گاهی لازم است که از ورزش خودداری کنیم. در ادامه مطلب، مواقعی که نباید ورزش کنید را به شما معرفی میکنیم.
زمانهایی که تب دارید
تب نشانه این است که بدن دچار مشکل شده است. در این شرایط اگر ورزش کنید، استرس ناشی از ورزش باعث میشود که توانایی بدن برای مبارزه با بیماری تحلیل برود. وقتی تب دارید، دمای هسته بدن بالاست و ورزش هم به نوبه خود این دما را بالاتر میبرد که برای بدن مضر است.
بلافاصله بعد از مسابقات ورزشی
بدن بلافاصله بعد از مسابقات نیاز به استراحت دارد تا خود را ترمیم کند. استراحت فعال و انجام ورزشهای سبک، بهترین شیوه برای تحرک بدون ایجاد فشار بر روی بدن هستند. دویدن سبک، یوگا، پیادهروی، دوچرخهسواری یا هر ورزش سبک دیگر، برای بعد از مسابقات، مفید هستند.
آسیب بدنی
در مواقع آسیب نیز باید به بدن استراحت داده شود تا آسییبدیدگی رفع شود. در برخی از صدمات میتوان همچنان با تمرکز بر روی نقاط دیگری از بدن ورزش کرد. اما باز هم باید بسیار مراقب بود زیرا ممکن است که آسیبدیدگی بدتر شود. بهترین راه این است که در این مواقع، ورزشهایی مثل یوگا یا مدیتیشن انجام بدهید و صبر کنید تا آسیبدیدگی ترمیم پیدا کند.
ابتلا به آنفلوانزا
ورزش بر روی بدن استرس وارد میکند و مبارزه با بیماری را سختتر مینماید. در شرایط عادی، این بیدفاعی بدن مشکلی ایجاد نمیکند و در حقیقت به سیستم ایمنی بدن کمک میکند تا با گذشت زمان خود را تقویت کند. اما وقتی که بیماری هستیم، و به خصوص در بیماریهایی مثل آنفلوانزا یا بیماری تنفسی و سرماخوردگی، تمرینات ورزشی، ترمیم و بازسازی را برای بدن سختتر میکنند و حتی ممکن است که باعث بدتر شدن بیماری شوند.
انقدر بدنتان کوفته است که نمیتوانید راه بروید
تحرک در زمان کوفتگی خوب است و به کشش عضلات و رساندن اکسیژن به آنها برای ترمیم و رشد کمک میکند. اما اگر ورزش شدید باشد، نه تنها دردآور است بلکه استرس بیش از حدی به عضلاتی که نیاز به استراحت دارند، اعمال میکند. پس در صورت کوفتگی عضلانی، به جای ورزشهای سنگین، ورزش سبک مثل یوگا یا حرکات کششی انجام بدهید.
وجود دردهای مزمن در بدن
اگر تا روزها بعد از تمرین همچنان کوفتگی عضلانی دارید (72 ساعت یا بیشتر)، یعنی تمرین شما بیش از حد شدید بوده است و آنقدر که لازم است به بدن خود استراحت ندادهاید. در این صورت، باید به بدن خود زمان بدهید تا خود را ترمیم کند.
در طول روز به قدر کافی فعال بودهاید
اگر قبل از جلسه ورزشی، فعالیتهای دیگری مثل دوچرخهسواری، دویدن یا کلاس یوگا داشتهاید، بدن شما آنچه را که به معنی ورزش روزانه است دریافت نموده و دیگر نیازی نیست که حتماً به باشگاه بروید. لازم نیست که از نرفتن به باشگاه احساس گناه کنید زیرا هر تحرکی که داشتهاید، خوب بوده است و ورزش لزوماً به معنی وزنه زدن و دویدن بر روی تردمیل نیست.
خستگی زیاد
اگر کمی خستهاید، ورزش راه مناسبی برای سرحال آوردن شماست. اما اگر خیلی خستهاید بهتر است که استراحت کنید و از ورزش خودداری نمایید. خستگی باعث میشود که احتمال اشتباه در انجام حرکات و رعایت نکردن فرم صحیح بدن بیشتر شود که در نتیجه احتمال صدمات ورزشی نیز بیشتر میشود. خستگی، زبان بدن است برای اینکه به ما بگوید که باید استراحت کنیم. پس باید به ندای بدن خود گوش فرادهیم.
درد جدید و مداوم
اگر متوجه شدهاید که در حین ورزش دچار یک درد جدید و تیز میشوید یعنی باید دست از تمرین بردارید و به پزشک مراجعه کنید. شاید فکر کنید که میتوانید درد را تحمل کرده و ادامه بدهید اما این کار باعث بدتر شدن اوضاع میشود. پس یکدندگی نکرده و با پزشک مشورت کنید.
علاقهای به ورزشی که انجام میدهید، ندارید
در این صورت خودتان را مجبور به انجام آن ورزش نکنید. به ورزشی فکر کنید که به آن علاقه و برای انجام آن انگیزه دارد. آیا این ورزش یوگا است؟ بوکس؟ دویدن؟ انواع و اقسام ورزشها وجود دارند. شاید عدم علاقه شما به یک ورزش نشانه این است که باید ذهن و بدن خود را از طریق ورزشهای دیگری به چالش بکشید.
به تازگی جراحی داشتهاید یا زایمان کردهاید
اگر حتی پزشک به شما اجازه ورزش داده اما خودتان احساس میکنید که نباید ورزش کنید، پس ورزش نکنید. بدن شما هنوز در حال بازسازی و ترمیم خود است و خود بدن میداند که به چه چیز نیاز دارد. خودتان را مجبور نکنید. به خودتان وقت بدهید تا بدن روبهراه شود.
برگرفته از: www.rd.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]