همانطور که میدانید، رژیم کتو، یک رژیم کمکربوهیدرات و پرچرب است که باعث میشود بدن وارد فاز کتوزیس شده و از ذخایر چربی به جای قند، به عنوان منبع انرژی استفاده کند. برخلاف سایر رژیمهای کمکربوهیدرات که به فرد اجازه میدهند که روزانه 20 تا 60 گرم کربوهیدرات مصرف کند، در رژیم کتو مصرف کربوهیدرات به کمتر از روزانه 20 گرم میرسد. یعنی چیزی کمتر از یک سیب، موز یا سیبزمینی شیرین. رژیم کتو به کاهش وزن کمک میکند ولی با اما و اگرهایی نیز همراه است که در ادامه مطلب، توجه شما رو به آنها جلب میکنیم.
ممکن است که وزن از دست رفته دوباره بازگردد
مانند تمام رژیمهای دیگری که با حذف گروههای غذایی باعث کاهش وزن میشوند، رژیم کتو نیز با محدودیت شدید کربوهیدرات منجر به کاهش وزن میشود. همچنین از آنجایی که این رژیم، یک رژیم پرچرب است و چربی خاصیت سیرکنندگی دارد، پس اشتهای فرد کاهش پیدا میکند.
با شروع رژیم کتو، فرد به سرعت وزن کم میکند اما اگر شخص نتواند این رژیم رو ادامه بدهد، وزنی که از دست داده است مجدداً بازمیگردد. با توجه به اینکه این رژیم بسیار محدودکننده است و تعداد خوراکیهای مجاز در این رژیم محدود هستند، احتمال اینکه فرد بتواند در درازمدت از این رژیم پیروی کند، بسیار کم است.
ممکن است که فوایدی برای سلامتی داشته باشد اما از این بابت ارجحیتی نسبت به سایر رژیمهای کاهش وزن ندارد
تحقیقات نشان میدهند که رژیم کتو میتواند بر روی موارد بالینی مثل دیابت و پیشدیابت، بیماری قلبی، آلزایمر، سندرم تخمدان پلیکیستیک و آکنه اثرات مفید داشته باشد. مثلاً در کسانی که به دیابت مبتلا هستند، این رژیم ممکن است باعث کاهش مقاومت به انسولین شده و کنترل قند خون رو آسانتر کند.
گرچه تحقیقات نشان میدهند که پیروی از رژیم کتو به مدت بیش از سه سال میتواند فاکتورهای خطر برای ابتلا به بیماری قلبی رو کاهش بدهد اما این نقطه مثبت فقط منحصر به رژیم کتو نیست. یعنی هر رژیمی که کاهش وزن به دنبال داشته باشد میتواند چنین نتیجهای بدهد زیرا اضافهوزن و چاقی از عوامل بروز بیماری قلبی است و وقتی که وزن فرد چاق، کم شود، احتمال ابتلا به بیماری قلبی نیز در وی کمتر میشود. پس رژیم کتو از این بابت، مزیت خاصی بر سایر رژیمهای کاهش وزن ندارد.
3 دلیل برای اینکه از رژیم کتو استفاده نکنید
وقتی که رژیم کتو به کاهش وزن و بهبود برخی مشکلات بالینی کمک میکند، پس چرا از این رژیم استفاده نکنیم؟ پاسخ خیلی ساده است. چون این رژیم بسیار محدودکننده و سخت است و امکان اینکه در درازمدت بتوان به آن ادامه داد بسیار کم است و اصلاً ایدهآل نیست.
1 - اکثر افراد نمیتوانند مدت زیادی این رژیم رو تحمل کنند
شاید تعداد معدودی از افراد قادر به تحمل این رژیم در درازمدت باشند و دیگر در زندگی خود لب به کربوهیدرات نزنند اما اکثر افراد اینگونه نیستند. این رژیم، یک رژیم واقعگرایانه و قابل تداوم نیست.
2 - رابطه شما با غذا رو خراب میکند
این رژیم بر روی لذتی که از غذا میبرید اثر میگذارد و ممکن است این لذت بزرگ زندگی رو از شما دریغ کند. همچنین در مناسبتها مثل مهمانیها و دورهمیها، شادی و لذت رو از شما میگیرد زیرا مجبور هستید تن به محدودیتهای شدید غذایی بدهید در حالی که سایر افراد و اطرافیان شما چنین محدودیتی ندارند. در نتیجه شما رو دچار حس محرومیت و انزوا میکند.
این نوع محدودیت شدید غذایی باعث وسواسی شدن شما نیز میشود زیرا مجبور هستید کوچکترین ذره و وزن غذاهای مصرفی خود رو محاسبه کنید و بسیار مراقب باشید که مبادا از مقدار کربوهیدرات مجاز روزانه، فراتر بروید.
بله رژیم کتو باعث کاهش وزن میشود اما وقتی روشها و رژیمهای دیگری برای کاهش وزن وجود دارند که موفق هم هستند و نیازی به اعمال این همه محدودیت و شمارش تمام غذاها و ترس از میزان مصرف کربوهیدرات نیست، چه لزومی دارد که از رژیم کتو به جای آن رژیمها استفاده کنیم؟
3 - عوارض جانبی میتواند ناخوشایند باشد
حتی اگر تصور حذف کربوهیدراتهای مورد علاقه شما هم باعث آزار شما نشود، رژیم کتو دارای عوارض جانبی است که باید قبل از شروع آن به این عوارض توجه کنید. سردرد، بوی بد دهان و کمبود انرژی (که در مجموع به آنفلوانزای کتو معروف هستند) از علائم رایج در بین کسانیست که رژیم کتو میگیرند. همچنین به دلیل کمبود دریافت فیبر خوراکی، یبوست نیز از دیگر عوارض این رژیم است.
به علاوه، در رژیم کتو بدن مجبور میشود از عضلات نیز به عنوان منبع انرژی استفاده کند. در نتیجه متابولیسم بدن فرد کاهش پیدا کرده و به مرور زمان باعث میشود که قدرت بدنی فرد نیز رو به افول بگذارد.
کلام آخر
رژیم کتو در ابتدای امر به کاهش وزن کمک میکند اما قابل ادامه دادن برای یک فرد معمولی نیست. اگر هدف اصلی شما این است که امسال وزن کم کنید، بهتر است که در مورد سایر رژیمهای کاهش وزن نیز تحقیق کنید و مخصوصاً با متخصص تغذیه مشورت نمایید.
برگرفته از: www.prevention.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]