کمتر خوراکی یافت میشود که همه فواید رو یکجا به شما ارائه دهد. یعنی مثلاً هم به کاهش وزن کمک کند، هم از بروز بیماری جلوگیری کند و هم طول عمر رو افزایش بدهد. اما گردو یکی از خوراکیهایی است که میتواند بسیاری از این فواید رو تأمین کند، از سلامتی قلب گرفته تا استحکام استخوانها. با هم نگاهی به فواید جالب گردو برای سلامتی، میاندازیم.
ارزش تغذیهای گردو
یک واحد گردو (یعنی تقریباً 7 عدد گردو)، موارد زیر رو در اختیار بدن قرار میدهد:
و اما فواید بسیار مهم گردو:
کمک به سلامتی قلب
گردو منبع بسیار خوب امگا 3 است و اگر به طور منظم در برنامه غذایی گنجانده شود، کلسترول و تریگلیسرید خون رو پایین میآورد.
به سلامتی رودهها کمک میکند
استفاده از یک مشت گردو به عنوان میانوعده برای سلامتی رودهها بسیار مفید است. گردو حاوی فیبر زیادی است. فیبر باعث نرم شدن مدفوع شده و دفع رو راحتتر میکند و ابتلا به یبوست و خطر بواسیر رو کاهش میدهد. بسته به جنسیت و سن، باید روزانه بین 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنید. کافیست که 30 گرم گردو بخورید تا 2 گرم از فیبر مورد نیاز روزانه شما تأمین شود. نه تنها فیبر موجود در گردو باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش میشود بلکه به جلوگیری از بیماریهایی مثل سرطان روده بزرگ هم کمک میکند.
کمک به کاهش وزن
وقتی صحبت از کاهش وزن میشود، گردو از سابقه خوبی برخوردار نیست زیرا چربی زیادی دارد. اما جالب است که بدانید گردو حاوی چربی سالم و فیبر است که هر دو به حس سیری کمک میکنند و گرسنگی رو سرکوب نموده و جذب قند به خون رو کند میکنند. به این ترتیب مانع از پرخوری در بین وعدههای غذایی یا در وعدههای غذایی اصلی میشوند.
گرچه خوردن گردو به طور مستقیم با کاهش وزن در ارتباط نیست اما رژیمی که در آن از گردو استفاده شود، در کنار میوهها و سبزیجات و غلات کامل و پروتئین خالص، میتواند به کنترل وزن کمک کند.
کمک به سلامتی استخوانها
مصرف تعداد کمی گردو در روز، مقدار قابل توجهی از مواد معدنی مورد نیاز برای سلامتی استخوانها رو در اختیار بدن قرار میدهد. گردو مقادیر زیادی مس دارد که به بهبود تراکم استخوانها کمک میکند. مس همچنین در حفظ کلاژن و الاستین که به شکلگیری استخوان و بافت همبند کمک میکنند، نقش دارد.
گردو سرشار از منگنز است که عنصر ضروری برای سلامتی استخوانها و تولید کلاژن میباشد. همچنین حاوی منیزیم است که سومین عنصر مهم در تقویت استخوانهاست. منیزیم اثر محافظتی بر کیفیت استخوان دارد. کمبود منیزیم به پوکی استخوان منجر میشود.
کاهش التهاب در بدن
گردو حاوی پلیفنولهای ارزشمند گیاهی است که خاصیت آنتیاکسیدانی داشته و از ما در برابر بیماریهای خاصی محافظت میکنند. تحقیقات نشان میدهند که آنتیاکسیدان موجود در گردو بالاترین میزان آنتیاکسیدان در تمام مغزها هستند. یعنی حتی از آنتیاکسیدان موجود در بادام و پسته هم بیشتر است. آنتیاکسیدان موجود در گردوی خام، 15 برابر بیش از ویتامین E اثر دارد و از سلولهای در برابر مضرات رادیکالهای آزاد مضر محافظت میکند.
از آنجایی که آنتیاکسیدانها گردو از استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری میکنند، التهاب رو نیز در بدن کاهش میدهند. رژیم غذایی که در آن از مغزها به میزان کافی استفاده شده باشد باعث کاهش التهاب در بدن و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماریهایی مثل آترواسکلروزیس میشود.
هشدار
کسانی که به مغزها حساسیت دارند نباید گردو بخورند. اگر بعد از مصرف مغزها دچار مشکل خارش و سرخی پوست میشوید و یا مشکل تنفسی پیدا میکنید، حتماً باید بلافاصله به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.
برگرفته از: www.livestrong.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]