• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 7 فایده روغن ماهی

  • سه شنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۸ بازدید 894 مدیریت
  • اگر می‌خواهید با فواید و عوارض روغن ماهی که این روزها استفاده از آن بسیار رایج شده است، بیشتر بدانید،‌ با ما در ادامه این مطلب، همراه باشید.

  • مبارزه با التهاب مزمن در بدن

    روغن ماهی که از ماهی‌های چرب مثل ساردین و ماهی خال‌مخالی تهیه می‌شود حاوی دو نوع اسید چرب امگا 3 است که به اختصار، EPA و DHA نامیده می‌شوند و از ما در برابر بروز التهاب در بدن محافظت می‌کنند. وجود التهاب مزمن درجه پایین در بدن به پیری زودرس و برخی بیماری‌ها منجر می‌شود. در نتیجه مصرف روغن ماهی حاوی امگا 3 به بدن از بروز این مشکلات جلوگیری می‌کند.

     

    محافظت از قلب

    روغن ماهی باعث افزایش کلسترول خوب خون (HDL) و کاهش تری‌گلیسرید و کاهش فشار خون می‌شود و در نتیجه از تشکیل پلاک در سرخرگ‌ها که باعث بسه شدن راه خون می‌شوند، جلوگیری می‌کند. بنابه همین دلایل، به نظر می‌رسد که روغن ماهی نقش محافظتی برای قلب داشته و از سکته و مرگ ناشی از بیماری قلبی جلوگیری می‌کند.

     

    بهبود تراکم استخوان

    بسیاری از ما مقدار زیادی اسید چرب امگا 6 مصرف می‌کنیم که در روغن‌های نباتی مثل روغن ذرت و روغن آفتابگردان یافت می‌شود. این در حالیست که خیلی کم از اسید چرب امگا 3 استفاده می‌کنیم. این عدم تعادل بین امگا 3 و امگا 6 باعث می‌شود که تراکم استخوان هم در زنان و هم در مردان کاهش پیدا کند. البته خوشبختانه اگر فرد مصرف امگا 3 خود رو افزایش بدهد، تراکم استخوان وی، بهتر حفظ می‌شود. مصرف روغن ماهی می‌تواند به بهبود تعادل این دو اسید چرب، کمک کند.

     

    کمک به حفظ سلامتی چشم‌ها

    برخی از تحقیقات حاکی از آن هستند که روغن ماهی از چشم‌ها در برابر عوارض ناشی از بالا رفتن سن جلوگیری می‌کند. 

     

    کاهش حملات آسم در کودکان

    مصرف روغن ماهی در دوران بارداری به کاهش خطر بروز آسم در کودک کمک می‌کند و حساسیت‌های نوزادی رو هم کاهش می‌دهد. البته فراموش نکنید که هرگز نباید خودسرانه و بدون مشورت با پزشک متخصص در دوران بارداری خود اقدام به مصرف روغن ماهی نمایید. تإکید می‌کنیم که حتماً باید ابتدا در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایید.

     

    افزایش توان مغزی

    به نظر می‌رسد که مصرف امگا 3، احتمال بروز افسردگی و اضطراب رو کاهش می‌دهد. وقتی هم که فرد از نظر روحی در وضعیت بهتری باشد، توان تصمیم‌گیری و قدرت مغزی او بالاتر و بهتر است.

     

    کاهش چربی بدن و کمک به تناسب اندام

    بعضی تحقیقات نشان می‌دهند که بین امگا 3 و چربی‌سوزی، رابطه وجود دارد. به نظر می‌رسد که روغن ماهی، رشد بافت عضلانی بدن رو افزایش می‌دهد و عضلات رو تقویت می‌کند. برخی تحقیقات دیگر نیز حاکی از نقش روغن ماهی در اثر گذاشتن بر روی بخش‌هایی از مغز که روی اشتها تأثیر دارند، بوده و از این طریق می‌تواند به کنترل وزن کمک کند.

     

    دقت کنید که در مصرف روغن ماهی زیاده‌روی نکنید

    شاید فکر کنید که چون روغن ماهی مفید است پس زیاده‌روی در مصرف آن برای بدن مفید است. اما اینگونه نیست. روغن ماهی، خون رو رقیق می‌کند و مصرف بیش از حد آن باعث خونریزی می‌شود، مخصوصاً اگر همراه با داروهای رقیق‌کننده خون مثل آسپرین یا همراه با مکمل ویتامین E، سیر، زنجبیل، جین‌سنگ، جینگ‌کو و زردچوبه مصرف شود. روغن ماهی با برخی از داروها تداخل ایجاد می‌کند. بنابراین قبل از مصرف حتماً باید با پزشک مشورت کنید.

    اگر خود ماهی چرب (مثل ماهی سالمون، ماهی خال‌مخالی و ماهی ساردین) رو چند بار در هفته بخورید، دیگر نیازی به مصرف مکمل روغن ماهی نیست. در این مورد هم بهتر است با متخصص تغذیه یا پزشک مشورت نمایید.

    برگرفته از:   www.health.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.