کسانی که کلسترول بالایی دارند نباید تخم مرغ بخورند! سالها این تصور وجود داشت که بیمارانی که در خطر بیماری قلبی هستند نباید تخممرغ بخورند. اما امروزه میدانیم که آنقدرها که گفته میشد در بالا رفتن کلسترول خون نقش ندارد. در واقع آنچه که بر روی کلسترول خون اثر میگذارد، چربیهای اشباع، چربیهای ترانس و قند ساده است. خوردن 4 تا 5 تخممرغ در هفته، مشکلی برای افراد در معرض خطر بیماری قلبی، ایجاد نمیکند.
سفیده تخممرغ سالمتر از تخممرغ کامل است!
درست است که سفیده تخممرغ چربی ندارد و گزینه سالمتری به نظر میرسد اما داستان به همینجا ختم نمیشود. مثلاً چربیهای موجود در زرده تخممرغ برای داشتن یک صبحانه متعادل، مفید هستند. چربی باعث میشود که احساس سیری بیشتری بکنیم. نخوردن زرده تخممرغ باعث میشود که زودتر گرسنه شویم. به علاوه، سفیده تخممرغ فاقد بسیاری از مواد مغذی موجود در تخممرغ است. ویتامین B12، ویتامین D که منابع غذایی زیادی ندارد و کولین از جمله مواد مغذی هستند که در زرده تخممرغ وجود دارند، نه در سفیده آن.
سفیده تخممرغ حاوی مقدار زیادی پروتئین است!
سفیده تخممرغ 15 کالری انرژی دارد. به نظر شما چقدر پروتئین و اسید آمینه در خوراکی که فقط 15 کالری دارد، یافت میشود؟ پس زرده تخممرغ رو دور نریزید تاهم چربی موجود در آن باعث سیری شود و هم مقدار پروتئین دریافتی شما افزایش پیدا کرده و دو برابر شود.
تخممرغ قهوهای سالمتر از تخممرغ سفید است!
تخممرغ قهوهای هیچ تفاوتی با تخممرغ سفید نداشته و این تفاوت رنگ پوسته تخممرغ هیچ ربطی به کیفیت مواد مغذی و ارزش تغذیهای آن ندارد. تفاوت رنگ به ژنتیک مرغ برمیگردد. مرغهای سفید معمولاً تخم سفید و مرغهای قرمز یا قهوهای معمولاً تخم قهوهای میگذارند. علت گرانتر بودن تخممرغ قهوهای این است که این تخممرغها از مرغهایی به دست میآیند که بزرگترند و هزینه بیشتری صرف پرورش آنها شده است.
تخممرغهای بدون هورمون، انتخاب بهتری هستند!
بله تخممرغهای طبیعی مسلماً سالمترند اما برچسبهای غذایی که بر روی آنها “بدون هورمون” قید شده است جنبه تبلیغاتی دارند زیرا در واقع، تخممرغ اصلاً هورمونی نمیشود. در مورد تخممرغ باید به واژه “بدون آنتیبیوتیک” توجه کنید.
تخممرغ رو حتماً باید در قسمت در یخچال نگهداری کرد!
نگه داشتن تخممرغ در قسمت درب یخچال در واقع ایده خوبی نیست مگر آنکه تخممرغ رو سریع مصرف کنید. علت این است که در یخچال مرتب باز و بسته شده و دائم دچار تغییر دما میشود. اگر شانه تخممرغ رو در قسمت عقب یخچال بگذارید، کمتردر معرض تغییرات ناگهانی دما قرار میگیرد و تخممرغها مدت طولانیتری تازه میمانند.
تخممرغ رو باید به تاریخ روز مصرف کرد!
تا زمانی که تخممرغ رو در جای خنک در عقب یخچال نگهداری کنید، میتوانید تا مدتی پس از تاریخ روز هم از آن استفاده کنید (حتی تا یک ماه بعد از خرید). تا وقتی که تخممرغ نشکسته باشد و در یخچال باشد، حتی با گذشت 4 تا 6 هفته، مشکلی ایجاد نمیکند. برای آزمایش تازگی تخممرغ آن رو داخل یک لیوان آب بیندازید. اگر به ته لیوان رفت یعنی تخممرغ خوب است. اما اگر روی آب شناور شد یعنی دیگر تازه نیست و داخل آن پر از هوا شده است.
تخممرغ رو نمیتوان منجمد کرد!
اگر تخممرغ به روزهای پایانی تاریخ انقضای خود نزدیک میشود و شما تصمیم ندارید که آن رو بخورید، لازم نیست که آن رو دور بریزید بلکه آنها رو ابتدا شکسته و به آرامی هم بزنید و بعد داخل ظروف مخصوص قالبهای کوچک یخ بریزید و داخل فریزر بگذارید. هر زمان که تصمیم به خوردن تخممرغ داشتید میتوانید آنها رو از فریزر خارج کرده و بگذارید تا یخ آن وا برود و بعد بپزید. هیچ مشکلی از بابت ایمنی در تخممرغ ایجاد نمیشود، مشروط بر اینکه آن رو در معرض محیط آلوده قرار نداده باشید.
برگرفته از : www.rd.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]