حتماً شنیدهاید که عسل طبیعی که به صورت منظم مصرف شود، برای درمان گلودرد مفید است و آلرژی را از بین میبرد. علت را هم اینگونه عنوان میکنند که استفاه از عسل باعث درمان دستگاه ایمنی بدن شده و بخش حساس به آلرژی را در دستگاه ایمنی بدن، غیرفعال مینماید. اما این موضوع تا چه حد صحت دارد؟
عسل حاوی گردههای گل است و هر بار که عسل میخورید در واقع مقداری از گردههای گل محلی را هم با آن میخورید. بنابراین خود را در معرض گردههای گل آلرژیزا قرار میدهید. اما از آنجایی که مقدار این گردهها کم است، سیستم ایمنی بدن شما در برابر آنها از خود مقاومت نشان میدهد. چیزی شبیه به واکسن زدن.
اما برای اینکه عسل این نقش خود را ایفا کند بهتر است که از چند ماه قبل از شروع فصل آلرژی، روزانه یک قاشق عسل محلی بخورید و سپس در طول فصول آلرژی نیز روزانه از دو قاشق عسل محلی استفاده کنید.
خطرات استفاده از عسل خام
گرچه مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری عسل به نظر بیخطر میرسد اما باید بدانید که خوردن عسل خام، میتواند خطراتی نیز به دنبال داشته باشد. عسل خام ممکن است حاوی بخشهایی از بدن زنبور، هاگ قارچ و باکتری باشد. عسلی که برچسب "پاستوریزه" داشته باشد، عسل خام نیست.
در واقع خوردن عسل خام، ممکن است علائم آلرژی را در شما تشدید کند زیرا بدن شما به بخشهای بدن زنبور و گردههای گل داخل عسل خام، واکنش نشان میدهد.
مطالعات بر روی عسل
برخی تحقیقات نشان میدهند که چه از عسل محلی استفاده شود، چه عسل غیر پاستوریزه و چه عسل تصفیهشده، هیچیک اثر چندانی بر تسکین آلرژی ندارند. اما برخی تحقیقات دیگر حاکی از این هستند که استفاده از دوز بالای عسل در طی چند هفته، علائم آلرژی را بهبود میبخشد.
با توجه به متناقض بودن نتایج تحقیقات و با توجه به اینکه نمونههای آزمایشی، کوچک بودهاند، باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود تا بتوان با قاطعیت گفت که بالاخره عسل برای تسکین آلرژی مفید است، بیاثر است و یا حتی مضر است.
یک دلیل دیگر برای مشکوک بودن به مطالعات در زمینه اثر عسل بر آلرژی این است که هیچ تضمینی برای اینکه در هر واحد از عسل محلی، چه میزان گرده کل یافت میشود، وجود ندارد و به همین دلیل نمیتوان با قاطعیت از عسل محلی به عنوان داروی آلرژی نام برد.
گرچه هنوز نمیتوانیم با اطمینان از اثر عسل بر روی آلرژی اظهار نظر کنیم اما نباید فراموش کرد که عسل دارای فواید دارویی دیگری نیز هست. در طب سنتی مصر باستان، چین و آفریقا، از عسل به دلیل خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری آن استفاده میشود. به علاوه، سازمان بهداشت جهانی، عسل را جزء اقلامی که احتمالاً باعث از بین رفتن سرفه میشود و نیز افزاینده انرژی، طبقهبندی نموده است. بنابراین استفاده از آن برای سلامت عمومی بدن، میتواند مفید باشد.
برگرفته از: www.sparkpeople.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]