• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 6 اشتباه در کنترل اندازه پرس غذا

  • دوشنبه، ۲۰ آبان ۱۳۹۸ بازدید 923 مدیریت
  • در طی چند دهه اخیر، اندازه پرس غذایی که چشم مردم عادت به دیدن آن کرده است، افزایش پیدا کرده و همین امر هم یکی از دلایل افزایش آمار چاقی است. همه ما از بدو تولد با علائم سیری و گرسنگی آشنا بودیم و از طریق گریه، نیاز به شیر را اعلام می‌کردیم و بیش از نیاز خود هم شیر نمی‌خوردیم. اما با بالا رفتن سن، این ارتباط بین بدن و حس گرسنگی در ما فروکش کرد. خوشبختانه راهکارهایی وجود دارند که به ما در کنترل اندازه غذای مصرفی، کمک می‌کنند. در ادامه به 6 اشتباه در اندازه‌گیری غذا و نحوه برطرف کردن این اشتباهات، اشاره می‌کنیم.

  •  

    1 -  ریزه‌خواری در تمام طول روز

    ما در زمان صرف غذا، بیش از هر زمان دیگر، دچار حواسپرتی می‌شویم. شاید علت آن، سرعت زندگی، استرس، تکنولوژی و مشغله کاری باشد. این حواسپرتی باعث می‌شود که بدون اینکه متوجه باشیم، هم در لحظه صرف غذا و هم در ساعات پس از آن، پرخوری کنیم زیرا ذهن ما انقدر درگیر است که متوجه نمی‌شود بیش از نیاز غذا خورده‌ایم و در نتیجه در ساعات بعد هم احساس نیاز به غذا خوردن در ما ایجاد می‌شود.

     

    حل این مشکل،‌ خیلی ساده است. کافیست که بنشینید و غذا را با تمرکز بخورید. یک ساعت را روی 20 دقیقه دیگر تنظیم کنید و انقدر در غذا خوردن، طمأنینه داشته باشید تا 20 دقیقه طول بکشد. در ضمن می‌توانید به جای بشقاب همیشگی از بشقاب غذای کوچکتر یا حتی از ظرف کاپ‌کیک استفاده کنید تا غذای کمتری در این 20 دقیقه، میل کنید.

     

    2 -  فراموش می‌ کنید که اندازه پرس غذای رستوران، بیشتر از اندازه طبیعی است

    افزایش مصرف غذاهای رستوران باعث شده است  که ذهن ما دیگر متوجه بزرگ بودن غیرطبیعی  اندازه پرس غذاهای رستورانی نشود و چشم ما به این اندازه بزرگ، عادت کند. برای حل این مشکل، سعی کنید که دو ساعت قبل از رفتن به رستوران، یک  میان‌وعده بخورید تا انقدر گرسنه نباشید که هم غذاهای ناسالم و هم مقدار زیادی غذا،‌ سفارش بدهید.

     

    در رستوران هم از غذایی شروع کنید که آب زیادی داشته باشد، مثل سالاد سبزیجات یا سوپ کم‌چرب. نصف بشقاب شما باید با سبزیجات بدون نشاسته و برگدار پر شده باشد. یک‌چهارم بشقاب را به گوشت کم‌چرب اختصاص بدهید و در یک‌چهارم باقیمانده هم سبزیجات نشاسته‌ای یا غلات را قرار بدهید.

     

    3 -  غذا خوردن در جلوی تلویزیون

    شاید باور نکنید و خودتان هم متوجه نباشید که چه ساعات طولانی را در طول روز در جلوی تلویزیون می‌گذرانید. معمولاً هم در حین تماشا، تنقلات می‌خوریم. تماشای تلویزیون باعث می‌شود که متوجه حجم زیادی خوراکی‌هایی که مصرف کرده‌ایم،‌ نباشیم.

     

    پس مدت تماشای تلویزیون را کم کنید و خودتان را به کارهای دیگری مثل خواندن کتاب یا پیاده‌روی، سرگرم کنید. در حین تماشا، تنقلات نخورید یا حداقل تنقلات چاق‌کننده نخورید و گزینه‌های غذایی سالم‌تر را در دسترس قرار بدهید و گزینه‌های ناسالم را خریداری نکرده یا در دسترس خود نگذارید. حتی جویدن آدامس در حین تماشای تلویزیون، بهتر از خوردن تنقلات دیگر است.

     

    4 -  با اندازه صحیح پرس‌های غذایی،‌ آشنایی ندارید

    چند نفر را می‌شناسید که وقتی صحبت از یک واحد پاستا می‌شود، بداند که منظور از یک واحد، یک فنجان یا اندازه حجم یک مشت است؟ اکثر افراد با اندازه‌های استاندارد غذایی، آشنایی ندارند. وقتی هم که مطلع می‌شوند که اندازه استاندارد، چه مقدار است، از اینکه همیشه دچار اشتباه شده و خیلی بیش از میزان استاندارد مصرف می‌کرده‌اند، تعجب می‌کنند.

     

    خودتان را با اندازه استاندارد غذاها آشنا کنید، مخصوصاً‌ غذاهایی که زیاد مصرف می‌کنید. مثلاً اگر هر روز صبح در وعده صبحانه  از کره بادام‌زمینی استفاده می‌کنید، اندازه استاندارد آن را بدانید. به مرور که اندازه‌ها را یاد گرفتید، دیگر به صورت چشمی خواهید توانست اندازه را تخمین بزنید و نیازی به ابزار خاصی برای این کار نیست. حتی می‌توانید با دست خود، اندازه‌گیری کنید.

     

    5 -  خوراکی‌ها را از بسته‌بندی آنها خارج نمی‌کنید

    این یعنی مثلاً وقتی که چیپس می‌خرید، آن را از بسته‌بندی آن خارج نکرده و داخل ظرف نمی‌ریزید. بلکه مستقیم از داخل بسته‌بندی می‌خورید. این کار باعث می‌شود که متوجه میزان واقعی مصرف خود نشوید و آن را دست کم بگیرید.

     

    از بسته‌بندی‌های بزرگ و خانواده استفاده نکنید. خوراکی‌ها را از بسته‌بندی آنها خارج کرده و در ظرف بریزید تا حجم آن قابل دیدن باشد و یا اینکه آن را قسمت‌بندی کرده و در چند نایلون جداگانه تقسیم کنید و هر بار فقط محتویات یکی از نایلون‌ها را بخورید.

     

    6 -  فکر می‌کنید که لازم نیست در مورد غذاهای سالم، اندازه استاندارد را رعایت کنید

    خیلی‌ها فکر می‌کنند که اگر غذایی سالم باشد، چاق‌کننده نیست. پس در خوردن غذاهای سالم، زیاده‌روی می‌کنند. مثلاً مقدار زیادی آووکادو، آجیل و میوه‌های خشک و نارگیل می‌خورند. فراموش نکنید که در خوردن غذاهای سالم  هم زیاده‌روی نکرده و حد اعتدال را نگه دارید. تنها خوراکی سالمی که اکثر افراد در خوردن آن دچار افراط نمی‌شوند، سبزیجات برگدار است. سبزیجات، زیاد بخورید.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.