بعضی افراد صبح خود را با قهوه شروع میکنند. اما دم کردن حرفهای قهوه خوشطعم و دلچسب، یکسری فوت و فنهایی دارد و بسیاری دچار یکسری اشتباهات رایج د ر دم کردن قهوه میشوند که آن طعم دلچسب را کمتر میکند و ما در ادامه مطلب به آنها میپردازیم.
دانههای قهوه به قدر کافی تازه نیستند
هر قدر که دانههای قهوه شما تازهتر باشند، بهتر است. فاصله بین تست کردن دانهها و دم کردن قهوه، هر قدر که کوتاهتر باشد، اثر بیشتری بر طعم دلپذیر قهوه دارد. اکثر ما قهوه را بدون اطلاع از تاریخ برشته شدن دانههای آن مصرف میکنیم.
دانههای قهوه را درست قبل از دم کردن خرد نمیکنید
اکثر ما قهوه را به صورت پودر خریداری میکنیم. در نتیجه مدتها از زمانی که دانهها خرد و پودر شدهاند، گذشته است. اگر به جای پودر قهوه، آن را به صورت دانه خریداری کنیم، میتوانیم بلافاصله قبل از دم کردن، آنها را خرد کنیم. درنتیجه طعم خود را بهتر حفظ میکنند.
این در حالیست که با گذشت نیم ساعت تا یک ساعت بعد از پودر شدن، دانهها دیگر آن تازگی و طعم اولیه را ندارند. حال تصور کنید که پودر قهوهای که روزها و ماهها از تولید آن گذشته است، چقدر دچار افت طعم شده است.
فیلتر کاغذی قهوه را قبل از استفاده، آبکشی نمیکنید
قبل از دم کردن قهوه، با یک فنجان آب داغ، فیلتر کاغذی آن را آبکشی کنید. این کار طعم قهوه شما را بسیار کاملتر و بهتر میکند. به خصوص اگر از فیلتر قهوهای رنگ استفاده میکنید، حتما این کار را انجام بدهید زیرا این نوع فیلتر حاوی ترکیباتی است که با کمک آبکشی کردن از آن خارج شده و طعم قهوه را خراب نمیکنند.
استفاده از روش نادرست برای دم کردن قهوه و با عدم توجه به مناسب بودن میزان برشتگی دانه قهوه
هر نوع قهوهای را باید به شیوه خاص آن دم کرد. قهوه ترک یک نوع خاص و قهوه اسپرسو نوع دیگری را میطلبد که باید در هنگام دم کردن قهوه به شیوه صحیح آن دقت کرد. همچنین میزان برشته بودن دانهها نیز در مناسب یا نامناسب بودن آنها برای قهوه خاص، تاثیر دارد. مثلا آنهایی که زیاد برشته شدهاند برای قهوه اسپرسو و فرانسوی مناسبتر هستند.
آبی که استفاده میکنید به قدر کافی گرم نیست
این موضوع مثل شمشیر دو لبه میماند. یعنی اگر آبی که استفاده میکنید بیش از حد داغ باشد باعث تلخ تر شدن قهوه شده و اگر بیش از حد سرد باشد باعث ترش شدن آن میشود. در حقیقت دمای آب در دم کردن قهوه بسیار مهم است و اثر بسیار چشمگیری بر روی طعم قهوه شما میگذارد. مشکل رایج در بین دستگاههای قهوهجوش این است که اکثر آنها آب را به قدر کافی گرم نمیکنند.
توصیه میشود که دمای آبی که برای دم کردن قهوه به کار میبرید، بین 93 تا 96 درجه سانتیگراد باشد. یک راهنمای دیگر این است که اگر دانه قهوه به طور خفیف برشته شده است، دمای آب 96 درجه سانتیگراد باشد و اگر به شدت برشته است، دمای آب 93 و یا حتی 90 درجه سانتیگراد باشد.
از آب فیلتر شده استفاده نمیکنید
یک فنجان قهوه، بیشتر از آنکه قهوه در خود داشته باشد از آب تشکیل شده است. ترکیبات شیمیایی موجود در آب فیلتر نشده بر روی رنگ و طعم قهوه اثر میگذارد. یکی از این ترکیبات شیمیایی، کلرین است که به آب شهری اضافه میشود تا میکروبهای آب آشامیدنی را از بین ببرد.
دانههای قهوه را به شکل مناسب ذخیره و نگهداری نمیکنید
یکی از بدترین اشتباهات در نگهداری دانههای قهوه این است که آنها را در همان بستهبندی که خریداری کردهاید، نگه دارید. این بستهبندیها، مهر و موم شده هستند تا اکسیژن و رطوبت که دو دشمن دانههای قهوه هستند، وارد آنها نشوند. بنابراین به محض اینکه بسته را باز میکنید، هم اکسیژن و هم رطوبت وارد آآن شده و بسته دیگر خاصیت حفاظتی خود را از دست میدهد. هر قدر هم که آن را محکم ببندید دیگر کارایی ندارد.
پس بهتر است که دانههای قهوه را پس از باز کردن بستهبندی اصلی آن در یک ظرف دربدار که مانع از ورود هوا و رطوبت به داخل آن میشود و درمحیط سرد و تاریک نگهداری کنید. اکسیژن، نور، رطوبت و گرما، طعم دانههای قهوه را از بین میبرند و باید از این شرایط دور نگه داشته شوند.
برگرفته از: www.eatthis.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]