• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • اشتباهاتی که اکثر ما در دم کردن قهوه مرتکب می‌شویم

  • سه شنبه، ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ بازدید 414 مدیریت
  • بعضی افراد صبح خود را با قهوه شروع می‌کنند. اما دم کردن حرفه‌ای قهوه خوش‌طعم و دلچسب، یکسری فوت و فن‌هایی دارد و بسیاری دچار یکسری اشتباهات رایج د ر دم کردن قهوه می‌شوند که آن طعم دلچسب را کمتر می‌کند و ما در ادامه مطلب به آنها می‌پردازیم.

  •  

    دانه‌های قهوه به قدر کافی تازه نیستند

    هر قدر که دانه‌های قهوه شما تازه‌تر باشند، بهتر است. فاصله بین تست کردن دانه‌ها و دم کردن قهوه، هر قدر که کوتاه‌تر باشد، اثر بیشتری بر طعم دلپذیر قهوه دارد. اکثر ما قهوه را بدون اطلاع از تاریخ برشته شدن دانه‌های آن مصرف می‌کنیم.

     

    دانه‌های قهوه را درست قبل از دم کردن خرد نمی‌کنید

    اکثر ما قهوه را به صورت پودر خریداری می‌کنیم. در نتیجه مدت‌ها از زمانی که دانه‌ها خرد و پودر شده‌اند، گذشته است. اگر به جای پودر قهوه، آن را به صورت دانه خریداری کنیم، می‌توانیم بلافاصله قبل از دم کردن، آنها را خرد کنیم. درنتیجه طعم خود را بهتر حفظ می‌کنند.

     

    این در حالیست که با گذشت نیم ساعت تا یک ساعت بعد از پودر شدن، دانه‌ها دیگر آن تازگی و طعم اولیه را ندارند. حال تصور کنید که پودر قهوه‌ای که روزها و ماه‌ها از تولید آن گذشته‌ است، چقدر دچار افت طعم شده است.

     

    فیلتر کاغذی قهوه را قبل از استفاده، آبکشی نمی‌کنید

    قبل از دم کردن قهوه، با یک فنجان آب داغ، فیلتر کاغذی آن را آبکشی کنید. این کار طعم قهوه شما را بسیار کامل‌تر و بهتر می‌کند. به خصوص اگر از فیلتر قهوه‌ای رنگ استفاده می‌کنید، حتما این کار را انجام بدهید زیرا این نوع فیلتر حاوی ترکیباتی است که با کمک آبکشی کردن از آن خارج شده و طعم قهوه را خراب نمی‌کنند.

     

    استفاده از روش نادرست برای دم کردن قهوه و با عدم توجه به مناسب بودن میزان برشتگی دانه قهوه

    هر نوع قهوه‌ای را باید به شیوه خاص آن دم کرد. قهوه ترک یک نوع خاص و قهوه اسپرسو نوع دیگری را می‌طلبد که باید در هنگام دم کردن قهوه به شیوه صحیح آن دقت کرد. همچنین میزان برشته بودن دانه‌ها نیز در مناسب یا نامناسب بودن آنها برای قهوه خاص، تاثیر دارد. مثلا آنهایی که زیاد برشته شده‌اند برای قهوه اسپرسو و فرانسوی مناسب‌تر هستند.

     

    آبی که استفاده می‌کنید به قدر کافی گرم نیست

    این موضوع مثل شمشیر دو لبه می‌ماند. یعنی اگر آبی که استفاده می‌کنید بیش از حد داغ باشد باعث تلخ تر شدن قهوه شده و اگر بیش از حد سرد باشد باعث ترش شدن آن می‌شود. در حقیقت دمای آب در دم کردن قهوه بسیار مهم است و اثر بسیار چشمگیری بر روی طعم قهوه شما می‌گذارد. مشکل رایج در بین دستگاه‌های قهوه‌جوش این است که اکثر آنها آب را به قدر کافی گرم نمی‌کنند.

     

    توصیه می‌شود که دمای آبی که برای دم کردن قهوه به کار می‌برید، بین 93 تا 96 درجه سانتیگراد باشد. یک راهنمای دیگر این است که اگر دانه قهوه به طور خفیف برشته شده است، دمای آب 96 درجه سانتیگراد باشد و اگر به شدت برشته است، دمای آب 93 و یا حتی 90 درجه سانتیگراد باشد.

     

    از آب فیلتر شده استفاده نمی‌کنید

    یک فنجان قهوه، بیشتر از آنکه قهوه در خود داشته باشد از آب تشکیل شده است. ترکیبات شیمیایی موجود در آب فیلتر نشده بر روی رنگ و طعم قهوه اثر می‌گذارد. یکی از این ترکیبات شیمیایی، کلرین است که به آب شهری اضافه می‌شود تا میکروب‌های آب آشامیدنی را از بین ببرد.

     

    دانه‌های قهوه را به شکل مناسب ذخیره و نگهداری نمی‌کنید

    یکی از بدترین اشتباهات در نگهداری دانه‌های قهوه این است که آنها را در همان بسته‌بندی که خریداری کرده‌اید، نگه دارید. این بسته‌بندی‌ها، مهر و موم شده هستند تا اکسیژن و رطوبت که دو دشمن دانه‌های قهوه هستند، وارد آنها نشوند. بنابراین به محض اینکه بسته را باز می‌کنید، هم اکسیژن و هم رطوبت وارد آآن شده و بسته دیگر خاصیت حفاظتی خود را از دست می‌دهد. هر قدر هم که آن را محکم ببندید دیگر کارایی ندارد.

     

    پس بهتر است که دانه‌های قهوه را پس از باز کردن بسته‌بندی اصلی آن در یک ظرف درب‌دار که مانع از ورود هوا و رطوبت به داخل آن می‌شود و درمحیط سرد و تاریک نگهداری کنید. اکسیژن، نور، رطوبت و گرما، طعم دانه‌های قهوه را از بین می‌برند و باید از این شرایط دور نگه داشته شوند.

     

    برگرفته از:   www.eatthis.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.