• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 5 دام فکری در مسیر کاهش وزن که باید از آنها دوری کنید

  • دوشنبه، ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ بازدید 480 مدیریت
  • مسیر کاهش وزن برای همه یکسان نیست اما آنچه که برای همه مشترک است، نهادینه کردن عادات سالم در خود می‌باشد. در همه برنامه‌های اصولی و سالم برای کاهش وزن به تغذیه صحیح و ورزش تأکید می‌شود. یکی از عوامل مهم پیروزی یا شکست در کاهش وزن، نگرش و قضاوت شما نسبت به خود است. کسانی که نسبت به خود دیدگاه مثبتی دارند، در کاهش وزن نیز موفق‌تر عمل می‌کنند و خیلی زودتر و راحت‌تر از انحرافات کوچکی مثل یک شب پرخوری یا یک روز ورزش نکردن، عبور کرده و به مسیر بازمی‌گردند.

  •  

    وقتی که مرتب به خودتان بگویید که شکست می‌خورید، در واقع همین اتفاق هم می‌افتد. افکار منفی هیچ کمکی به شما نمی‌کنند. در اینجا به 5 نمونه از دام‌های فکری که کاهش وزن شما را با مشکل مواجه می‌کنند، می‌پردازیم.

     

    1 -  امروز حسابی پرخوری کردم!

    احساس گناه و عذاب وجدان، رابطه شما با خودتان و با غذا، خراب می‌کند. روزهایی که کاملا طبق برنامه کاهش وزن پیش می‌روید باعث می‌شوند که شما از خود انتظارات غیرواقعی داشته و فشار زیاد بر خود وارد کنی تا همیشه عالی و بی‌نقص باشید.

     

    به جای اینکه روزهای رژیمی خود را به دو دسته خوب و بد تقیسم کنید، به عاداتی فکر کنید که باعث شدند در برخی از روزها موفق عمل کرده و در برخی دیگر از روزها از مسیر منحرف شوید. شاید در روزی که پرخوری کرده‌اید، استرس داشته‌اید و خیلی عوامل دیگر. این عوامل را شناسایی کنید.

     

    با شناخت عوامل بازدارنده، دفعه بعد که با آنها مواجه می‌شوید، می‌توانید واکنش متفاوتی داشته و مانع از انحراف خود از مسیر کاهش وزن شوید. همچنین مانع از این می‌شود که دفعه بعد در دام آن عامل پرخوری بیفتید.

     

    بنابراین نحوه نگرش خود را عوض کنید و به جای اینکه به خود بگویید که "امروز حسابی پرخوری کردم!" به خود بگویید که "امروز چون خسته بودم در وعده صبحانه پروتین کافی نخوردم  و به جای آن شیرینی‌جات خوردم. دفعه بعد زودتر می‌خوابم تا در صبح روز بعد فرصت کافی برای تهیه صبحانه پروتئینی داشته باشم." پس از سرزنش کردن خود دست برداشته و به راه حل بیندیشید.

     

    2 -  عدد ترازو از جای خود تکان نخورده! حتما یک جای کار من ایراد دارد!

    خیلی از ما با ایستادن روی ترازو دچار افسردگی می‌شویم و قلبمان فرومی‌ریزد چون نسبت به دفعه قبل، عدد کمتری را نشان نمی‌دهد. این امر به استرس منجر شده و تعادل هورمون‌های بدن را بر هم می‌زند و در نتیجه در کاهش وزن ما اختلال ایجاد می‌کند

     

    اما توجه داشته باشید که کاهش عدد ترازو مهم نیست بلکه کاهش سایز و ابعاد بدن مهم است. اگر سایز بدن شما کاهش پیدا کند یعنی شما در حال چربی‌سوزی و رسیدن به تناسب اندام دلخواه خود هستید و این موضوع ارتباط تنگاتنگی با عدد ترازو ندارد.

     

    بنابراین دفعه دیگر که خواستید خود را وزن کنید به خودتان یادآوری کنید که بسیاری تغییرات مثبت دیگر در بدن شما روی داده‌اند که هنوز با چشم قابل دیدن نیستند. به عنوان مثال، انرژی بیشتری برای بازی با فرزندان خود دارید، می‌توانید اجسام سنگین‌تری را بلند کنید و قادر به پیاده‌روی یا دویدن در مسافت طولانی‌تر هستید. بر روی نقاط مثبت فعالیت خود تمرکز کنید به این ترتیب کاهش وزن برای شما با انگیزه بیشترهمراه بوده و لذتبخش خواهد بود.

     

    3 -  کلا همه چیز را خراب کردم و باید از اول شروع کنم!

    این تفکر "یا همه چیز و یا هیچ چیز" نباید در زندگی شما جایی داشته باشد. به جای اینکه انقدر ایده‌آل‌گرا باشید و با کوچکترین لغزش، خود را بازنده ببینید و فکر کنید که باید از نو شروع کرد، کافیست که بدون بازگشت به نقطه اول، از همانجا که هستید، مسیر را در جهت درست ادامه بدهید.

     

    هدف ما عالی و بی‌نقص بودن نیست بلکه هدف، پیشرفت است. به جای سرزنش خود، کمی مکث کنید تا احساس گناه را از خود دور نمایید. فراموش نکنید که شما هم یک انسان هستید و این اتفاق که باعث سرخوردگی شما شده است، برای همه انسان‌ها در مقاطعی از زندگی می‌افتد.

     

    4 -  من نباید لب به این غذا بزنم!

    تا وقتی که منع پزشکی ندارید، نیازی به حذف هیچ غذایی نیست و شما حق دارید که هر از گاهی از غذاهای مورد علاقه خود که در فهرست غذاهای برنامه کاهش وزن شما نیست، لذت ببرید. دفعه بعد که هوس خوردن یک خوراکی به سر شما زد از خودتان پرسش کنید که آیا علت این هوس غذایی این است که واقعا خواهان آن غذا هستید و یا اینکه صرفا چون جلوی چشم شماست، هوس خوردن آن را کرده‌اید؟

     

    اگر به این نتیجه رسیدید که واقعا نیاز به خوردن آن غذا است، از خوردن آن بدون عذاب وجدان لذت ببرید. بو و طعم و بافت آن را کاملا حس کنید و آن را به آرامی بجوید و غذا را به خودتان زهر نکنید. چون در این صورت هیچ لذتی از خوردن آن نبرده و هوس آن در دل شما فروکش نمی‌کند. به خودتان یادآوری کنید که شما همیشه 80 درصد سالم غذا می‌خورید و 20 درصد جا برای لذت بردن از سایر غذاها را نیز دارید.

     

    5 -  آیا این لباس من را چاق نشان می‌دهد؟!

    برای همه ما پیش آمده است که خودمان را در آینه برانداز کنیم و از خود بپرسیم که آیا در این لباس، چاق به نظر می‌رسیم؟ این پرسش باعث می‌شود که وزن ما به جای خود ما در اولویت زندگی قرار گیرد. به جای آن از خود بپرسید که آن لباس چه احساسی در شما به وجود می‌آورد. به رنگ و جنس آن فکر کنید و اینه بعد از پوشیدن آن چقدر انرژی می‌گیرید و از پوشیدن آن لذت می‌برید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.