا از انواع قند طبیعی هستند که حاوی مقادیر کمی مواد مغذی مثل ویتامین و آنتی‌اکسیدان نیز می‌باشند. گرچه قند تصفیه‌ شده نیستند اما می‌توان از آنها برای شیرین کردن غذاها به همان شیوه که قند تصفیه‌شده به غذاها اضافه می‌شود، استفاده کرد.

     

    قند و شکر تصفیه‌شده

    قند تصفیه‌شده در واقع همان قند طبیعی است که بر روی آن فراوری صورت گرفته است. از نمونه‌های این نوع قند می‌توان به شکر معمولی که برای شیرین کردن چای از آن استفاده می‌شود، شکر قهوه‌ای و شربت ذرت فروکتوز بالا اشاره کرد.

     

    این نوع قند اغلب برای شیرین کردن نوشابه، آبمیوها، شیرینی و کیک و حتی سایر اقلام خوراکی مثل سس گوجه و برخی از انواع نان، مورد استفاده قرار می‌گیرد. قند به طور معمول فاقد سایر مواد مغذی مثل فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به سرعت هضم  می‌شود. این امر باعث افزایش سریع قند خون شده و گرسنگی به دنبال مصرف آن را به دنبال دارد.

     

    قند و شکر افزوده

    همانطور که از نامش پیداست در حین پخت و تهیه غذاهای فراوری‌شده به آنها اضافه می‌شود تا غذا خوشمزه‌تر شود. قند افزوده می‌تواند همان شکر تصفیه‌شده مثل شکر سفید، شکر قهوه‌ای و شربت ذرت فروکتوز بالا باشد. همچنین می‌تواند قند طبیعی مثل عسل یا شربت ذرت باشد. نوع شکر افزوده مهم نیست. شکر در هر صورت، شکر است. شکر در بدن به گلوکز تبدیل شده و به عنوان انرژی برای فعالیت‌های بدن  مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا به صورت چربی در بدن ذخیره می‌شود تا در موقع لزوم از آن برای تأمین انرژی استفاده شود.

     

    درباره استویا

    استویا نوعی جانشین قند و شکر است که منشأ گیاهی دارد (برخلاف سایر جانشین‌های شکر که در آزمایشگاه ساخته می‌شوند و مصنوعی هستند). البته بر روی استویا فراوری زیادی صورت می‌گیرد و به همین دلیل می‌توان آن را یک محصول تصفیه‌شده به حساب آورد. ولی نمی‌توان آن را شکر تصفیه‌شده نیز محسوب کرد زیرا استویا شکر نیست.

     

    با توجه به اینکه استویا تحت تأثیر فراوری زیاد قرار می‌‌گیرد و هنوز اثرات درازمدت آن بر روی بدن، ناشناخته مانده است، توصیه می‌شود که مصرف آن را به مقادیر کم، محدود کنیم. همچنین برخی تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده مکرر از شیرین‌کننده‌هایی مثل استویا، اثر منفی برروی سلامتی دستگاه گوارش داشته و هوس خوردن شکر و قند واقعی را بیشتر می‌کنند.

     

    کلام آخر

    داشتن اطلاعات تغذیه‌ای، همیشه مفید است و دانستن تفاوت انواع قند نیز می‌تواند مفید باشد. گرچه بسیاری از خوراکی‌ها حاوی شکر تصفیه‌شده هستند، اما لازم نیست که آنها را به کلی از برنامه غذایی خود حذف نمایید. در عوض می‌توانید با پیروی از یک رژیم غذایی متعادل که همه انواع غذاها در آن جای دارند، مثل میوه و سبزیجات و غلات کامل و پروتین باکیفیت، جا را برای خوردن شیرینی‌جات و کیک در مقادیر معقول، باز کنید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.