• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • اشتباهات رایج در تهیه سالاد

  • شنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ بازدید 842 مدیریت
  • تهیه سالاد کار بسیار ساده‌ای به نظر می‌رسد. کافیست که مواد را که برخی خام و برخی پخته هستند با هم در ظرف ریخته و مخلوط کنید و سپس سس مورد علاقه خود را به آن اضافه نمایید. اما حقیقت این است که تهیه سالاد بی‌نقص آنقدرها هم کار ساده‌ای نیست و بسیاری از ما دچار اشتباهات مشابه و رایجی در تهیه سالاد می‌شویم. اگر می‌خواهید سالادی مغذی و خوشمزه داشته باشید، به نکاتی که در ادامه مطلب به آنها می‌پردازیم، دقت کنید.

  •  

    عدم شستشو و خشک کردن سبزیجات سالاد

    باید سبزیجات مورد استفاده در سالاد را با آب خیلی سرد و خنک بشویید و سپس با کمک سالاد ایسپینر آنها را خشک کنید. شستشو به لحاظ بهداشتی اهمیت بسیار زیادی دارد. اما خشک کردن نیز به همان اندازه مهم است زیرا مانع از پلاسیدگی سبزیجات سالاد می‌شود.

     

    استفاده از سس فراوان

    سبزیجات سالاد معمولاً ظریف هستند و ریختن سس فراوان بر روی آنها باعث می‌شود که وزن سس روی آنها فشار آورده و تازگی و طراوت سبزیجات را بگیرد. مقدار کمی سس کافیست تا طعم خوبی به سالاد بدهد. یک فوت کوزه‌گری در تهیه سالاد این است که قبل از ریختن سس روی سالاد، کمی نمک و فلفل بر روی آن بپاشید. به این ترتیب سالاد شما طعم گرفته و نیاز کمتری به سس پیدا می‌کند. سپس کمی سس را نه بر روی سالاد که در اطراف سالاد و دور کاسه سالاد بریزید. قبل از اینکه کل سس را روی سالاد خالی کنید، ابتدا کمی از سالاد را بچشید تا بی‌محابا و بدون دلیل به آن سس اضافه نکنید.

     

    سس را زودتر از موعد روی سالاد نریزید

    سس را وقتی به سالاد اضافه کنید که می‌خواهید شروع به خوردن سالاد کنید، نه بلافاصله بعد از آماده شدن سالاد که ممکن است بین آماده‌سازی و خوردن آن فاصله زیادی بیفتد. تنها استثنا در این مورد، سالاد کیل یا سالاد کلم‌پیچ است. زیرا برگ‌های کیل، زمخت هستند و اگر چند ساعت قبل از خوردن به آن سس اضافه کنید، مزه آن بهتر می‌شود.

     

    اضافه کردن پروتئین خسته‌کننده همیشگی به سالاد

    از آنجایی که سینه مرغ بدون استخوان و بدون پوست، سرشار از پروتئین و کم‌چرب است، بسیاری از افراد از آن به عنوان بخش پروتئینی سالاد استفاده می‌کنند. اما سینه مرغ نباید تنها منبع پروتئین سالاد شما باشد. از ران مرغ بدون استخوان و پوست هم می‌توانید استفاده کنید. تخم‌مرغ آبپز نیز گزینه مناسب دیگری است. ماهی تن، سالمون یا میگو را نیز می‌توانید به سالاد اضافه کنید. نخود و انواع لوبیا نیز طعم خوبی به سالاد می‌دهند.

     

    صرفاً از سبزیجات خام استفاده می‌کنید

    سبزیجات خام تنها گزینه‌های مناسب برای سالاد نیستند. شما می‌توانید از سبزیجات برشته، گریل‌شده و بخارپز نیز در تهیه سالاد استفاده کنید. سبزیجات پخته، بافت متفاوتی به سالاد داده و حتی طعم آن را بهتر می‌کنند و در ضمن به همان میزان سبزیجات خام به سالاد شما غنایی از مواد مغذی می‌دهند. می‌توانید ترشیجات را نیز به سالاد اضافه کنید که هم طعم اسیدی به آن می‌دهند و هم پروبیوتیک‌های موجود در آنها برای سلامتی باکتری‌های مفید روده، مناسب است.

     

    پنیر زیادی در سالاد می‌ریزید

    پنیر این حسن را دارد که هم نمک سالاد را بیشتر می‌کند و هم چربی و پروتئین موجود در آن ما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد. اما زیاده‌روی در استفاده از پنیر در سالاد، باعث بالا رفتن مقدار چربی اشباع سالاد می‌شود که برای سلامتی قلب و نیز سلامتی عمومی، مضر است. پس در افزودن پنیر، حد متعادل را رعایت کنید. پنیر فتا یا پنیر بز، گزینه‌های خوبی برای سالاد هستند.

     

    استفاده همیشگی از سس‌های خامه‌ای

    اگر از سس‌هایی مثل سس هزارجزیره لذت می‌برید، بهتر است که میزان مصرف متعادل را رعایت کنید. سس‌های خامه‌ای حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع هستند و سدیم زیادی نیز دارند که به خصوص برای کسانی که در معرض خطر ابتلا به پرفشاری خون هستند، بسیار مضرند. به جای این نوع سس‌ها از سرکه، روغن زیتون و آب لیمو برای طعم دادن به سالاد خود استفاده کنید.

     

    زیاده‌روی در اضافه کردن سایر مخلفات

    مخلفاتی مثل مغزها، دانه‌ها و میوه‌های خشک، طعم و مواد مغذی بیشتری به سالاد اضافه می‌کنند. اما افزودن بیش از حد آنها به سالاد باعث افزایش محتوای انرژی سالاد می‌شود و اگر هدف شما از خوردن سالاد، کمک به کاهش وزن است، این هدف شما برآورده نمی‌شود. بنابراین کافیست که فقط یک قاشق غذاخوری از این مخلفات را به سالاد خود اضافه نمایید تا هم طعم بهتری پیدا کند و هم زیاده‌روی نکرده باشید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.