• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 6 باور غلط ورزشی و حقایق مربوط به آنها

  • چهارشنبه، ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ بازدید 995 مدیریت
  • به فصل خنک سال نزدیک می‌شویم و در همین راستا برنامه ورزشی ما هم می‌تواند دستخوش تغییراتی شود. چه به باشگاه برویم، چه مقالات ورزشی و کتاب بخوانیم و چه از دوستان خود مشاوره بگیریم، معمولاً انواع اطلاعات ورزشی رو می‌شنویم که لزوماً اینطور نیست که همه آنها صحت داشته باشند. بیایید با هم نگاهی به برخی از مهمترین این نکات بیندازیم و حقیقت رو درباره آنها بدانیم.

  • 1 -  آیا می‌توان با کمک ورزش‌های خاص برای نقاط خاصی از بدن، لاغری موضعی داشت؟

    خیر. تمرینات موضعی باعث از بین رفتن چربی آن ناحیه خاص از بدن نمی‌شوند. وقتی که وزن ما کاهش پیدا می‌کند، نمی‌توانیم به بدن خود دستور بدهیم که از کجا وزن کم کند. بلکه خود بدن تصمیم می‌گیرد که از کجا چربی ذخیره رو بسوزاند. مثلاً حرکت دراز و نشست باعث تقویت عضلات شکم می‌شود اما چربی شکم رو آب نمی‌کند. همینطور فعالیت‌هایی مثل دویدن، چربی رو فقط در ناحیه پاها نمی‌سوزانند بلکه چربی کل بدن رو تحت تأثیر قرار می‌دهند.

    البته شما می‌توانید با پیروی از یک برنامه ورزشی متعادل و انتخاب صحیح تمرینات ورزشی مناسب، وزن خود رو به تدریج به گونه‌ای پایین بیاورید که چربی نقاطی که خوشایند شما نیست نیز از بین برود.

    2 -  آیا زنانی که وزنه می‌زنند، بدن‌های زخمتی دارند؟

    خیر. هورمون تستسترون در زمخت شدن ظاهر عضلات نقش اساسی دارد. مقدار این هورمون در زنان بسیار کمتر از مردان است. به همین علت در اکثر مواقع زنان  قادر نیستند عضلاتی حجیم و بزرگ مثل مردان داشته باشند. عضله جای کمتری نسبت به چربی اشغال می‌کند و خانم‌ها با انجام تمرینات قدرتی، نه تنها زمخت نمی‌شوند بلکه سایز هم کم می‌کنند. بنابراین علاوه بر فوایدی که تمرینات قدرتی بر روی سلامتی دارند (مثل افزایش متابولیسم،‌ کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و افزایش قدرت بدنی)، این تمرینات باعث لاغرتر شدن خانم‌ها هم می‌شوند.

    3 -  آیا اگر هر روز ورزش نکنیم یا ورزش شدید انجام ندهیم، ورزش کردن بی‌فایده است؟

    خیر. حتی فعالیت متوسط هم خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته رو کاهش می‌دهد. اگر نیم ساعت در روز فرصت ورزش کردن ندارید، این نیسم ساعت رو به سه تا ده دقیقه تقسیم کرده و در فواصل زمانی مختلف در طول روز ورزش کنید. امکان ندارد که کسی در طول روز در زمان‌های مختلف، 10 دقیقه وقت نداشته باشد.

    می‌توانید فعالیت‌های ساده انجام بدهید و حتماً لازم نیست که به باشگاه بروید. به جای استفاده از آسانسور از پله‌ها بالا و پایین بروید، طناب بزنید یا در طول زمان پخش آگهی بازرگانی از تلویزیون بر روی زمین شنا بروید. بعد از ناهار کمی پیاده‌روی کنید. به یاد داشته باشید که هر نوع فعالیتی بهتر از بی‌تحرکی است.

    4 -  آیا انجام ورزش‌های شکم باعث صافی شکم می‌شود؟

    لزوماً خیر. این مورد مانند نکته شماره یک است که در بالا به آن اشاره کردیم. تنها راه برای دستیابی به شکمی صاف این است که چربی شکمی خود رو با انجام همزمان ورزش‌های هوازی و قدرتی و نیز پیروی از رژیم غذایی مناسب، از بین ببرید. ورزش‌های شکم به شما کمک می‌کنند تا عضلات شکم خود رو تقویت کنید اما تا زمانی که چربی، اطراف این عضلات رو احاطه کرده باشد، شکم شما صاف و خوش‌تراش دیده نخواهد شد.

    5 -  آیا با توجه به اینکه ورزش‌هایی با شدت کم، قدرت چربی‌سوزی دارند می‌توان فقط به این ورزش‌ها اکتفا کرد؟

    مهمترین عامل در ورزش و کنترل وزن، درصد چربی‌سوزی نیست بلکه مقدار کل انرژی است که در طول فعالیت سوزانده می‌شود. مثلاً هر قدر که سریع‌تر پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا شنا کنید، انرژی بیشتر در هر دقیقه می‌سوزانید و طبیعتاً وزن بیشتری هم از دست می‌دهید.

    6 -  آیا حقیقتاً همیشه، نابرده رنج، گنج میسر نمی‌شود؟

    ورزش نباید یک فعالیت دردناک باشد. حتی در بالاترین سطح ورزشی که انجام می‌دهید، گرچه تنفس سخت‌تر شده و عرق می‌کنید اما نباید از نفس بیفتید و نتوانید جملات رو به زبان  بیاورید. بلکه باید بتوانید یک مکالمه کامل رو انجام بدهید. به این ترتیب خواهید دانست که سطح ورزشی که انجام می‌دهید، از نظر شدت، مناسب است.

    باید بین خستگی عضلانی و درد مفاصل و عضلات که دردی تیز و ناراحت‌کننده است، تفاوت قائل شوید. درد علامت بدن برای این است که به شما بفهماند که یک جای کار ایراد دارد. به بدن خود گوش فرا بدهید. اگر درد تیزی احساس می‌کنید دست از ورزش بکشید.

    اطلاعات ورزشی زیادی در دسترس هستند اما همه آنها صحیح نمی‌باشند و ممکن است که اطلاعات غلطی به شما داده شود. همیشه با مربیان باتجربه و متخصص مشورت کنید. آگاهی از این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا سلامتی خود رو در ورزش حفظ کرده و دچار آْسیب‌های ورزشی نشوید و بتوانید به اهداف ورزشی خود برسید.

    برگرفته از: www.sparkpeople.com

    گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.