این روزها اهمیت ویتامین D در تقویت دستگاه ایمنی، به خصوص این روزها که در قرنطینه هستیم و کمتر در معرض تابش آفتاب برای ساختن ویتامین D در پوست قرار میگیریم و نیز با توجه به اهمیت تقویت دستگاه ایمنی برای مقابله با ویروس کرونا، صد چندان شده است. شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده است که آیا استفاده از مکمل ویتامین D حقیقتاً خطر ابتلا به بیماری کووید 19 را کاهش میدهد؟
قبل از هر چیز باید مجدداً تأکید شود که در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد و تنها راه جلوگیری از آن، قرنطینه و پرهیز از حضور در اجتماعات است. و اما در قدم بعدی باید بدانیم که بر اساس برخی تحقیقات، وجود ویتامین D کافی در بدن باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن شده و نقش محافظتی در برابر بیماریهای تنفسی دارد.
ویتامین D دارای خاصیت ضد التهاب بوده و قدرت فعالیت سلولهای ایمنی موسوم به سلولهای T و ماکروفاژها را که در بدن در برابر عوامل خارجی و بیماریزا محافظت میکنند، بالا میبرد. کمبود این ویتامین با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی مثل سل، آسم و فیبرز ریوی و نیز افرایش احتمال علونت مجاری تنفسی، همراه است.
همچنین کمبود این ویتامین باعث کاهش ظرفیت عملکرد ریهها شده و از این طریق نیز باعث ضعف بدن در مبارزه با عفونت میشود.
حال سؤالی که مطرح است اینکه آیا ویتامین D میتواند با کووید 19 مباره کند؟
در حال حاضر هیچ مطالعه علمی بر روی اثر ویتامین D بر روی بیماری کرونا و اینکه آیا کمبود آن باعث وخیمتر شدن بیماری میشود، صورت نگرفته است. اما از آنجایی که میدانیم که کمبود ویتامین D باعث ضعف دستگاه ایمنی بدن میشود، پس شرط عقل این است که اجازه ندهیم که بدن ما به کمبود این ویتامین، به خصوص در شرایطی که امروزه درگیر آن هستیم، دچار شود.
احتمال کمبود این ویتامین، این روزها به مراتب بیش از هر زمان دیگر است زیرا یکی از مهمترین منابع ویتامین D تابش مستقیم آفتاب بر روی پوست است و با توجه به اینکه بسیاری از افراد خود را قرنطینه کردهاند و رنگ آفتاب به خود نمیبینند، ویتامین D کافی هم در پوست آنها ساخته نمیشود.
همچنین جالب است که بدانید تحقیقات نشان میدهند که اگر در مصرف ویتامین D زیادهروی کنیم و دوزهای بالا مصرف کنیم، اثر مفید آن کمتر میشود. بنابراین نباید با این خیال که هر قدر ویتامین D بیشتری مصرف کنیم، مقاومت بدن ما بالاتر میرود، در استفاده از آن زیادهروی کنیم.
باز هم تکرار میکنیم، هیچ مدرکی دال بر اینکه ویتامین D جلوی ابتلا به کووید 19 را بگیرد، وجود ندارد. اما در عین حال کمبود این ویتامین میتواند شما را بیشتر در معرض عفونت و ابتلا قرار بدهد. توجه داشته باشید که افراد مسن نیز معمولاً بیش از سایرین به کمبود این ویتامین مبتلا هستند و شاید یکی از عواملی که باعث شدت بیماری در افراد مسن میشود، همین مورد باشد.
بسته به میزان ویتامین D موجود در خون شما، معمولاً دوز 1000 تا 4000 واحد در روز برای اکثر افراد کافی است. اما اگر مقدار ویتامین D خون فرد کم باشد ممکن است که نیاز به دوز بالاتری داشته باشد. در هر صورت سر خود اقدام به خوردن مکمل ویتامین D نکنید و حتماً ابتدا با پزشک مشورت نمایید.
برگرفته از: www.healthline.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]