اگر میخواهید با فواید و عوارض روغن ماهی که این روزها استفاده از آن بسیار رایج شده است، بیشتر بدانید، با ما در ادامه این مطلب، همراه باشید.
مبارزه با التهاب مزمن در بدن
روغن ماهی که از ماهیهای چرب مثل ساردین و ماهی خالمخالی تهیه میشود حاوی دو نوع اسید چرب امگا 3 است که به اختصار، EPA و DHA نامیده میشوند و از ما در برابر بروز التهاب در بدن محافظت میکنند. وجود التهاب مزمن درجه پایین در بدن به پیری زودرس و برخی بیماریها منجر میشود. در نتیجه مصرف روغن ماهی حاوی امگا 3 به بدن از بروز این مشکلات جلوگیری میکند.
محافظت از قلب
روغن ماهی باعث افزایش کلسترول خوب خون (HDL) و کاهش تریگلیسرید و کاهش فشار خون میشود و در نتیجه از تشکیل پلاک در سرخرگها که باعث بسه شدن راه خون میشوند، جلوگیری میکند. بنابه همین دلایل، به نظر میرسد که روغن ماهی نقش محافظتی برای قلب داشته و از سکته و مرگ ناشی از بیماری قلبی جلوگیری میکند.
بهبود تراکم استخوان
بسیاری از ما مقدار زیادی اسید چرب امگا 6 مصرف میکنیم که در روغنهای نباتی مثل روغن ذرت و روغن آفتابگردان یافت میشود. این در حالیست که خیلی کم از اسید چرب امگا 3 استفاده میکنیم. این عدم تعادل بین امگا 3 و امگا 6 باعث میشود که تراکم استخوان هم در زنان و هم در مردان کاهش پیدا کند. البته خوشبختانه اگر فرد مصرف امگا 3 خود رو افزایش بدهد، تراکم استخوان وی، بهتر حفظ میشود. مصرف روغن ماهی میتواند به بهبود تعادل این دو اسید چرب، کمک کند.
کمک به حفظ سلامتی چشمها
برخی از تحقیقات حاکی از آن هستند که روغن ماهی از چشمها در برابر عوارض ناشی از بالا رفتن سن جلوگیری میکند.
کاهش حملات آسم در کودکان
مصرف روغن ماهی در دوران بارداری به کاهش خطر بروز آسم در کودک کمک میکند و حساسیتهای نوزادی رو هم کاهش میدهد. البته فراموش نکنید که هرگز نباید خودسرانه و بدون مشورت با پزشک متخصص در دوران بارداری خود اقدام به مصرف روغن ماهی نمایید. تإکید میکنیم که حتماً باید ابتدا در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایید.
افزایش توان مغزی
به نظر میرسد که مصرف امگا 3، احتمال بروز افسردگی و اضطراب رو کاهش میدهد. وقتی هم که فرد از نظر روحی در وضعیت بهتری باشد، توان تصمیمگیری و قدرت مغزی او بالاتر و بهتر است.
کاهش چربی بدن و کمک به تناسب اندام
بعضی تحقیقات نشان میدهند که بین امگا 3 و چربیسوزی، رابطه وجود دارد. به نظر میرسد که روغن ماهی، رشد بافت عضلانی بدن رو افزایش میدهد و عضلات رو تقویت میکند. برخی تحقیقات دیگر نیز حاکی از نقش روغن ماهی در اثر گذاشتن بر روی بخشهایی از مغز که روی اشتها تأثیر دارند، بوده و از این طریق میتواند به کنترل وزن کمک کند.
دقت کنید که در مصرف روغن ماهی زیادهروی نکنید
شاید فکر کنید که چون روغن ماهی مفید است پس زیادهروی در مصرف آن برای بدن مفید است. اما اینگونه نیست. روغن ماهی، خون رو رقیق میکند و مصرف بیش از حد آن باعث خونریزی میشود، مخصوصاً اگر همراه با داروهای رقیقکننده خون مثل آسپرین یا همراه با مکمل ویتامین E، سیر، زنجبیل، جینسنگ، جینگکو و زردچوبه مصرف شود. روغن ماهی با برخی از داروها تداخل ایجاد میکند. بنابراین قبل از مصرف حتماً باید با پزشک مشورت کنید.
اگر خود ماهی چرب (مثل ماهی سالمون، ماهی خالمخالی و ماهی ساردین) رو چند بار در هفته بخورید، دیگر نیازی به مصرف مکمل روغن ماهی نیست. در این مورد هم بهتر است با متخصص تغذیه یا پزشک مشورت نمایید.
برگرفته از: www.health.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]