• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 8 مورد که با حذف یک وعده غذایی در بدن اتفاق می‌افتند

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 945 مدیریت
  • برخی از ما بنا به دلایل مختلف از خوردن بعضی از وعده‌های غذایی پرهیز می‌کنیم. مثلاً چون می‌خواهیم وزن کم کنیم و یا اینکه فرصت کافی برای خوردن غذا نداریم و سرمان شلوغ است و یا حتی چون خواب‌آلود هستیم و حوصله غذا خوردن نداریم. واکنش بدن ما نسبت به نخوردن وعده غذایی بستگی به سن، میزان سلامتی،‌ رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی ما دارد. حدف وعده غذایی می‌تواند عواقب مثبت و منفی داشته باشد که در ادامه مطلب به بررسی آنها می‌پردازیم.

  • کاهش وزنی که با اما و اگر همراه است

    نخوردن غذا در مقطعی باعث کاهش وزن می‌شود. اما بستگی به این دارد که این کار رو چگونه انجام بدهیم. اگر از خوردن غذا پرهیز می‌کنید تا خودتان رو مجازات کنید، مسلماً کارتان اشتباه است. کسانی که از خوردن وعده غذایی چشمپوشی می‌کنند تا بتوانند وزن کم کنند، در وعده یا وعده‌های بعدی غذا به پرخوری می‌افتند و در نتیجه به هدف خود که کاهش وزن هست دست پیدا نمی‌کنند. اگر می‌خواهید از وعده‌ای چشمپوشی کنید، که نباید این کار رو بکنید، حداقل صبحانه مفصل، سیرکننده و سالمی بخورید و فاصله صبحانه تا ناهارتان بین 5 تا 6 ساعت باشد.

    افتادن در دام  پرخوری

    استرس میزان گرسنگی رو افزایش می‌دهد و در نتیجه فرد رو به پرخوری می‌اندازد. نخوردن وعده غذایی نیز نوعی استرس محسوب می‌شود که باعث می‌شود در ساعات بعد به پرخوری و مخصوصاً به خوردن شیرینی‌جات روی بیاورید.

    احساس نفخ کمتری می‌کنید

    در کنار نکات منفی حذف وعده‌های غذایی، نکات مثبتی هم وجود دارد که یکی از آنها کاهش احساس نفخ است. علت این است که دستگاه گوارش تا ساعت‌ها این فرصت رو پیدا می‌کند که به فعالیت روی غذای قبلی بپردازد و در واقع به نوعی استراحت بیشتری خواهد داشت (مثل زمان روزه‌داری). در نتیجه بدن کمتر دچار التهاب و نفخ می‌شود.

    احساس خستگی می‌کنید

    علت این است که با حذف وعده‌های غذایی، قند خون پایین می‌آید. اگر قند به مغز نرسد علائمی رو به بدن مخابره می‌کند تا تمام فعالیت‌های بدن کندتر شوند.

    خلق و خوی شما افت پیدا می‌کند

    با توجه به اینکه قند خون پایین می‌آید، خلق و خو هم تحت تأثیر کاهش قند خون قرار می‌گیرد. همانطور که گفته شد، قند منبع اصلی برای فعالیت مغز است و وقتی که بدن با کاهش قند مواجه شود، خلق و خوی ما به سمت ناخوشایندی سوق پیدا می‌کند. در نتیجه اولین خوراکی که به دست ما برسد رو بدون در نظر گرفتن سالم یا ناسالم و چاق‌کنندگی آن می‌خوریم. در چنین مواردی هوس خوردن شیرینی‌جات و پرخوری به شدت افزایش پیدا می‌کند.

    افزایش حافظه

    شاید عجیب باشد اما تحقیقات دانشگاه ویرجینیا نشان می‌دهند که حذف یک وعده غذایی حافظه رو بهبود می‌بخشد! زیرا باعث افزایش رشد سلول‌های جدید مغزی و بافت عصبی می‌شود! به نظر می‌رسد که علت این امر کاهش التهاب در مغز باشد.

    افزایش طول عمر

    تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که حذف یک وعده غذایی باعث افزایش طول عمر آنها می‌شود و کمتر دچار عوارض پیری مثل اختلالات کبدی و متابولیکی می‌شوند. شاید علت این باشد که حذف غذا برای چند ساعت باعث می‌شود که مکانیسم ترمیم بدن فعال شود.

    در درازمدت به کاهش وزن کمک نمی‌کند

    یکی از دلایلی که باعث می‌شود افراد از خوردن یک وعده در روز پرهیز کنند، کاهش وزن است. اما باید بدانید که بعد از گذشت یک سال این روش نمی‌تواند وزن کاهش یافته رو نگه داشته و وزن مجدداً رو به افزایش می‌گذارد و یا آنطور که مورد انتظار است، کم نمی‌شود.

     

    برگرفته از:  www.prevention.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.