ما عادت کردهایم که اغلب خوراکیها را در یخچال نگهداری کنیم چون فکر میکنیم به این ترتیب مدت بیشتری قابل خوردن خواهند بود و فاسد نمیشوند. یخچال گرچه جای مناسبی برای افزایش طول عمر غذاها و جلوگیری از فساد آنها است اما برای همه خوراکیها مناسب نیست و گاهی برعکس عمل میکند.
هندوانه، طالبی، خربزه، گرمک
تا زمانی که این میوهها را کارد نزده و باز نکردهاید، لازم نیست که در یخچال نگهداری کنید. تحقیقات نشان میدهند که مقدار مواد مغذی ارزشمند این میوهها، مثل بتاکاروتن موجو درآنها که برای سلامتی چشم مفید است، وقتی در دمای معمولی اتاق میمانند، دو برابر زمانی است که در یخچال نگهداری میشوند. سرمای محیط باعث کاهش رشد آنتیاکسیدانهای موجود در این میوهها بعد از برداشت آنها از زمین کشاورزی میشود. اما اگر آنها را قاچ کردید، دیگر باید حتماً در یخچال نگهداری کنید تا از رشد باکتری در آنها جلوگیری شود.
ریحان
نگهداری آن در یخچال باعث میشود که خیلی زود رنگ آن سیاه شود. ریحان را مثل گلدان گل بر روی کابینت و در سایه نگهداری کنید. در یک لیوان آب ریخته و ساقههای ریحان را داخل آب قرار بدهید و برگها را با کیسه نایلونی زیپدار بپوشانید تا گیاه در داخل آن تنفس کرده و رطوبت آن حفظ شود.
سیبزمینی
سردی محیط باعث تبدیل نشاسته سیبزمینی به قند میشود. در نتیجه هم بافت و هم طعم آن تغییر پیدا کرده و کمی شیرین میشود. سیبزمینی را در پاکت کاغذی در محیط خنک به جز یخچال نگهداری کنید. تابش خورشید نیز باعث میشود که در آن کلروفیل تجمع پیدا کند و سیبزمینی سبز و کمی تلخ شود.
پیاز
پیاز به گردش هوا در اطراف خود نیاز دارد تا تازه بماند. بنابراین آن را در پاکت کاغذی در محیط خنک به جز یخچال قرار بدهید. دقت کنید که پیاز و سیبزمینی را کنار هم قرار ندهید زیرا پیاز از خود گاز ساطع میکند و باعث میشود که سیبزمینی به سرعت فاسد شود. اما اگر پیاز را خرد کردید باید حتماً در یخچال نگهداری کنید.
گوجهفرنگی
سردی محیط باعث تغییر مسیرهای شیمیایی در گوجهفرنگی شده و باعث کندی مسیرهایی که به طعم تازه گوجهفرنگی منتهی میشوند، میگردد. گوجهفرنگی را در روی کابینت نگه دارید تا طعم بهتری به شما بدهد.
قهوه
رطوبت یخچال، باعث کهنگی دانههای قهوه شده و طعم آن را تغییر میدهد. همچنین نوسانات دما که با باز و بسته شدن مداوم درب یخچال اتفاق میافتد، رطوبت قهوه را بیشتر میکند. پس دانههای قهوه را در ظروف بدون هوا در کابینت نگه دارید.
سیر
حبههای سیر در دمای بالاتر از دمای یخچال، بهتر و تازهتر میمانند. پس آنها را در ظروف دارای تهویه و در یک مکان نسبتاً سرد به جز یخچال نگهداری کنید.
سس تند
سرکه و نگهدارندههایی که در تهیه سسهای تند به کار میرود مانع از فاسد شدن آن در خارج از یخچال میشوند. نگهداری سس تند در یخچال باعث از دست رفتن بخشی از خاصیت تندی فلفل میشود.
عسل
عسل در سرما کریستالیزه میشود (در آن ذرات کریستال تشکیل میشود). دمای اتاق، بهترین دما برای نگهداری یخچال است.
نان برش داده شده
گرچه نگهداری نان در یخچال مانع از کپک زدن آن میشود اما از سویی رطوبت نان را نیز از بین میبرد. بهتر است که نان را در فریزر نگهداری کنید و وقتی که میخواهید آن را مصرف کنید در دمای اتاق بگذارید.
مغزها
برای اینکه بهترین طعم را داشته باشند آنها را در ظروف بدون هوا در کابینت نگهداری کنید. مغزها نیازی به اینکه در یخچال گذاشته بشوند، ندارند. رطوبت مغزها آنقدر نیست که با قرار گرفتن در محیط بیرون، فاسد شوند یا باکتری در آنها رشد کند. شما میتوانید مغزها را بدون نگرانی تا سه ماه هم در دمای محیط نگهداری کنید.
آووکادو
این میوه چرب و سبز رنگ را تا زمانی که سفت است و یا اگر رسیده است و میخواهید به زودی آن را بخورید، بهتر است در دمای محیط نگه دارید. اما اگر رسیده است و نمیخواهید به این زودیها مصرف کنید، در یخچال بگذارید.
میوههای هستهدار
هلو، آلو، زردآلو و میوههایی از این دست، در دمای محیط بهتر میرسند.
روغن زیتون
روغن زیتون را باید در جای خنک و تاریک نگهداری کرد. اما نگهداری آن در سرمای یخچال باعث سفت شدن و کرهای شدن آن میشود.
خیار
نگهداری خیار در یخچال باعث آب انداختن و پلاسیدگی آن میشود.
فلفل دلمهای
سردی یخچال باعث میشود که فلفل دلمهای تردی خود را از دست بدهد.
ترشیجات
ترشی را میتوان تا مدتها بدون اینکه فاسد شود در محیط بیرون نگهداری کرد و نیازی به قرار دادن آن در یخچال نیست.
شکلات
شکلات را در دمای اتاق و جای تاریک و خشک نگهداری کنید تا طعم آن به خوبی حفظ شود.
بادمجان
اگر بادمجان را به فاصله چند روز کوتاه پس از تهیه، مصرف کنید، میتوانید آن را در محیط معمولی نگهداری نمایید. اما دقت داشته باشید که طول عمر بادمجان کم است و اگر به زودی آن را مصرف نمیکنید، بهتر است که آن را در یخچال بگذارید.
برگرفته از: www.rd.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]