بوی زحم ماهی برخی از افراد را از پخت و خوردن آن منصرف میکند. اما قبل از اینکه بخواهید این ماده غذایی ارزشمند را از برنامه غذایی و سفره خود حذف کنید، این نکات را به کار ببرید تا از شر بوی زحم آن خلاص شده و با خیال راحت از آن استفاده نمایید.
ماهی سرشار از پروتئین و مواد معدنی مثل ید، سلنیوم و حتی ویتامین D است. مصرف ماهیهای چرب مثل سالمون، ساردین و ... ، به بدن در مبارزه با التهاب کمک کرده و به جهت دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3، برای قلب بسیار مفید میباشد. این موضوع به خصوص از این جهت مهم است که اسیدهای چرب امگا 3 را نمیتوان با این وسعت از سایر منابع غذایی پروتئینی مثل مرغ یا گوشت گاو تأمین کرد.
و اما روشهای از بین بردن بوی زحم ماهی
1 - خیساندن در آب لیمو
آب لیمو خاصیت اسیدی دارد و همین خاصیت باعث کاهش شدید بوی زحم ماهی میشود. سرکه و سس گوجه نیز به دلیل ماهیت اسیدی خود، همین نتیجه را میدهند و میتوانید از آنها نیز استفاده کنید. سرکه بالزمامیک و مرکباتی مثل پرتقال، گریپفروت، لیمو، و کمی شیره افرا، مثل آبی روی آتش، بوی زحم را از بین میبرند.
2 - سختتر کردن بافت خوراکی ماهی
یعنی به ماهی خود قطعات خوراکیهای دیگری را اضافه کنید تا در زیر دندان شما بافت سفت و تردی به خود بگیرد. این کار باعث کاهش بوی زحم ماهی نیز میشود. مثلا میتوانید به آن قطعات نان سوخاری یا انواع تخمه برشده شده اضافه کنید.
3 - خیساندن در شیر
شاید اضافه کردن شیر به ماهی به نظرتان چندان کار جالب توجه و خوشطعمی نرسد اما قطعا در از بین بردن بوی زحم ماهی مؤثر است. پروتئین موجود در شیر (پروتئین کازئین)، به عوامل ایجاد کننده بوی زحم ماهی متصل شده و آنها را از ماهی خارج میکند. خوبی این روش این است که نیاز به خیساندن به مدت طولانی ندارد و کافیست که ماهی را فقط 20 دقیقه در شیر بخیسانید و بعد خشک کرده و بپزید.
4 - به ماهی ادویه اضافه کنید
ماهی، ادویه را به سرعت به خود جذب میکند و بوی بد آن گرفته میشود. میتوانید از سالسای آناناس و یا مخلوط نمک و فلفل سیاه و سیر و پیاز، اورگانو و پاپریکا برای طعم دار کردن آن استفاده کرده و بر روی ماهی بمالید. اگر از سبزیجات معطر خشک استفاده میکنید، آن را قبل از پخت به ماهی مالیده و در حین پخت نیز اضافه کنید. اما سبزیجات تازه مثل جعفری را بعد از پخت برای تزئین و در هنگام سرو به کار ببرید.
5 - ماهی را همراه با مرکبات، بپزید
خیلی از ما در پایان کار و در زمان سرو کردن به ماهی خود آب لیمو اضافه میکنیم. توصیه ما به شما این است که مرکبات و آب لیمو را در همان زمان پخت به ماهی اضافه کنید و اگر آن را گریل میکنید، مرکبات را نیز در کنار آن گریل نمایید.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]