ذرت از خانواده غلات است و همانطور که حتماً خودتان هم میدانید برای سلامتی بسیار مفید میباشد. ذرت فاقد گلوتن است و در نتیجه برای کسانی که به گلوتن و گندم حساسیت دارند و باید از گلوتن پرهیز کنند نیز مفید میباشد.
ذرت یک غلات کامل است
مصرف غلات کامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته، سرطان، دیابت نوع 2 و چاقی رو کاهش میدهد. بله ذرت علیرغم محتوای کربوهیدراتی که دارد به کاهش وزن کمک میکند. البته مسلماً باید مراقب میزان مصرف خود باشید. برای اکثر زنان بالغ مقدار مناسب ذرت برابر با نصف فنجان ذرت بوداده یا سه فنجان پاپکورن است.
ذرت سرشار از انواع مواد مغذی مفید و ارزشمند است
ذرت حاوی انواع مختلف ویتامینهای گروه B است. همچنین دارای پتاسیم میباشد. پتاسیم به حفظ فشار خون در حد طبیعی، عملکرد قلب، انقباض عضلات و جلوگیری از گرفتگی عضلانی و نیز حفظ توده عضلانی بدن، کمک میکند. علاوه بر این ذرت ده برابر بیش از سایر غلات، ویتامین A دارد و بدین ترتیب نه تنها از ما در برابر زوال عقل محافظت میکند، بلکه دستگاه ایمنی بدن رو نیز تقویت مینماید و به شکلگیری عشاء لولههای تنفسی کمک میکند. به این ترتیب ذرات خارجی و غبار از طریق لولههای تنفسی وارد گردش خون نمیشوند.
ذرت حاوی آنتیاکسیدان است
رنگدانههای اصلی ذرت، لوتئین و زئانتئین نام دارند که خاصیت آنتیاکسیدانی داشته و در حفظ سلامتی چشمها و جلوگیری از آب مروارید چشمی، نقش دارند. آنتیاکسیدان دیگر موجود در ذرت، کوئرستین است که با التهابات حاد و مزمن در بدن مبارزه کرده و از بروز بیماریهای تخریبی اعصاب بدن مثل آلزایمر، جلوگری مینماید.
سایر آنتیاکسیدانها که در ذرت آبی و بنفش یافت میشوند نیز مانع از بروز التهاب در بدن میشوند. همچنین از استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری میکنند. استرس اکسیداتیو نوعی عدم تعادل در تولید رادیکالهای مضر آزاد توسط سلولهای بدن و توانایی بدن در مبارزه با اثرات مضر آنهاست.
ذرت برای هضم غذا مفید است
یک فایده دیگر ذرت وجود فیبر نامحلول در آن است که توسط بدن شکسته نشده و وارد گردش خون نمیشود. در نتیجه در روده باقی مانده و حجم مدفوع رو زیاد میکند و بدین ترتیب به حرکت مدفوع در روده و دفع مواد زائد از بدن کمک میکند. این امر مانع از ایجاد یبوست در بدن میشود و خطر بیماری هموروئید و سرطان روده بزرگ رو کاهش میدهد. فیبر موجود در ذرت به کنترل وزن نیز کمک میکند زیرا احساس سیری رو افزایش میدهد.
سعی کنید از ذرتهایی استفاده کنید که دستکاری ژنتیکی نشده و طبیعی باشند. گرچه خود ذرت کمچرب و کمقند است اما توصیه میشود که از روغن ذرت استفاده نشود زیرا مقدار اسید چرب امگا 6 آن زیاد است و مصرف زیاد این نوع اسید چرب به افزایش التهاب در بدن منجر میشود مگر اینکه در تعادل صحیح با اسید چرب امگا 3 مصرف شود.
برای گریل کردن ذرت، کاکل آن رو جدا کنید اما آن رو مجدداً در پوست بگذارید و مدتی در آب سرد و حاوی نمک بخیسانید. بعد از زدودن آب اضافی آن رو به مدت 15 تا 20 دقیقه گریل کنید. هر طرف آن رو به مدت 5 دقیقه روی حرارت قرار بدهید.
اگر ذرت تازه در دسترس ندارید میتوانید از ذرت منجمد استفاده کنید. ذرت منجمد رو میتوانید در سالاد و سوپ بریزید یا در روغن آووکادو و نمک دریایی خیسانده و در فر برشته کنید. حتی میتوانید ذرت رو به بستنی و پودینگ یا کیک اضافه کنید.
فراموش نکنید که پاپکورن هم ذرت است. دانههای اورگانیک ذرت رو خریداری کرده و خودتان در روغن آووکادو بو بدهید و به آن فلفل سیاه، زردچوبه و نمک دریایی یا حتی تکههای شکلات و دارچین اضافه کنید.
برگرفته از: www.health.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]