• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 10 علامت ابتلا به کووید 19

  • شنبه، ۱۴ تیر ۱۳۹۹ بازدید 491 مدیریت
  • به دلیل شباهت برخی از علائم کووید 19 با آنفلوانزایی که سابقاً خیلی از افراد به آن مبتلا می‌شدند، این پرسش برای برخی از افراد مطرح می‌شود که آیا ممکن است که به کرونا مبتلا شده باشند و خودشان بی‌اطلاع باشند؟ در اینجا 10 علامت که نشان می‌دهند شخص به کووید 19 مبتلا شده است را برای شما فهرست می‌کنیم.

  •  

    1 -  آنچه که فکر می‌کردید سرماخوردگی همیشگی است، خیلی شدیدتر از هر سرماخوردگی بوده است که تاکنون تجربه کرده‌اید

    اگر آنچه که تجربه کردید، بسیار شدیدتر از هر گونه انفلوانزایی که تا کنون در عمر خود تجربه کرده‌اید بوده است، این احتمال وجود دارد که بدون اینکه خود بدانید به کرونا مبتلا شده بوده‌اید، مخصوصاً در روزهای اولیه انتشار بیماری که هنوز تست‌های قابل اطمینان برای تعیین اینکه بیمار هستید یا خیر، در دسترس نبود.

     

    2 -  اگر علیرغم داشتن تب و سرفه، آزمایش آنفلوانزای شما منفی شده است

    تب، سرفه و خستگی مفرط از علائم انفلوانزا نیز هستند اما اگر آزمایش انفلوانزای شما منفی شده، این احتمال وجود دارد که شما به کرونا مبتلا شده باشید. البته این علائم می‌توانند ناشی از بیماری‌های دیگر باشند. به همین دلیل است که به انجام آزمایش کرونا تأکید شده و مهم است.

     

    3 -  از دست دادن ناگهانی حس چشایی و بویایی

    این دو مورد، بیشتر در ابتلا به ویروس کرونا دیده می‌شود تا ابتلا به سایر بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی. البته سایر ویروس‌ها و حتی عوامل غیر عفونی مثل آلرژی نیز می‌توانند باعث از دست رفتن حس چشایی و بویایی شوند.

     

    4 -  نزدیکان شما به کووید 19 مبتلا شده‌اند

    بسیاری از کسانی که به ویروس کرونا آلوده شدند، علائم خفیف بروز می‌دهند و یا اصلاً هیچ علامتی از خود نشان نمی‌دهند. این یعنی این افراد می‌توانند ناقل بیماری باشند بدون اینکه حتی خود خبردار باشند. اگر در اطراف شما کسانی هستند که ابتلای آنها به کرونا تأیید شده است، احتمال اینکه شما نیز مبتلا شده باشید وجود دارد. این در حالیست که حتی ممکن است  شما خودتان متوجه وجود علائم در خود نشده باشید.

     

    5 -  تورم و قرمزی انگشتان پا

    بروز زخم‌های بنفش یا قرمز رنگ همراه با خارش در انگشتان پا می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به کرونا باشد. البته این مورد از نشانه‌های قطعی ابتلا به این بیماری نیست زیرا بیماری‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند منجر به بروز این علامت شوند. بنابراین در صورت مشاهده لازم است که به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود.

     

    6 -  احساس لرز، درد عضلانی یا گلو درد

    لرز، درد عضلات، گلو درد، سر درد، همگی از علائمی هستن که باید در این روزها در صورت مشاهده در خود، به کرونا شک کنید.

     

    7 -  بروز ضایعات پوستی عجیب و سندرم التهاب مولتی سیستم در کودکان

    علاوه بر ضایعات پوستی و سندرم التهاب مولتی سیستم، سایر علائمی که در کودکان مبتلا به کرونا دیده شده است، عبارتند از: تب، درد شکم، استفراغ، اسهال، درد گردن و احساس خستگی.پ

     

    8 -  بروز مشکلات گوارشی

    گرچه کرونا بیماری دستگاه تنفسی است اما برخی از افراد دچار سرفه یا تنگی نفس نمی‌شوند. در برخی از افراد، اسهال، اولین و یا حتی تنها علامت ابتلا به این بیماری است. کسانی که در دوران شیوع بیماری کووید 19 دچار علائمی مثل اسهال می‌شوند باید حتماً نسبت به آزمایش این بیماری نیز اقدام کنند.

     

    8 -  ابتلا به سرطان

    کسانی که به سرطان مبتلا هستند، 60 درصد بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به کووید 19 قرار دارند و در صورت ابتلا، وضعیت آنها وخیم‌تر از سایر مبتلایان به این بیماری است. این موضوع به خصوص در افراد بالای 65 سال، بسیار جدی‌تر است.

     

    9 -  سکته بدون هیچ دلیل خاص یا زمینه قبلی

    بین کرونا و سکته، رابطه وجود دارد، حتی در افراد جوان.

     

    10 -  قرمز شدن چشم‌ها

    البته این مورد، یکی از علائم نادر در این بیماری است. اگر چشم‌های شما قرمز شده‌اند، دچار ترس نشوید. کافیست که به چشم‌پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود.

     

    برگرفته از:   www.rd.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.