قهوه اشتها رو کاهش داده و متابولیسم رو بالا میبرد اما آیا میتواند نقش بزرگی در کاهش وزن ایفا کند؟ برخی از افراد با توجه به خاصیت قهوه در سرکوب اشتها و بالا بردن متابولیسم از رژیم قهوه برای کاهش وزن استفاده میکنند. در این بخش میخواهیم به بررسی این رژیم و مفید یا مضر بودن آن بپردازیم.
رژیم قهوه چیست؟
بر اساس این رژیم، نوشیدن روزانه حداقل سه فنجان قهوه سبک به علت وجود مقادیر زیاد آنتیاکسیدان پلیفنول در آن برای بدن مفید است. پلیفنول موجود در قهوه با کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها مثل دیابت نوع 2 و نیز کاهش برخی سرطانها در ارتباط است.
رژیم قهوه بر این پایه استوار است که قهوه اشتها رو کاهش داده، متابولیسم رو بالا برده، گردش خون رو بهبود بخشیده و چربیسوزی رو افزایش میدهد و به نظر میرسد که همه اینها رو مدیون وجود کافئین در خود است. اما باید دقت داشت که نباید به قهوه، شکر، خامه یا شیر اضافه کرد، مخصوصاً شیر که باعث کاهش جذب پلیفنولهای مفید قهوه میشود.
توصیه میشود که قهوه مورد استفاده در رژیم قهوه از مزارع مناطق مرتفع برداشت شوند زیرا خاک این مناطق سرشار از مواد آتشفشانی است و آنتیاکسیدان بیشتری در خود دارند.
علاوه بر نوشیدن حداقل سه فنجان قهوه، بقیه بخشهای رژیم قهوه مانند سایر رژیمهای کاهش وزن است. یعنی باید از خوردن کربوهیدراتهای تصفیهشده و غذاهای فراوریشده پرهیز کرده و از قوانین رژیمهایی مثل رژیم مدیترانهای و مصرف کالری در محدوده 1500 کالری در روز، تبعیت کرد.
آیا رژیم قهوه حقیقتاً به کاهش وزن کمک میکند یا صرفاً تبلیغات است؟
بر اساس تحقیقات، قهوه تا حدودی میتواند در کاهش وزن نقش داشته باشد. اما باید چند نکته رو مد نظر قرار بدهید: اولاً اگر فقط به نوشیدن قهوه متکی باشید و بقیه اصول رژیم کاهش وزن رو رعایت نکنید به نتیجه دلخواه نخواهید رسید. اگر هم قهوه رو جایگزین غذاهای سالم و میانوعدههای سالم کنید، بدن شما دچار محرومیت غذایی و کمبود مواد مغذی خواهد شد و به علاوه، باعث کاهش توان ذهنی و انرژی جسمی خواهد شد.
به عبارتی، این فقط قهوه نیست که به تنهایی به کاهش وزن منجر میشود بلکه در حقیقت تعادل در الگوی غذایی است که نقش اساسی در کاهش وزن ایفا میکند.
قهوه در برخی از افراد باعث تحریک لوله های گوارشی شده و عوارضی مثل سوزش سر دل و ناراحتی معده ایجاد میکند. زیادهروی در مصرف کافئین میتواند به افزایش فشار خون، اضطراب، افزایش ضربان قلب، خستگی، کمآبی بدن و اختلال خواب منجر شود.
بهتر است که از 6 ساعت مانده به زمان خواب از نوشیدن قهوه پرهیز کنید و به علائمی که نشاندهنده زیادهروی در مصرف قهوه هستند نیز توجه کنید. همچنین هر روز، مقدار مشخصی قهوه بنوشید تا بدن شما خودش رو به این میزان قهوه تطبیق دهد و دچار عوارض مدر کافئین نشود. خوشبختانه، قهوه بدون کافئین هم خالی از فایده نیست. بنابراین اگر میخواهید مصرف قهوه رو افزایش بدهید، میتوانید از این نوع قهوه استفاده کنید.
کلام آخر
قهوه، به خصوص اگر به آن شکر، خامه و شیر اضافه نکنید، برای بدن مفید است. اما چراغ جادوی کاهش وزن نیست و زیادهروی در مصرف آن هم عوارض ناخواستهای برای بدن به دنبال دارد. اگر از جمله افراد قهوهدوست هستید، باید تعادل رو در نوشیدن قهوه رعایت کنید.
اگر هم از قهوه برای کاهش وزن استفاده میکنید، اتکای شما صرفاً بر قهوه نباشد. عادات غذایی خود رو اصلاح کنید، فعالیت بدنی داشته باشید، به قدر کافی بخوابید و استرس رو از خود دور کنید تا کاهش وزنی سالم و ماندگار داشته باشید.
برگرفته از: www.health.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]