با بسته شدن باشگاههای ورزشی به دلیل شیوع ویروس کرونا، افراد به دنبال جایگزینی برای باشگاه هستند. برخی در منزل خود ورزش میکنند و برخی دیگر به ورزش در محیط باز روی آوردهاند. به هر حال ورزش در محیط باز خطر بسیار کمتری نسبت به ورزش گروهی در محیط بسته دارد.
ویروس به دلیل جریان هوا در محیط باز نمیتواند مدت طولانی در مجاورت شما باقی بماند اما در محیط بسته میتواند دائم در اطراف شما باشد. گرچه هیچ تضمینی برای اینکه اگر در محیط باز ورزش کنید، به ویروس مبتلا نمیشوید، وجود ندارد اما باید بدانید که ورزش نکردن نیز باعث تضعیف دستگاه ایمنی بدن میشود.
چاقی یکی از عوامل خطر بسیار مهم در افزایش میزان شدت بیماری کووید ۱۹ و مرگ ناشی از آن است. بنابراین لازم است که وزن خود را کنترل کنید تا خطر را کاهش دهید. ورزش خلق و خوی ما را نیز بهبود میبخشد و اضطراب و استرس را در این دوران پر استرس از ما دور میکند. از این جهت، ورزش گروهی در محیط باز میتواند مفید باشد زیرا این روزها بسیاری از ما دچار انزوای اجتماعی شدهایم و روحیه ما ضعیف شده است.
راهنمای رعایت ایمنی ورزش گروهی در محیط باز
۱ - حتما ماسک بزنید
ماسک، بدون شک یکی از مهمترین سدهای ما در برابر انتقال ویروس است. سعی کنید اگر به صورت گروهی ورزش میکنید همیشه ماسک یک بار مصرف به همراه داشته باشید تا به آن افرادی از گروه که ماسک را فراموش کردهاند، ماسک بدهید. خوبی ماسک در این است که هم احتمال بیمار شدن شما را کاهش میدهد و هم اگر شخصی بیمار باشد، احتمال اینکه ویروس را به دیگران منتقل کند را کمتر میکند و نیز سختی بیماری را در فرد کمتر مینماید زیرا تعداد کمتری ویروس وارد بدن او میشوند.
در ضمن ماسک را درست بزنید و زیر بینی و آویزان روی چانه نباشد. اگر هم به هر دلیل میخواهید برای مدت کوتاهی ماسک را از صورت خود بردارید، حتماً از گروه فاصله بگیرید. با توجه به اینکه ماسکها مرطوب قادر به عملکرد مؤثر نیستند و میکروب را آنطور که باید دور نگه نمیدارند، همیشه چند ماسک زاپاس نیز همراه داشته باشید تا در صورت مرطوب شدن ماسک با عرق ناشی از ورزش، آن را تعویض کنید. همچنین نفس کشیدن از زیر ماسک خشک، راحتتراز ماسک مرطوب است.
۲ - رعایت فاصله اجتماعی
فاصله شما با سایر ورزشکاران گروه باید حداقل بین ۱/۵ تا ۳/۵ متر باشد. هر قدر دورتر، بهتر. وقتی که در حیت ورزش، نفسهای عمیق میکشید، مقادیر بیشتری ذرات معلق را وارد ریههای خود میکنید. همچنین دقت داشته باشید که صورت شما مقابل صورت سایر اعضای گروه نباشد. مسلماً دوست ندارید که در مسیر تنفس شخص دیگری قرار بگیرید. هر قدر که ورزش سبکتر باشد و نیاز به تنفس عمیق نداشته باشد، احتمال انتقال ویروس هم کمتر است.
۳ - بازرسی قبل از ورزش
یعنی بررسی کنید که آیا اعضای گروه ورزشی شما علائم کووید را تجربه کردهاند یا خیر (مثل اسهال، درد عضلانی، گلو درد، از دست دادن حس چشایی و بویایی، سرفه، تنگی نفس). آیا آزمایش کرونای آنها در طی دو هفته گذشته، مثبت شده یا حتی هنوز منتظر جواب آزمایش هستند؟ ۴۰ درصد از کسانی که آزمایش کرونای آنها مثبت میشود، فاقد علائم بیماری هستند و ۵۰ درصد از موارد بیماری در اثر انتقال از افراد بدون علامت در جامعه ایجاد میشود.
۴ - بررسی میزان شیوع بیماری در محلی که ورزش میکنید
طبیعتاً اگر در شهری زندگی میکنید که کووید ۱۹ شیوع کمتری دارد، ورزش گروهی در محیط باز با خطر کمتری همراه است، البته مشروط بر اینکه شیوع بیماری کمتر از یک درصد باشد.
۵ - مراقب ابزار ورزشی باشید
ورزشی را انجام بدهید که نیاز به ابزار ورزشی نداشته باشد. اگر هم حتماً باید از وسایل ورزشی استفاده کنید، وسایل خودتان را مورد استفاده قرار بدهید و آنها را قبل و بعد از استفاده، ضد عفونی کنید. حمام پس از ورزش را نیز فراموش نکنید.
۶ - با گروه کوچکی از افراد ورزش کنید
هر قدر تعداد نفرات گروه ورزشی، بیشتر باشد، خطر ابتلا نیز بیشتر میشود. پس سعی کنید که با یک گروه حداکثر ده نفره به ورزش بپردازید و نه بیشتر.
آیا ورزش در محیط باز، ایمن است؟
بستگی به خود شما دارد که تا چه حد خطرپذیر هستید. فعالیت بدنی و ورزش را نباید حتی به بهانه کرونا ترک کرد. اگر میتوانید قواعد بهداشتی لازم را رعایت کنید، میتوانید در محیط باز به ورزش بپردازید. اما همانطور که گفته شد باید حتما نکات ایمنی را رعایت کرده و در ضمن این را نیز در نظر داشته باشید که هیچ چیز تضمینشده نیست.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]