• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 9 علامت اعتیاد به غذا

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 789 مدیریت
  • برای همه ما پیش آمده است که نه از روی گرسنگی واقعی بلکه صرفاً در اثر بی‌کاری یا استرس یا افسردگی به غذا خوردن روی آورده‌ایم. این پرخوری‌ احساسی معمولاً همیشگی نبوده است و هرازگاهی پیش آمده است. اما در برخی از افراد این شیوه به یک عادت و به عبارتی به اعتیاد تبدیل شده است. اما از کجا بدانیم که به غذا معتاد شده‌ایم و یا صرفاً دچار پرخوری احساسی موقت شده‌ایم؟

  • احساس کسالت بعد از پرخوری

    اگر آنقدر غذای پرچرب و شیرین خورده‌اید که در روز بعد دچار کسالت شدید و غذاب وجدان زیاد شده‌اید یعنی ممکن است به سمت اعتیاد به غذا کشیده شده باشید. تغییرات خلق‌وخو، زودرنجی و نفخ از دیگر علائم این مشکل هستند.

    آنقدر غذا می‌خورید تا معده و دستگاه گوارش‌‌تان دچار آشفتگی و ناراحتی می‌شود

    اگر به گرسنگی تا سیری،‌ امتیاز بین 0 تا 10 بدهیم، یعنی 0 به معنی گرسنگی زیاد و 10 به معنی سیری کامل باشد،‌ شما باید زمانی که هنوز به 10 نرسیده‌اید دست از غذا بکشید. کسانی که تا 10 پیش می‌روند و تا جایی غذا می‌خورند که اوضاع بدن خود رو به هم می‌ریزند، اغلب معتاد به غذا هستند.

    برخی از خوراکی‌ها شما رو دچار هوس غذایی می‌کنند

    برخی از افراد فقط در مواجه با خوراکی‌های خاص احساس گرسنگی می‌کنند. این در حالیست که خوراکی‌های دیگر باعث برانگیختگی حس گرسنگی آنها نمی‌شوند. کافیست که تصمیم بگیریم که فقط یک تکه از آن خوراکی هوس‌انگیز رو بخوریم تا کنترل رو از دست داده و به خودمان بیاییم و ببینیم که کل خوراکی رو خورده‌ایم.

    غذایی که در حضور دیگران می‌خورید با غذایی که در تنهایی خود می‌خورید، تفاوت دارد

    احساس شرم، پشیمانی و خجالت مانع از این می‌شود که یک فرد معتاد به غذا در حضور دیگران نیز اعتیاد خود رو علنی کند. به همین دلیل در حضور دیگران همان غذای معمولی رو به مقدار معمولی مصرف می‌کند و یا حتی شاید تظاهر به سالم غذا خوردن کند اما در پشت درهای بسته، داستان تغییر می‌کند و به پرخوری و بدخوری روی می‌آورد.

    در فعالیت‌های اجتماعی شرکت نمی‌کنید

    به مهمانی تولد یا به رستوران و دورهمی دعوت شده‌اید اما از آنجایی که غذاهای هوس‌انگیز زیادی سرو می‌شوند، از شرکت در این اجتماعات پرهیز می‌کنید. معتادان به غذا دچار مشکل در روابط اجتماعی خود شده و منزوی می‌شوند. آنها مجبور می‌شوند از سرگرمی‌ها و فعالیت‌های لذتبخش چشمپوشی کنند و حتی ممکن است که در روابط خانوادگی نیز دچار مشکل شوند.

    دائم در حال خرید تنقلات و خوراکی هستید

    یک فرد معتاد به غذا، فقط جهت مایحتاج خرید نمی‌کند بلکه دائم در حال خرید خوراکی و حتی خوراکی‌هایی است که نیازی به خرید آنها ندارد و از یک سوپرمارکت یا اغذیه‌فروشی به دیگری سرک می‌کشد.

    علیرغم هشدارهایی که درباره سلامتی‌تان به شما داده شده است، قادر نیستید جلوی پرخوری خود رو بگیرید

    یکی از مهمترین نشانه‌های اعتیاد به غذا، عدم توجه به هشدارهای پزشک و ادامه دادن به پرخوری و بدخوری است. خستگی شدید، نوسانات وزن، مشکلات گوارشی، چاقی، دیابت، اضطراب و احساس ناامیدی،‌ همگی از مشکلاتی هستند که گریبان فرد معتاد به غذا رو می‌گیرند اما فرد با وجود اینکه از این خطرات آگاه است همچنان نمی‌تواند از عادات غذایی بد خود پرهیز کند.

    مصرانه به برخی غذاهای خاص فکر می‌کنید

    یک فرد معتاد به غذا شاید فرضاً فقط یک قاشق بستنی بخورد اما در تمام مدت 24 ساعت آینده به بستنی فکر می‌کند و منتظر است که باز هم یک قاشق دیگر بستنی بخورد.

    غذا به شما کمک می‌کند تا مشکلات خود رو فراموش کنید

    اشتباه در محیط کار، دعوا با همسر یا استرس به هر دلیل باعث می‌شود که فرد معتاد به غذا به سمت غذا کشیده شود تا بتواند برای مدتی، هر چند کوتاه و موقت، مشکلات خود رو فراموش کرده و از آنها فرار کند.

     

    برگرفته از:  www.rd.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.