استرس برای همه ما پیش میآید. گاهی استرس بدن رو وادار به واکنشهایی میکند که باعث ناراحتی و سردرگمی ما میشوند. از جمله این واکنشها میتوان به شکنندگی ناخنها، ظاهر شدن آکنه در پوست و ریزش مو اشاره کرد.
اگر ریزش مو ناشی از استرس باشد، تعداد زیادی از فولیکولهای مو وارد فاز استراحت میشوند. در نتیجه، موها شروع به ریزش میکنند و نازک میشوند. این ریزش و نازکی مو در برخی از نواحی بیش از سایر قسمتها قابل رؤیت هستند. فولیکولهای مو، چرخه زندگی مخصوص به خود رو دارند که شامل رشد، گذاراستراحت و ریزش است. استرس باعث میشود که درصد بیشتری از موها از مرحله رشد به مرحله استراحت و سپس ریزش برسند. به عبارتی، عوامل استرسزا، بر روی چرخه زندگی مو اثر میگذارند و عمر مو رو کوتاه میکنند.
البته این ریزش مو دائمی نیست و به کچلی دائم منجر نمیشود مگر اینکه یک عامل زمینهای التهابی مثل بیماری خودایمنی alopecia areata باعث ریزش دائمی مو شود. این بیماری در اثر استرسهای شدید، بیشتر میشود. همچنین بلافاصله بعد از یک عامل استرسزا، مو به شکل قابل توجه ریزش پیدا نمیکند بلکه این فرایند مدتی طول میکشد. یعنی در طی سه ماهه اول پس از یک واقعه استرسزا، متوجه ریزش موها میشوید. اما معمولاً 3 تا 6 ماه پس از واقعه استرسزا متوجه خواهید شد که موهای جدید در حال رشد در جای موهای از دسترفته هستند.
یک فرد به طور طبیعی روزانه 50 تا 100 عدد از تارهای موی خود رو ازدست میدهد. کم شدن این تعداد مو از حدود 150000 مو که روی سر ماست، رقم زیادی نیست و کم شدن آن به چشم نمیآید. اما وقتی که ریزش مو بیش از میزان طبیعی باشد به مرور قابل مشاهده میشود.
وقتی که دچار استرس میشویم، بدنما وارد فاز خاصی میشود که در آن اعمالی از بدن که ضروری نیستند، مثل رشد موها و ناخنها، کندتر میشوند تا اعمال ضروریتر و حیاتیتر بدن به درستی عمل کنند.
مادرانی که به تازگی فرزند دار شدهاند به دلیل تغییرات هورمونی در معرض ریزش مو قرار میگیرند. در حول و حوش تولد نوزاد، هورمون استروژن دچار افت ناگهانی میشود. این امر به فولیکولهای مو شک وارد میکند و لذا فعالیت فولیکولها تا ماهها خاموش میشود. البته با گذشت یک سال از تولد نوزاد، موها به حالت طبیعی بازمیگردند.
برای جلوگیری از ریزش مو باید شیوه زندگی خود رو اصلاح کنیم. خواب کافی و سرگرم کردن خود با فعالیتهایی که استرس رو کاهش میدهند، از جمله راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ریزش مو هستند. همچنین باید مواد مغذی کافی به بدن برسند. رژیم غذایی باید سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی باشد.
البته در این بین باید مراقب میزان مصرف مکمل بیوتین باشید. این مکمل برای درمان ریزش مو تجویز میشود اما نباید در مصرف آن زیادهروی کرد. مصرف بیوتین رو به روزانه در حد 35 میکروگرم یا کمتر از این مقدار برسانید. این ویتامین به طور طبیعی در مقادیر کم در خوراکیهایی مثل تخممرغ، شیر و موز یافت میشود.
اما از همه مهمتر اینکه از بین بردن استرس، مهمتر از درمان ریزش مو است. اگر شما استرس خود رو از بین ببرید، ریزش مو هم برطرف میشود. ورزش منظم، خواب کافی و رژیم غذایی سالم، استرس رو کاهش میدهند. خوردن شکلات، قرار گذاشتن با دوستان و گوش دادن به موسیقی خلق و خو رو بهبود میبخشد. شاید لازم باشد که به مشاور مراجعه کنید.
برگرفته از: www.huffingtonpost.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]