شیر گاو حاوی لاکتوز است. لاکتوز نوعی قند است که هضم آن برای برخی از افراد مشکل است. برخی از افراد از نوشیدن شیر پرهیز میکنند زیرا قادر به تحمل آن نیستند یا به آن حساسیت دارند. این افراد باید از شیرهای غیرلبنی استفاده کنند، یعنی شیرهایی که فاقد لاکتوز هستند. البته استفاده از شیرهای غیر لبنی یا گیاهی هم میتواند در برخی از افراد عوارضی مثل مشکلات گوارشی، حساسیت پوستی یا حتی مشکلات تنفسی ایجاد کند.
برخی از شیرهای غیرلبنی به شرح زیر هستند:
شیر بادام
این شیر گزینه بسیار مناسبی برای تهیه اسموتی میباشد. برای بهره بردن از فواید شیر بادام از شیر بادامی استفاده کنید که 7 تا 15 درصد آن بادام باشد و یا از آنهایی که بیشترین درصد پروتئین را دارند. قبل از اینکه مقدار زیادی شیر بادام بنوشید، ابتدا مقدار کمی از آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.
شیر بادام هندی
این نوع شیر، حالت خامهای دارد و از آن میتوانید برای تهیه اسموتیها یا حتی به عنوان افزودنی به قهوه، استفاده کنید.
شیر نارگیل
قوام خامهای داشته و کمی شیرین است و به صورت پاکتی یا قوطی عرضه میشود. نوع پاکتی آن برای نوشیدن و نوع قوطی آن برای پخت، مناسبترند.
شیر کتان
شیر کتان زیاد شیرین نیست و برای کسانی مناسب است که باید از مواد غذایی بدون گلوتن استفاده کنند.
شیر فندق
شیر فندق، شیرین است و میتوان آن را به غلات صبحانه یا به قهوه اضافه کرد.
شیر جو دو سر
این نوع شیر در حال محبوبیت روزافزون است. بافت خامهای دارد و به خصوص میتوان از آن برای تهیه لاته استفاده کرد. اما جالب اینجاست که خود شما هم میتوانید شیر جو دو سر را در منزل تهیه کنید. کافیست که جو دو سر را در دستگاه مخلوط کن ریخته و کمی نمک به آن اضافه کنید.
شیر برنج
منظور آن غذای سنتی که از مخلوط کردن شیر گاو و برنج به دست میآید، نیست. بلکه شیری است که از خود برنج به دست میآید. طعم این نوع شیر، شباهت بسیار زیادی به شیر لبنی دارد و البته ته مزه برنج نیز در آن هست.
شیر سویا
پس از شیر گاو، شیر سویا، بیشترین میزان پروتئین را در بین انواع شیر دارد. شیر سویا را میتوان در تمام سوپرمارکتهای پیدا کرد.
آیا میتوان از شیرهای غیرلبنی برای پخت و پز استفاده کرد؟
میتوانید شیرر غیرلبنی و شیر لبنی را به نسبت یک به یک با هم ترکیب کرده و در اکثر دستورهای غذایی که به شیر نیاز دارند، مثل کیک، کلوچه، مافین و پنکیک، استفاده کنید. سعی کنید از آن شیرهایی استفاده کنید که طعم تندی نداشته و شکر زیادی به آنها اضافه نشده باشد.
اگر لازم است که حتماً برای پخت از شیر غیرلبنی استفاده کنید، شیر سویا با انتخاب کنید زیرا قوام بیشتری نسبت به سایر شیرهای غیرلبنی داشته و نتیجه بهتری در بافت و قوام به شما میدهد و از این نظر، شباهت بیشتری به شیر گاو دارد.
برگرفته از: www.rd.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]