• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 4 فایده جالب گردو برای سلامتی

  • سه شنبه، ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ بازدید 687 مدیریت
  • کمتر خوراکی یافت می‌شود که همه فواید رو یکجا به شما ارائه دهد. یعنی مثلاً هم به کاهش وزن کمک کند، هم از بروز بیماری جلوگیری کند و هم طول عمر رو افزایش بدهد. اما گردو یکی از خوراکی‌هایی است که می‌تواند بسیاری از این فواید رو تأمین کند، از سلامتی قلب گرفته تا استحکام استخوان‌ها. با هم نگاهی به فواید جالب گردو برای سلامتی‌، می‌اندازیم.

  • ارزش تغذیه‌ای گردو

    یک واحد گردو (یعنی تقریباً 7 عدد گردو)، موارد زیر رو در اختیار بدن قرار می‌دهد:

    • 8 درصد فیبر مورد نیاز روزانه
    • 4 گرم پروتئین مورد نیاز روزانه
    • 50 درصد مس مورد نیاز روزانه
    • 5 درصد آهن مورد نیاز روزانه
    • 11 درصد منیزیم مورد نیاز روزانه
    • 42 درصد منگنز مورد نیاز روزانه
    • 8 درصد فسفر مورد نیاز روزانه
    • 8 درصد عنصر روی مورد نیاز روزانه

    و اما فواید بسیار مهم گردو:

    کمک به سلامتی قلب

    گردو منبع بسیار خوب امگا 3 است و اگر به طور منظم در برنامه غذایی گنجانده شود، کلسترول و تری‌گلیسرید خون رو پایین می‌آورد.

    به سلامتی روده‌ها کمک می‌کند

    استفاده از یک مشت گردو به عنوان میان‌وعده برای سلامتی روده‌ها بسیار مفید است. گردو حاوی فیبر زیادی است. فیبر باعث نرم شدن مدفوع شده و دفع رو راحت‌تر می‌کند و ابتلا به یبوست و خطر بواسیر رو کاهش می‌دهد. بسته به جنسیت و سن، باید روزانه بین 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنید. کافیست که 30 گرم گردو بخورید تا 2 گرم از فیبر مورد نیاز روزانه شما تأمین شود. نه تنها فیبر موجود در گردو باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش می‌شود بلکه به جلوگیری از بیماری‌هایی مثل سرطان روده بزرگ هم کمک می‌کند.

    کمک به کاهش وزن

    وقتی صحبت از کاهش وزن می‌شود، گردو از سابقه خوبی برخوردار نیست زیرا چربی زیادی دارد. اما جالب است که بدانید گردو حاوی چربی سالم و فیبر است که هر  دو به حس سیری کمک می‌کنند و گرسنگی رو سرکوب نموده و جذب قند به خون رو کند می‌کنند. به این ترتیب مانع از پرخوری در بین وعده‌های غذایی یا در وعده‌های غذایی اصلی می‌شوند.

    گرچه خوردن گردو به طور مستقیم با کاهش وزن در ارتباط نیست اما رژیمی که در آن از گردو استفاده شود، در کنار میوه‌ها و سبزیجات و غلات کامل و پروتئین خالص، می‌تواند به کنترل وزن کمک کند.

    کمک به سلامتی استخوان‌ها

    مصرف تعداد کمی گردو در روز، مقدار قابل توجهی از مواد معدنی مورد نیاز برای سلامتی استخوان‌ها رو در اختیار بدن قرار می‌دهد. گردو مقادیر زیادی مس دارد که به بهبود تراکم استخوان‌ها کمک می‌کند. مس همچنین در حفظ کلاژن و الاستین که به شکل‌گیری استخوان و بافت همبند کمک می‌کنند، نقش دارد.

    گردو سرشار از منگنز است که عنصر ضروری برای سلامتی استخوان‌ها و تولید کلاژن می‌باشد. همچنین حاوی منیزیم است که سومین عنصر مهم در تقویت استخوان‌هاست. منیزیم اثر محافظتی بر کیفیت استخوان دارد. کمبود منیزیم به پوکی استخوان منجر می‌شود.

    کاهش التهاب در بدن

    گردو حاوی پلی‌فنول‌های ارزشمند گیاهی  است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشته و از ما در برابر بیماری‌های خاصی محافظت می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهند که آنتی‌اکسیدان موجود در گردو بالاترین میزان آنتی‌اکسیدان در تمام مغزها هستند. یعنی حتی از آنتی‌اکسیدان موجود در بادام و پسته هم بیشتر است. آنتی‌اکسیدان موجود در گردوی خام، 15 برابر بیش از ویتامین E اثر دارد و از سلول‌های در برابر مضرات رادیکال‌های آزاد مضر محافظت می‌کند.

    از آنجایی که آنتی‌اکسیدان‌ها گردو از استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری می‌کنند، التهاب رو نیز در بدن کاهش می‌دهند. رژیم غذایی که در آن از مغزها به میزان کافی استفاده شده باشد باعث کاهش التهاب در بدن و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماری‌هایی مثل آترواسکلروزیس می‌شود.

    هشدار

    کسانی که به مغزها حساسیت دارند نباید گردو بخورند. اگر بعد از مصرف مغزها دچار مشکل خارش و سرخی پوست می‌شوید و یا مشکل تنفسی پیدا می‌کنید، حتماً باید بلافاصله به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.

    برگرفته از: www.livestrong.com

    گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.