• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • این 6 هوس غذایی نشانه چه کمبودهایی در بدن هستند؟

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 2403 مدیریت
  • همه هوس‌های غذایی، یکسان نیستند. گاهی برای لذت بردن از یک غذا دچار هوس غذایی می‌شویم اما گاهی نیز علت هوس غذایی،‌ کمبود مواد غذایی یا عدم تعادل هورمونی در بدن است. در واقع گاهی بدن می‌خواهد به ما بفهماند که کمبودی در بدن وجود دارد و این رو از طریق ایجاد هوس غذایی به ما گوشزد می‌کند. پس باید با رابطه کمبودهای تغذیه‌ای و هوس‌های غذایی آّشنا شویم تا بتوانیم آنها رو تصحیح کنیم.

  • هوس خوردن شکلات

    اگر هر از گاهی هوس شکلات کنید، یک هوس غذایی ساده است اما اگر همیشه چشم ‌و دلتان به دنبال شکلات بدود می‌تواند نشانه کمبود منیزیم، کروم و ویتامین B در بدن باشد. پس مصرف منابع غذایی این مواد مغذی رو بیشتر کنید و یا در صورت صلاحدید پزشک از مکمل آنها استفاده کنید. اگر هم اصلاً نمی‌توانید در برابر هوس خوردن شکلات مقاومت کنید، از شکلات 70 درصد یا بیشتر که شکلات تیره هست، به عنوان منبع طبیعی منیزیم استفاده کنید. یک مشت بادام هم می‌تواند این هوس غذایی رو برطرف کند زیرا بادام منبع خوب منیزیم است.

    هوس خوردن شیرینی‌جات

    اگر هوس خوردن نوشابه یا کیک به سرتان زد می‌تواند نشانه این باشد که قند خون شما پایین افتاده است و یا بدن شما دچار کمبود آب شده است. در چنین مواردی معمولاً اولین کاری که افراد انجام می‌دهند این است که به سراغ خوردن بستنی و شیرینی‌جات می‌روند که اثرات نامطلوبی بر روی هورمون‌ها و متابولیسم دارد. توصیه می‌کنیم که قبل از خوردن شیرینی، یک لیوان آب بنوشید و کمی صبر کنید تا مشخص که آیا هوس شما ناشی از کمبود آب است و یا افت قند خون. بعد از آن، اگر همچنان هوس خوردن شیرینی داشتید، یک عدد سیب یا پرتقال یا توت بخورید.

    البته هوس خوردن شیرینی می‌تواند نشانه ابتلا به افسردگی هم باشد. اگر دچار افسردگی هستید، روش‌های سالم‌تری رو برای پشت سر گذاشتن افسردگی پیدا کنید. مثلاً ورزش کنید تا ترشح هورمون شادی‌آور سروتونین در شما افزایش پیدا کند. و یا به مشاور مراجعه کنید.

    هوس خوردن خوراکی‌های شور

    هوس نمک می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. مثلاً اگر مقدار قند و شکر برنامه غذایی، زیاد باشد یا کمبود سدیم خون و یا مصرف بیش از حد پتاسیم. بنابراین بهتر است که مصرف شکر رو کم کنید و از نمک معمولی استفاده نکنید. به جای آن از نمک هیمالیایی یا آب کرفس برای رساندن الکترولیت‌های لازم به بدن استفاده کنید.

    اگر هوس خوردن غذاهای شور در زمان‌هایی که دچار استرس شدید هستید به سراغ شما آمد احتمالاً‌ نشانه نیاز بدن به ویتامین‌های B است. در این صورت استفاده از Bکمپلکس، این هوس غذایی رو برطرف می‌کند. اگر بعد از فعالیت ورزشی شدید که منجر به تعریق شده است یا بعد از یک بیماری یا ناراحتی معده،‌ هوس نمک کردید، بهتر است که از پودرهای الکترولیت به جای آب معمولی استفاده کنید تا مواد معدنی که در اثر تعریق یا بیماری از دست داده‌اید، جبران شوند.

    هوس خوردن غذاهای سرخ‌شده

    کمبود اسیدهای چرب ضروری می‌تواند به هوس خوردن غذاهای چرب و سرخ‌شده منجر شود. برای برطرف نمودن این مشکل به جای خوردن غذاهای  چربی مثل پیتزا یا مرغ سرخ‌کرده، از آووکادو، یک قاشق پر روغن نارگیل یا روغن تخم کتان، سالاد با روغن زیتون و سرکه بالزامیک یا نان خیس‌خورده در روغن زیتون استفاده کنید.

    مغزها و دانه‌ها نیز حاوی روغن سالم هستند و انتخاب‌های بسیار عالی محسوب می‌شوند. به طور مرتب از ماهی روغنی مثل سالمون در برنامه غذایی خود استفاده کنید و یا مکمل روغن ماهی مصرف کنید. فراموش نکنید که 60 درصد مغز از چربی است و بدن به روغن‌های سالم برای سالم ماندن نیاز دارد.

    هوس خوردن نان یا پاستا

    هوس خوردن نان و پاستا مانند اعتیاد به کرک است زیرا منجر به ترشح انتقال‌دهنده عصبی دوپامین می‌شود که به ترکیب شیمایی سرخوشی نیز معروف است. به همین دلیل دست کشیدن از کربوهیدرات کار ساده‌ای نیست. هوس خوردن کربوهیدرات می‌تواند نشانه نیاز بدن به نیتروژن که در گوشت قرمز،‌ مرغ و ماهی وجود دارد، باشد. گاهی نیز به دلیل حس خوشی است که در اثر خوردن کربوهیدرات ایجاد می‌شود.

    در چنین مواقعی یک مشت از مغزها یا هوموس مصرف کنید. اگر هوس خوردن کربوهیدرات همچنان پابرجا ماند یعنی علت این هوس، احساس خوشی است که در اثر مصرف کربوهیدرات ایجاد می‌شود. در این صورت بهتر است که به طریقی دیگر خوشی رو در خود ایجاد کنید. یعنی مثلاً با دوستان خود گپ بزنید و یا با خودتان گفتگوی مثبت داشته باشید تا این هوس غذایی فروکش کند.

    هوس خوردن گوشت قرمز

    این هوس معمولاً‌ نشانه کمبود پروتئین، آهن، اسیدهای آمینه یا فسفر است که در بین اینها،‌ کمبود آهن بیشتر از بقیه رایج است. البته باید مراقب باشید که در مصرف گوشت قرمز زیاده‌روی نکنید. توصیه می‌شود که از میوه‌های خشک، چغندر و انواع آلو برای برطرف نمودن کمبود آهن استفاده کنیم. این مواد غذایی سرشار از آهن هستند و برای دستگاه گوارش و کلیوی نیز مناسب‌ترند.

     

    برگرفته از:  www.livestrong.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.