از میادین ترهبار و سوپرمارکتها گرفته تا حمل و نقل و بارها و بارها دست به دست شدن تا رسیدن اقلام خوراکی به منزل، همیشه با این نگرانی همراه است که مبادا در طول این فرایند، دچار آلودگی به ویروس کرونا شده و آن را با خود به داخل خانه بیاورند.
آیا ویروس کرونا از طریق خوراکیها و اقلام غذایی منتشر میشود؟
گرچه هنوز اطلاعات ما در زمینه این ویروس جدید، کامل نیست اما به نظر میرسد که احتمال انتقال آن از طریق اقلام خوراکی، کم است. حداقل تا به امروز هیچ شاهدی دال بر اینکه ویروس از طریق غذا منتقل شده باشد، وجود ندارد. این ویروس تاکنون از طریق لولههای تنفسی به بدن راه پیدا کرده است و نه از طریق لولههای گوارشی.
نحوه انتشار ویروس کرونا
این ویروس از طریق سرفه و عطسه و نیز صحبت کسانی که به آن مبتلا شدهاند در هوا منتشر میشود. سپس از طریق تنفس از دهان و بینی به افراد نزدیک منتقل شده و وارد ریه این افراد میشود. البته شواهد جدید نشان میدهند که ویروس میتواند در بدن فردی به عنوان ناقل وجود داشته باشد اما علائمی در وی ایجاد نکند. این موضوع بسیار مهم است زیرا چنین فردی با اینکه خودش دچار علائم بیماری نمیشود اما بیماری را به دیگران منتقل میکند.
حتی همصحبتی با فرد بیمار نیز میتواند باعث بیمار شدن شما شود و لزوماً اینگونه نیست که تنها با عطسه و سرفه فرد بیمار، دچار بیماری شوید. متأسفانه ویروس کرونا میتواند تا ساعتها در هوایی که فرد بیمار در آن تنفس کرده است، زنده بماند.
در حالی که خود خوراکی که خریداری میکنید چندان مایه انتقال بیماری نیست اما کیسه پلاستیکی که با آن اقلام خوراکی را به منزل میبرید، میتواند عامل انتشار ویروس باشد. ویروس کرونا تا ۳ روز میتواند بر روی سطح پلاستیکی زنده بماند. پس گرچه احتمال اینکه ویروس را از خوراکی که خریداری کردهاید، بگیرید، کم است اما این احتمال وجود دارد که در اثر تماس با پلاستیک و بستهبندی آن به ویروس مبتلا شوید.
به همین دلیل لازم است که بستهبندی تمام اقلام خوراکی که خریداری میکنید را ضدعفونی کرده و دستهای خود را نیز با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه شسته و به دقت آبکشی کنید تا ویروس از دست جدا شود.
دقت داشته باشید که گرچه هنوز شواهدی دال بر انتقال بیماری کووید ۱۹ از طریق غذایی که خریداری میکنیم، وجود ندارد اما غذا و آب آلوده میتوانند منشأ بیماریهای خطرناک ویروسی دیگری مثل هپاتیت A و یا بیماریهای غیر ویروسی باشند. البته بیشتر بیماریهای غذایی، از نوع باکتریایی هستند، مثل سالمونلا، کلستریدیوم و استافیلوکوکوس.
گذاشتن غذا به مدت طولانی در دمای اتاق باعث تحریک رشد باکتریهای خطرناک در آن میشود و میتواند تعداد باکتریهای مولد بیماری در غذا را در مدت ۲۰ دقیقه به ۲ برابر برساند.
یکی از رایجترین منابع مسمومیت غذایی، گوشت خام یا نیمپز است. ماکیان، تخممرغ، صدف خوراکی و شیر غیرپاستوریزه نیز از جمله این اقلام خوراکی هستند. میوه و سبزیجات نیز میتوانند باعث انتشار میکروبها شوند.
وقتی که خوراکی آلوده مصرف کنید، میکروبها میتوانند به بروز علائمی در شما منجر شوند که گستردگی آنها از مشکلات گوارشی تا حتی عوارض جدی که زندگی را به خاطره میاندازند، باشند. یکی از رایجترین عوارض بیماریهای غذایی، ضعف و کم آبی بدن است. در نتیجه بدن فرد دچار ضعف در قدرت دفاعی طبیعی خود میشود و دیگر نمیتواند آنطور که باید از خود در برابر آن بیماری یا هر بیماری دیگر دفاع کند. بنابراین اگر کسی به بیماری و مسمومیت غذایی که ارتباطی هم به کووید ۱۹ ندارد مبتلا شود، به دلیل اینکه بدن او ضعیف میشود، راه برای اینکه به کرونا نیز مبتلا شود، هموارتر میشود. پس در هر صورت باید مراقب بهداشت اقلام غذایی و خوراکی باشید.
برای پرهیز از ابتلا به بیماریهای غذایی، به نکات زیر، توجه کنید:
۱ - قبل و بعد از آمادهسازی غذا، دستهای خود را با آب گرم و صابون به خوبی شستشو بدهید. ظروف مورد استفاده را نیز به همین صورت. میوهها و سبزیجات تازه را زیر آب روان تمیز کنید.
۲ - اقلام خوراکیها را جدا از هم نگه دارید تا در تماس با هم قرار نگیرند و چنانچه یکی از آنها آلوده است، آن را به سایر خوراکیها منتقل نکند.
۳ - غذاها را با دمای مناسب و کافی بپزید.
۴ - باقیمانده غذا را در دمای سرد یخچال نگهداری کنید. غذا نباید بیشتر از یک ساعت در دمای محیط بماند.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]