جدای از مزه خوشمزهای که این ماده غذایی دارد و طعم خوبی که به انواع غذاها میدهد، سرشار از مواد مغذی و مفید برای سلامتی نیز میباشد. بیایید با هم نگاهی به مهمترین فواید گردو بیندازیم.
گردو سرشار از مواد مغذی ارزشمند است
در یکچهارم فنجام گردو، 18 گرم چربی سالم، 4 گرم پروتئین و 2 گرم فیبر خوراکی است و در حدود 50 درصد نیاز روزانه ما به منگنز را تأمین می کند. همچنین حاوی مقادیری منیزیم، آهن، کلسیم و ویتامینهای B میباشد.
منگنز عنصری است که به سلامتی استخوانها و تولید کلاژن در پوست و بهبود زخمها کمک میکند. گردو همچنین حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است که خاصیت ضد التهاب دارند و از ما در برابر بیماریهایی مثل سرطان، بیماری قلبی و بیماریهای پیشرونده عصبی شناختی ناشی از بالا رفتن سن، محافظت میکنند.
چربیهای سالم در گردو
اسید آلفا لینولنیک یا ALA نوعی اسید چرب امگا 3 است که التهاب را در بدن کاهش میدهد. گردو در مقایسه با سایر انواع مغزها، بیشترین میزان ALA را در خود دارد.
کمک به سلامتی رودهها و قلب
ترکیبات فعال زیستی در گردو نقش مهمی در ایجاد محیط سالم در رودهها ایفا میکنند. این امر منجر به ارتقای سلامتی میشود. همچنین با توجه به اثر مفیدی که بر روی باکتریهای مفید روده دارند، به کاهش فشار خون و کاهش کلسترول خون نیز کمک کرده و از این جهت در سلامتی قلب نقش دارند.
کاهش فشار خون
تحقیقات نشان میدهند که کسانی که گردو مصرف میکنند نسبت به سایر افراد از وضعیت بهتری از نظر میزان فشار خون و کلسترول خون، برخوردار هستند.
سلامتی مغز
مصرف منظم گردو روند زوال عقل ناشی از بالا رفتن سن را کند میکند.
محافظت در برابر سرطان سینه
بر اساس تحقیقات، مصرف منظم گردو از رشد سلولهای سرطان سینه جلوگیری میکند و احتمال زنده ماندن افراد مبتلا به این بیماری را بالا میبرد.
کمک به کنترل وزن
گردو هم باعث کاهش گرسنگی میشود و هم اشتها را تنظیم میکند. علت این امر ممکن است به اثر گردو بر اعصاب عصبی مرکزی مربوط باشد که بر روی دیدگاه ما نسبت به غذا اثر میگذارد.
تقویت قوای جنسی مردان
در یک تحقیق با استفاده ازمخلوط 50 درصد گردو، 25 درصد بادام و 25 درصد فندق، قوای جنسی در مردان تقویت شد و این میتوان حاکی از اثر این مغزها و به خصوص گردو در این مورد باشد.
استفاده بهینه از گردو
برای اینکه بیشترین فایده از گردو ببرید بهتر است که آن را همراه با میوه یا همراه با شکلات تیره مصرف کنید. به اسموتی یا خوراک جو دوسر خود گردو اضافه کنید. در وعده صبحانه گردو بخورید و یا به صورت ساده به عنوان میانوعده از آن استفاده کنید. فقط دقت داشته باشید که زیادهروی در مصرف گردو میتواند به افزایش وزن منجر شود و از این جهت تفاوتی با سایر چربیها ندارد.
برگرفته از: www.health.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]