برخی از خوراکیها به خودی خود خوب هستند اما وقتی که در کنار هم خورده میشوند، اثر مفید آنها به مراتب بیشتر میشود. چند نمونه از این ترکیبات مفید غذایی را به شما معرفی میکنیم.
سبزیجات برگدار + روغن زیتون
چربی دشمن ما نیست. ترکیب سبزیجات و چربی سالم به افزایش جذب آنتیاکسیدانهایی مثل لوتئین و بتاکاروتن کمک میکند. لوتئین نوعی آنتیاکسیدان است که در سبزیجات برگ سبزدار یافت شده و التهاب چشم را از بین بر در نتیجه از مشکلات چشمی ناشی از بالا رفتن سن ممانعت میکند. بتاکاروتن نیز نوعی آنتیاکسیدان است که التهاب را در افراد مسن کم میکند. بنابراین بر روی سالاد سزیجات خود روغن زیتون بریزید تا اثر مفید آن چند برابر شود.
اسفناج + بلوبری
با ترکیب اسفناج و بلوبری برای خود اسموتی درست کنید و قبل و بعد از ورزش بنوشید. التهاب در بدن ورزشکارانی که از این ترکیب استفاده میکنند، کمتر میشود. اسفناج، تنفس را بهبود بخشید و جریان اکسیژن را در بدن و در طول ورزش افزایش میدهد. نیترات موجود در اسفناج به عضلات کمک میکند تا با کفایت بیشتری در ورزش عمل کنند. بلوبری نیز به کاهش کوفتگی عضلانی پس از ورزش کمک میکند.
عدس + لیمو
خانمهایی که در دوران باروری به سر میبرند در معرض خطر ابتلا به کمبود آهن و کمخونی قرار دارند. این موضوع باعث واکنشی التهابی در بدن میشود. خوردن غذاهای سرشار از آهن مثل عدس و لوبیا همراه با مرکبات که مملو از اسید آسکوربیک و کاروتنوئید هستند، مثل لیمو، میزان جذب آهن غذا را افزایش میدهد.
سیبزمینی شیرین + فلفل کاین
با پاشیدن پودرفلفل کاین بر روی خوراکیهایی که نارنجی هستند و بتاکاروتن در خود دارند، مثل سیبزمینی شیرین و کدو حلوایی، جذب ویتامین A موجود در آنها افزایش پیدا میکند. ویتامین A در مواردی که پوست دچار التهاب شده است، مثل آکنه و نیز دیسپلازی برونش، مفید است.
تمشک + انگور
هر دوی این میوهها سرشار از آنتیاکسیدان هستند. تمشک حاوی اسید الاجیک است که خاصیت کوئرستین موجود در انگور را افزایش میدهد. به عبارتی وقتی که این دو با هم ترکیب میشوند، توانایی آنها در مبارزه با التهاب به شدت افزایش پیدا میکند. همچنین خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی، پوکی استخوان و سرطان ریه را کاهش میدهد.
بادام + کفیر
با ریختن مقداری بادام در کفیر، به سلامتی دستگاه گوارش خود کمک کنید. درست مانند ماست، کفیر نیز حاوی مقادیر زیادی باکتری مفید و پروبیوتیک است که برای دستگاه گوارش مفیدند. برای افزایش باکتریهای مفید روده، بادام را با کفیر مخلوط کنید. فیبر موجود در پوست بادام مانند پریبیوتیک عمل کرده و پروبیوتیکهای موجود در کفیر را تغذیه میکند و لذا باعث تقویت باکتریهای مفید روده میشود که با التهابات مزمن روده مبارزه میکنند و به عنوان مثال باعث کاهش التهاب در بیماریهایی مثل کرون، کولیت اولسراتیو میشود).
سیر + پیاز + برنج قهوهای
سیر و پیاز گرچه باعث بوی بد دهان میشوند اما افزودن آنها به غلات کامل، مثل برنج قهوهای، بسیار مفید است. ترکیب این مواد غذایی با هم، میزان جذب عنصر روی (Zn) را در بدن، 3 برابر می کند. افراد مسنی که از مکمل عنصر روی استفاده میکنند، کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با التهابات مزمن مثل تصلب شرایین، سرطان و اختلالات ایمنی بدن، قرار میگیرند. پس علیرغم بوی بد دهان، مصرف این خوراکیها با هم واقعاً ارزشش را دارد.
برگرفته از: www.prevention.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]