اکثر افراد از قوانین پایهای برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مطلع هستند. سالم غذا خوردن، فعالیت بدنی داشتن و حفظ وزن در محدوده طبیعی از نکاتی هستند که تقریباً همه افراد با آنها آشنایی دارند. اما شاید ندانید که عوامل دیگری نیز وجود دارند که میتوانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 رو افزایش بدهند. از خواندن آنچه که در ادامه مطلب با شما در میان میگذاریم، شگفتزده خواهید شد.
پیروی از رژیم بدون گلوتن، وقتی که نیازی به چنین رژیمی نباشد
اگر به گلوتن حساسیت ندارید، هیچ لزومی ندارد که گلوتن رو از رژیم غذایی خود حذف کنید. افرادی که به طور مرتب از گلوتن استفاده میکنند، تا 13 درصد کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند. شاید علت این باشد که کسانی که از گلوتن پرهیز میکنند، غلات سبوسدار و فیبر غذایی کمتری مصرف میکنند.
این در حالیست که فیبر نقش بسیار مهمی در کاهش خطر دیابت ایفا میکند. رژیمهای غذایی پرفیبر، حساسیت به انسولین رو افزایش داده، التهاب رو کاهش میدهند و فشار خون و کلسترول خون رو هم کمتر میکنند.
تنها بودن به مدت طولانی
گوشهگیری و پرهیز از اجتماعات، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 رو افزایش میدهد. علت دقیق این امر مشخص نیست اما شاید علت این باشد که کسانی که خودشان رو از خانواده و دوستان جدا میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند و افسردگی از عواملی است که در بروز دیابت نقش دارد. پس از انزوا و گوشهگیری پرهیز کنید.
ترک کردن قهوه
احتمال ابتلا به دیابت در کسانی که مصرف قهوه خود رو به شدت کاهش میدهند، نسبت به کسانی که تغییری در میزان قهوه مصرفی خود ایجاد نمیکنند، تا 17 درصد بیشتر است. همچنین، افزایش مصرف قهوه به میزان یک فنجان بیش از میزان همیشگی در طول روز، احتمال ابتلا به دیابت رو تا 11 درصد کاهش میدهد.
هنوز مشخص نیست که دانههای قهوه چه نقشی در کاهش احتمال دیابت دارند اما به نظر میرسد که قهوه، ثبات قند خون رو بهتر حفظ میکند. البته این بدین معنی نیست که میتوانید مقادیر فراوانی شکر یا شیرینکنندههای دیگر رو به قهوه خود اضافه کنید. اگر از قهوه تلخ خوشتان نمیآید میتوانید از شیرینکننده استویا برای طعم دادن به قهوه استفاده کنید.
استفاده از دهانشویه
شاید به نظرتان عجیب بیاید اما حقیقت دارد. البته تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود اما به نظر میرسد که علت آن، از بین رفتن تمام باکتریهای دهان، چه باکتریهای مفید و چه باکتریهای مضر، توسط دهانشویه باشد. برخی از باکتریهای مفید، در تنظیم قند خون نقش دارند و از بین رفتن آنها باعث میشود که حفظ ثبات قند خون، مشکلتر شود.
زیادهروی در مصرف نمک
افراط در استفاده از نمک، احتمال افزایش وزن رو بیشتر کرده و فشار خون رو نیز بالا میبرد. هر دوی این موارد از عوامل افزایشدهنده خطر بروز دیابت هستند. اما مشکل به همینجا ختم نمیشود. زیادهروی در مصرف نمک، میتواند اثر مستقیم بر روی مقاومت به انسولین داشته باشد. پس روزانه بیش از 2300 میلیگرم سدیم مصرف نکنید.
مصرف داروهای استاتین
این نوع داروها که به منظور کاهش کلسترول از آنها استفاده میشود، به میزان خفیفی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 رو بیشتر میکنند. علت این امر چندان مشخص نیست. بالا بودن کلسترول به خودیخود، خطر دیابت رو بیشتر میکند. بنابراین احتمال بروز دیابت در کسانی که از داروهای استاتین استفاده میکنند هم به خودیخود بیشتر از سایرین است. بهتر است که در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید. برخی از افراد برای کاهش کلسترول خون خود به دارو نیاز ندارند و کافیست که شیوه زندگی خون و انتخابهای غذایی خود رو اصلاح کرده، ورزش کنند و استعمال دخانیات رو ترک نمایند.
برگرفته از: www.prevention.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]