ما بسیاری از بخشهای مفید غذاها و خوراکیهای رو با این تصور که مفید نیستند یا زائد هستند، دور میریزیم. از پوست تخممرغ گرفه تا پوست سیبزمینی و استخوان مرغ و پوست هندوانه. با هم نگاهی به بخشهای مفید خوراکیها که نباید دور ریخته شوند، میاندازیم.
استخوان مرغ
استخوان مرغ رو دور نریزید. این بخش از مرغ سرشار از ژلاتین است که برای دستگاه گوارش مفید میباشد. ضمن اینکه همانطور که میدانید میتوان از آن سوپ مرغ تهیه کرد. سوپ مرغی که با این شکل تهیه شود، لولههای گوارشی رو تقویت کرده و به سلامتی دستگاه گوارش کمک میکند. برای استفاده از استخوان مرغ، مرغ کامل رو همراه با پای مرغ، آب پز کنید و به مدت 24 تا 48 ساعت در آب لیمو، سرکه سیب، کرفس، پیاز و سیر، بخیسانید. افزودن سرکه سیب این حسن رو دارد که به جذب مواد معدنی مفید موجود در استخوان مرغ، کمک میکند.
ساقه و برگهای بروکلی و گلکلم
شاید ندانید که مغذیترین بخش بروکلی و گلکلم، در واقع ساقه و برگهای آنها است. برگ این سبزیجات غنیترین منبع کلسیم در بین سبزیجات است. همچنین این برگها حاوی فیبر، آهن و ویتامین A هستند. وجود ویتامین A برای تقویت دستگاه ایمنی بدن، ضروری است. ساقهها نیز خواص مفیدی دارند و بهتر است که دور ریخته نشوند.
پوست پرتقال
مقدار ویتامین C موجود در پوست پرتقال، سه برابر بیشتر از خود میوه و مقدار فیبر موجود در آن نیز، چهار برابر بیشتر از خود میوه پرتقال است. همچنین پوست پرتقال حاوی مقادیر زیادی پیشساز ویتامین A، فولات، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین B6 و کلسیم است.
پوست تخممرغ
بخش اعظم پوست تخممرغ از کربنات کلسیم تشکیل شده است. علاوه بر این، پوست تخممرغ، پرتئین و سایر مواد معدنی رو نیز در خود جای داده است. برخی از افراد پوست تخممرغ رو به شکل پودر در میآورند تا با مصرف آن کلسیم بیشتری به بدن خود برسانند. البته قبل از استفاده از تخممرغ به این شکل بهتر است نحوه تهیه و استفاده از آن رو یاد بگیرید.
پوست کیوی
مانند پرتقال، پوست کیوی را نیز میتوان خورد و یکی از مغذیترین بخشهای کیوی است. این بخش کیوی سرشار از فیبر، فولات و ویتامین E است. خوردن پوست کیوی، در مقایسه با میوه آن، دریافت فیبر مورد نیاز روزانه رو تا 50 درصد افزایش میدهد. دریافت فولات و ویتامین E مورد نیاز روزانه رو نیز به ترتیب تا 32 درصد و 34 درصد، بالا میبرد.
برگ کرفس
خواص کرفس فقط در ساقه آن نیست بلکه برگهای آن نیز مفید هستند. میتوانید از برگها در تهیه سالاد استفاده کنید یا آنها رو سرخ کرده ودر سوپ بریزید و یا داخل سس بریزید. پس برگ کرفس رو دور نریزید. برگ کرفس حاوی منیزیم، کلسیم و ویتامین C است.
آب نخود و لوبیا
ما معمولاً آبی که حبوبات رو در آن میپزیم، دور میریزیم. اما کارشناسان معتقدند که این آب، به ویژه برای کسانی که گیاهخوار هستند، به اندازه تخممرغ مفید است. از این آب میتوان در تهیه موسها و کیکها استفاده کرد. سه قاشق غذاخوری از این آب، خواصی برابر با یک تخممرغ دارد. فقط دقت کنید که غلظت کافی داشته باشد و اگر خیلی رقیق است، آن رو حرارت بدهید تا غلیظ شود.
چوب ذرت
چوب ذرت رو نمیتوان به صورت خام خورد اما اگر آن رو به آهستگی بجوشانید و به آن ادویه اضافه کنید میتوانید از آن در سوپ استفاده کنید و یا آن رو به صورت پودر در آورده و مصرف کنید.
پوست هویج و سیبزمینی
همانطور که میوه با پوست خاصیت بیشتری دارد، هویج و سیبزمینی و سیبزمینی شیرین نیز همین خاصیت رو دارند.
پوست لیمو
بیشتر مواد مغذی لیمو در پوست آن و لایه زیر پوست جای دارند. ویتامین C موجود در پوست لیمو دو برابر مقدار این ویتامین در گوشت میوه است. میتوانید پوست لیمو رو به سس و تزئینات سالاد یا به غذاهای گوشتی اضافه کنید تا طعم بهتری به غذا داده و آن رو ترد کند.
برگرفته از: www.dailymail.co.uk
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]