یبوست، یکی از ناراحتکننده¬ترین مشکلات گوارشی است. اگر چندین روز است که اجابت مزاج نداشته¬اید، لازم است که به ندای بدن خود که سعی دارد از طریق یبوست، چیزی را به شما بگوید، توجه کنید. همه انقدر خوش شانس نیستند که هر روز اجابت مزاج داشته باشند و احساس سبکی کنند. اگر 5 تا 7 روز از این سبکی محروم مانده¬اید، ممکن است که لازم باشد به پزشک مراجعه کنید. اما قبل از آن می¬توانید چند راهکار را برای برطرف کردن این مشکل، امتحان کنید.
فیبر خوراکی و مایعات بیشتری مصرف کنید
بسیاری از ما به قدر کافی سبزیجات مصرف نمی کنیم و بدن ما دچار کمبود فیبر خوراکی می شود. خانمها باید روزانه 21 تا 25 گرم فیبر و آقایان روزانه 30 تا 38 گرم فیبر مصرف کنند. سعی کنید از میوه و سبزیجاتی مثل تمشک، هلو، سیب، نخود فرنگی، بروکلی، جوانه بروکسل و غلات کامل در وعده های غذایی خود استفاده کنید.
اما افزایش فیبر به تنهایی کافی نیست. شما باید مصرف مایعات را نیز بیشتر کنید تا روده ها مواد زائد را با راحتی بیشتری دفع کنند. اگر فقط فیبر را زیاد کنید اما مایعات کافی مصرف نکنید، مشکل یبوست ممکن است نه تنها رفع نشده بلکه بدتر هم شود.
تحرک و فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید
ورزش و فعالیت بدنی باعث افزایش جریان خون و حرکت بیشتر رودهها می شود. شما باید حداقل هفتهای 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط داشته باشید. فعالیت هایی مثل پیاده روی یا دویدن، هم به رفع مشکل یبوست کمک می کنند وهم نقش مهمی در کنترل وزن شما دارند.
البته روی دیگر سکه هم این است که اگر ورزش های بسیار خسته کننده و طولانی و شدید انجام بدهید، ممکن است اثر منفی روی حرکات روده ها گذاشته و تولید گاز در بدن و نیز جذب مواد مغذی در روده ها را کم کند و لذا به شکم درد و روان شدن بیش از حد مدفوع، منجر شود.
استرس زیاد
زندگی پر از استرس و نگرانی بر روی اجابت مزاج نیز اثرات منفی می گذارد. باید با روشهای آرامش بخش مثل مدیتیشن، آرامش را در زندگی خود حاکم کنید. اعصاب ما بخشهای متعددی از بدن ما را در کنترل خود دارد. از جمله این بخشها، دستگاه گوارش است. سعی کنید با تمرین تنفس شکمی، رابطه بین مغز و روده ها را بهبود ببخشید.
در تنفس شکمی، دم و بازدم عمیق به آرامی و با شمارش 5 شماره انجام میشود. 5 تا 10 مرتبه به این شکل تنفس کنید تا آرامش به بدن شما بازگردد.
یک راهکار دیگر برای حفظ آرامش، ماساژ عضلات پیشانی است و سپس ادامه ماساژ به سمت پایین و تمام عضلات بدن است.
کمبود برخی از ویتامینها و یا زیادهروی در مصرف ویتامین
کمبود ویتامین B12 می تواند به یبوست منجر شود. سایر علائم کمبود این ویتامین عبارتند از: ضعف، خستگی مفرط، کاهش اشتها و کاهش وزن. از جمله منابع غذایی ویتامین B12 می توان به ماهی سالمون و ماهی تن اشاره کرد. اگر گوشتخوار نیستید، لازم است که زیر نظر پزشک از مکمل ویتامین B12 استفاده کنید و یا به برخی غذاهای خود، مخمر غنی شده اضافه نمایید.
گاهی نیز یبوست، ناشی از زیاده روی در مصرف برخی از ویتامین ها است. مثلاً مصرف زیاد ویتامین D عوارضی مثل یبوست، حالت تهوع، استفراغ و کاهش اشتها را به دنبال دارد.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]