• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • اضطراب چگونه باعث افزایش وزن می‌شود

  • دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ بازدید 588 مدیریت
  • یکی از اصلی‌ترین ارکان کاهش وزن، اصلاح عادات غذایی است. البته باید در نظر داشت که عوامل دیگری نیز در افزایش وزن دخیل هستند. یکی از این عوامل، استرس و اضطراب است. بسیاری از افراد برای تسکین استرس و اضطراب خود به غذا خوردن روی می‌آورند. به هر حال هر شخصی در زندگی بنا به دلایل مختلف با افسردگی و استرس مواجه می‌شود. اما مهم این است که بتوانیم با این موضوع برخورد درست داشته و به آن اجازه ندهیم که مداوم باشد و با برنامه کاهش وزن ما نیز تداخل پیدا نکند.

  •  

    وقتی که به دلیل افسردگی و اضطراب به سراغ خوراکی می‌رویم، معمولاً انتخاب ما کرفس و سبزیجات نیست. بلکه استرس ما را به سمت خوردن غذاهای پرچرب و یا خوراکی‌های شیرین سوق می‌دهد. این واکنش طبیعی بدن است که از دیرباز که انسان دسترسی کافی به غذا نداشت در وجود ما قرار داده شده است تا در مواقع قحطی وکمبود غذا بتوانیم از خود محافظت کنیم و از منابع غذایی انرژی‌زا استفاده نماییم.

     

    وقتی که دچار استرس و اضطراب می‌شویم، بدن ما شروع به تولید هورمون‌هایی می‌کند که ترشح آنها احتمال هوس خوردن غذاهای ناسالم را بیشتر می‌کند. هورمون‌ها استرس، مثل هورمون کورتیزول، ترشح انسولین را بیشتر می‌کنند. افزایش ترشح انسولین نیز مساویست با افزایش التهاب در بدن و افزایش وزن. در واقع بدن با ترشح هورمون استرس، خود را برای مبارزه با آنچه که او را تهدید کرده و در آن استرس ایجاد کرده است، آماده می‌نماید و این یک واکنش کاملاً طبیعی بدن است.

     

    برای از بین بردن اضطراب در خود به نکات زیر توجه کنید:

     

    1 -  به زندگی خود تنوع بدهید

    منزوی و گوشه‌گیر نباشید. دوستان جدید پیدا کنید. به باشگاه ورزشی بروید. برای خود برنامه روزانه ترتیب بدهید. از زمان اضافی خود برای یادگیری دستور غذاهای سالم استفاده کنید. خودتان را به کارهای جدید سرگرم کنید. به مکان‌های جدید بروید.

     

    2 -  به طور منظم ورزش کنید

    چه به صورت انفرادی و چه به صورت گروهی، چه در خانه یا باشگاه و یا حتی در طبیعت، ورزش را به بخش جدایی ناپذیر برنامه روزانه خود تبدیل کنید. ورزش خلق و خو را بهبود بخشیده و افسردگی و اضطراب و استرس را از بین می‌برد. در طول ورزش ترکیبی در بدن ترشح می‌شود به نام اندروفین. اندروفین باعث احساس خوشی و شادی می‌شود.

     

    3 -  کیفیت خواب خود را بهبود ببخشید

    کمبود خواب با افزایش وزن در ارتباط است. بنابراین توجه به خواب اهمیت زیادی در کاهش وزن دارد.

     

    4 -  با دوستان خود در تماس باشید

    حتی اگر به هر دلیل نمی‌توانید از نزدیک با دوستان و آشنایان خود ملاقات کنید، می‌توانید با تماس تلفنی یا ویدئو چت با آنها در ارتباط باشید. همصحبتی با دیگران از ضروریات زندگی است. این کار به شما کمک می‌کند تا اضطراب را از خود دور کرده و برای تسکین استرس خود به پرخوری روی نیاورید.

     

    5 -  واقع‌گرا و بخشنده باشید

    بپذیرید که نمی‌توانید تمام عادات ناسالم خود را یک‌شبه تصحیح کنید. اما می‌توانید برای تصحیح روش زندگی خود برنامه‌ریزی داشته باشید و طبق آن پیش بروید. غذا خوردن راهیست برای تغذیه هم جسم و هم ذهن و روح. این بدین معنی نیست که باید هر شب یک دبه بستنی بخورید. اما می‌تواند بدین معنی باشد که شما می‌توانید هر از گاهی از خوردن حد معقولی بستنی، لذت ببرید. از همه غذاها در حد متعادل استفاده کنید. از خودتان انتظار عالی و ‌بی‌نقص بودن نداشته باشید. در همه چیز تعادل را رعایت کنید.

     

    6 -  مدیتیشن کنید

    مدیتیشن ذهن ما را تقویت کرده و استرس را کاهش می‌دهد و احتمال اینکه برای رویارویی با اضطراب به غذا خوردن روی بیاوریم را کمتر می کند. مدیتیشن از آنچه فکر می‌کنید، ساده‌تر است. شما حتی می‌توانید در حین پیاده‌روی نیز مدیتیشن کنید. ببینید که کدامیک از انواع مدیتیشن با روحیه شما سازگارتر است و از همان روش استفاده کنید.

     

    7 -  در صورت نیاز از مشاور کمک بگیرید

    اگر اضطراب شما منجر به بروز اختلالات غذایی در شما شده است حتماً برای رفع آن با متخصص تغذیه مشورت کنید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.