این موضوع که برای کاهش وزن باید غذای کمتری خورد، منطقی به نظر میرسد . اما متأسفانه گاهی ما از آن سوی بام میافتیم. یعنی غذای مصرفی خود را به شدت کاهش میدهیم. همین امر باعث میشود که رسیدن به وزن سلامت برای ما سختتر شود. همچنین میتواند منشأ بروز مشکلات دیگری نیز باشد.
هر یک از ما به میزان مشخصی انرژی برای زنده ماندن نیاز داریم. اگر به طور دائم یا طولانیمدت کمتر از میزان نیاز خود مصرف کنیم، متابولیسم ما کند شده و مانع از کاهش وزن ما میشود زیرا بدن میخواهد به هر ترتیب که شده خود را زنده نگه دارد. گرسنگی یا سیری، تنها نشانههای اینکه آیا غذای کافی به بدن رسیده است یا خیر، نمیباشند.
در اینجا برخی از نشانههای اینکه غذایی که میخورید بیش از حد کم است را با شما در میان میگذاریم:
دائم به غذا فکر میکنید
وقتی غذای کافی میخورید، ذهن شما دائم حول و حوش غذاست و به غذا فکر میکنید. حتی در صفحات اجتماعی هم به مطالب و پستهای مربوط به غذا و آشپزی جذب میشوید.
خسته و بیحوصله و گیج هستید
گرسنگی باعث گیجی میشود. این امر توضیح علمی نیز دارد. گرسنگی طولانیمدت باعث افت قند خون میشود و اگر غذا نخورید تا قند خون را بالا ببرد، قدرت تمرکز ذهن شما نیز کاهش پیدا میکند.
نمیتوانید بخوابید
هیچ چیز بدتر از احساس خستگی و بیخوابی یا بدخوابی نیست. غذا خوردن ما ارتباط تنگاتنگی با کیفیت خواب ما دارد. دریافت انرژی کافی از غذا به ما کمک میکند که الگوی خواب طبیعی داشته باشیم.
به یبوست دچار شدهاید
وقتی که انرژی کافی به بدن نرسد، حرکات لولههای گوارشی نیز کندتر و آرامتر میشود تا انرژی کمتری صرف این حرکات شود. در نتیجه فرد دچار یبوست میشود. همچنین در اثر کاهش شدید غذا، فیبر خوراکی کمتری نیز به بدن میرسد که از عوامل بروز یبوست میباشد.
وزن شما متوقف شده و دیگر کم نمیشود و یا حتی زیادتر هم میشود!
همانطور که گفته شد، وقتی که غذای کافی نمیخوریم، متابولیسم بدن ما کاهش پیدا میکند تا انرژی کمتری مصرف شود. در نتیجه وزن یا دیگر کم نمیشود و یا اینکه حتی شروع به اضافه شدن میکند. اگر غذای شما خیلی کم است و در کمال تعجب وزن شما دیگر کم نمیشود یا حتی در حال زیاد شدن است، باید بر مقدار غذای مصرفی خود بیفزایید و تمام انواع درشتمغدیها، پروتئین، چربی و کربوهیدرات در برنامه غذایی شما وجود داشته باشند. وقتی که سوخترسانی صحیح به بدن انجام شود، وزن نیز به اندازهای میرسد که باید برسد.
کلام آخر
کمخوری مزمن به کاهش وزن کمک نمیکند و حتی میتواند اثر معکوس بر وزن داشته باشد و سوءتغذیه نیز به دنبال دارد. در ضمن فراموش نکنید که عدد ترازو تنها ملاک سلامتی و تناسب اندام نیست. وزن سالم نیز وزن مانکنی نیست.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]