• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • اشتباهاتی که باعث ضعف دستگاه ایمنی بدن می‌شوند

  • سه شنبه، ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ بازدید 725 مدیریت
  • این روزها با توجه به شیوع ویروس کرونا، تقویت دستگاه ایمنی بدن از اوجب واجبات است. اما برخی از عادات ما باعث می‌شود که بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار بگیریم. بیایید با هم نگاهی به شایع‌ترین اشتباهات خود که باعث ضعف دستگاه ایمنی بدن می‌شوند، بیندازیم.

  •  

    1 -  وقتی را برای مراقبت از خود اختصاص نمی‌دهید

    استرس و درگیری‌های احساسی اثر مستقیم بر دستگاه ایمنی بدن ما دارد. کسانی که دچار استرس مزمن هستند بیشتر دچار سرماخوردگی یا هر بیماری ویروسی دیگری می‌شوند. در زمان استرس بدن ما کورتیزول و آدرنالین ترشح می‌کند. این دو هورمون باعث کاهش لنفوسیت‌ها و فاگوسیت‌های بدن (گلبول‌های سفید خون) شده و در نتیجه مبارزه با باکتری‌ها و ویروس‌ها را برای بدن سخت‌تر می‌کنند. در این بین، استعمال دخانیات، بی‌ خوابی و رژیم غذایی ناسالم نیز مزید بر علت و ضعف بیشتر دستگاه ایمنی بدن می‌شوند.

     

    بنابراین باید اضطراب را به حداقل برسانید. از روابط اجتماعی پرتنش پرهیز کنید. اگر شغل‌تان باعث استرس زیاد می‌شود در صورت امکان آن را تغییر بدهید یا حداقل هر از گاهی از اتاق و محیط کاری پرتنش خود دور شوید. تحقیقات نشان می‌دهند که علاقه به خود باعث تقویت دستگاه ایمنی می‌شود. بدین منظور می‌توانید از مدیتیشن کمک بگیرید.

     

    2 -  مقدار زیادی غذای فراوری‌شده مصرف می‌کنید

    مصرف مقادیر زیادی کربوهیدرات تصفیه‌شده، قند اضافه و جانشین‌های قند باعث ضعف دستگاه ایمنی بدن می‌شود. این نوع خوراکی‌ها به باکتری‌های مفید روده حمله کرده و جا را برای باکتری‌های مضر باز می‌کنند. در نتیجه دستگاه ایمنی ضعفی می‌شود. البته خوردن این نوع  مواد غذایی به صورت هر از گاه، مشکلی ایجاد نمی‌کند اما اگر به صورت مداوم و دفعات زیاد باشد، قطعاً اثر منفی خود را بر روی دستگاه ایمنی بر جای می‌گذارد.

     

    لذا بدن خود را با خوردن غذاهای مفید برای دستگاه ایمنی، تقویت کنید. بدین منظور باید مصرف فیبر محلول را بالا ببرید. زنان باید روزانه 28 گرم فیبر محلول و مردان، 36 گرم فیبر محلول در روز مصرف کنند.مناب خوب این فیبر عبارتند از: سیب، جو، جو دوسر، مغزها، دانه‌‌ها و عدس.

     

    مصرف ویتامین D نیز بسیار ضروری است. این ویتامین در زرده تخم‌مرغ، شیر غنی‌شده و غلات صبحانه غنی‌شده و نیز ماهی‌های چرب مثل سالمون، یافت می‌شود.

     

    ویتامین C را نیز فراموش نکنید. مصرف روزانه 200 میلی‌گرم ویتامین C احتمال ابتلا به سرماخورگی را نصف می‌ کند و علائم را کاهش می‌دهد. پس از فلفل دلمه‌ای قرمز و یا در صورت نیاز از مکمل ویتامین C استفاده کنید.

     

    مقدار زیادی پیاز، سیر، زنجبیل به غذاهای خود اضافه کنید. این خوراکی‌ها باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شوند.

     

    3 -  به قدر کافی نمی‌خوابید

    شما باید 7 تا 8 ساعت خواب شبانه با کیفیت داشته باشید تا دستگاه ایمنی بدن شما تقویت شود. در طول خواب بدن شروع به ترشح سیتوکینز می‌کند که نوعی پروتئین است که از ما در برابر التهاب و عفونت محافظت می‌نماید. کمبود خواب و عدم استراحت کافی باعث می‌شود که بدن به قدر کافی سیتوکینز ترشح نکرده و مبارزه بدن با ویروس‌ها و باکتری‌های مولد بیماری، سخت‌تر شود.

     

    اگر به راحتی به خواب نمی‌روید، 8 تا 10 حرکت کششی در تخت خود انجام بدهید. همچنین از گوشی همراه و تلویزیون در زمان نزدیک به خواب استفاده نکنید و تکنولوژی را از یک ساعت قبل از خواب از خود دور نمایید. ابزارهای الکترونیکی بر روی ساعت زیستی بدن اثر منفی گذاشته و خواب را دچار اختلال می‌کنند.

     

    4 -  سیگار می‌کشید

    ترکیبات شیمیایی موجود در تنباکو بر روی دیواره و آستر لوله‌های تنفسی از بینی تا ریه‌ها اثر می‌گذارد. استعمال دخانیات ترشح موکوس را در این لوله‌ها افزایش داده و راه عبور هوا را تنگ می‌ کند. در نتیجه پاکسازی هوای تنفسی برای ریه‌‌ها مشکل‌تر می‌شود. بدین ترتیب احتمال عفونت نیز بالا می‌رود.

     

    وقتی بدن مجبور می‌ شود دو برابر کار کند تا ترکیبات مضر تنباکو را از بین ببرد دیگر فرصت چندانی برای مبارزه با عفونت ندارد. سیگار همچنین مقدار آنتی‌اکسیدان‌های خون را کاهش می‌دهد و در نتیجه خطر ابتلای فرد به بیماری‌های مختلف ریوی از ذالت‌الریه تا برونشیت را بیشتر می‌کند.

     

    5 -  واکسن آنفلوانزا نزده‌اید

    زدن واکسن آنفلوانزا، احتمال ابتلا به این بیماری را نصف می‌کند و علائم بیماری را ملایم‌تر می‌نماید. این موضوع به خصوص در مورد زنان باردار، کودکان زیر 5 سال و افراد بزرگسال بالای 50 سال و نیز افرادی که مشکلات تنفسی مثل آسم دارند، اهمیت زیادی دارد.

     

    6 -  ورزش نمی‌کنید

    اگر ورزش نمی‌کنید، تعجبی ندارد که بدن ضعیفی داشته باشید. ورزش، چه در حد ملایم و چه شدید، دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند زیرا باعث افزایش آنتی‌بادی‌ها و سلول‌های سفید خون شده و به بدن اجازه می‌دهد که عفونت را زودتر مورد حمله قرار داده و نقش مؤثرتری در مبارزه با بیماری ایفا کند. به علاوه در طول ورزش، دمای بدن بالا می‌رود و در نتیجه مانع از رشد باکتری‌ها می‌شود.

     

    توصیه می‌شود که در هفته، حداقل 150 دقیقه ورزش هوازی ملایم یا 75 دقیقه فعالیت شدید به علاوه 2 یا بیشتر جلسه، تمرینات قدرتی انجام بدهید.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.