• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • بدترین و مضرترین توصیه‌های رژیمی !

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 765 مدیریت
  • برخی توصیه‌های رژیمی به سرعت مد شده و بر سر زبان‌ها می‌افتند. این در حالیست که خیلی از این توصیه‌ها اساس علمی نداشته و حتی می‌توانند خطرناک باشند. در ادامه مطلب نگاهی به برخی از این توصیه‌های مخرب می‌اندازیم.

  •  

    مصرف مقادیر زیاد مکمل برای چربی‌سوزی

     

    اگر از طریق رژیم غذایی نتوانیم به ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن دسترسی پیدا کنیم، باید از طریق مکمل اقدام به دریافت آنها نماییم. اما این مکمل‌ها هیچ‌وقت نمی‌توانند به ما در کاهش وزن کمک کنند. برخی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند که هر قدر که مکمل بیشتری مصرف کنند، کاهش وزن آنها سریع‌تر انجام می‌شود. اما این باور غلط هیچ پشتوانه علمی ندارد. اما بدترین قسمت ماجرا این است که زیاده‌روی در مصرف برخی ویتامین‌ها می‌تواند خطرناک باشد، مخصوصاً اگر با سایر داروها مصرف شود.

     

    محدودیت شدید غذایی

     

    هر قدر که خودمان رو بیشتر محدود کنیم، احتمال پرخوری‌های آتی بیشتر است. همچنین متابولیسم افت پیدا می‌کند و وزن ما از جایی به بعد کم نمی‌شود یا به سختی پایین می‌رود. در رژیم‌های سخت، عضلات، مایعات و چربی بدن از دست می‌روند اما وقتی که با پایان رژیم دوباره شروع به خوردن غذای بیشتر می‌کنیم، تنها چیزی که بازمی‌گردد، چربی است.

     

    حذف کربوهیدرات یا چربی از برنامه غذایی

     

    تعادل حرف اول رو در هر کاری می‌زند. حذف کربوهیدرات مساویست با اینکه شما در خوردن چربی و پروتئین زیاده‌روی می‌کنید تا نبود کربوهیدرات رو جبران کنید. حذف چربی هم به معنی زیاده‌روی در خوردن کربوهیدرات و پروتئین است. اگر رژیم کم‌چربی بگیرید، به دلیل مصرف زیاد کربوهیدرات، ترشح انسولین افزایش پیدا می‌کند که هورمون ذخیره‌کننده چربی در بدن است و کاهش وزن رو مشکل می‌کند. اگر هم رژیم کم‌ کربوهیدرات بگیرید، مصرف چربی و پروتئین در شما زیاد می‌شود که منجر به احساس خستگی و یبوست می‌شود.

     

    اما این راهش نیست. باید از همه گروه‌های غذایی در حد متعادل استفاده شود. به جای حذف کربوهیدرات، کربوهیدرات خوب (مثل غلات کامل و سبوس‌دار) رو جایگزین کربوهیدرات بد (مثل شکر و آرد سفید) کنید. به جای حذف چربی، از چربی‌های سالم و لبنیات کم‌چرب استفاده کنید.

     

    استفاده از روغن نارگیل با این تصور که وزن رو کم می‌کند

     

    مردم فکر می‌کنند که خوردن روغن نارگیل معجزه می‌کند و وزن آنها رو کاهش می‌دهد. اما این نظریه هیچ‌وقت مورد آزمایش علمی قرار نگرفته است. چربی روغن نارگیل از نوع چربی اشباع است. در یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل، 12 گرم چربی اشباع وجود دارد. این در حالیست که نباید روزانه بیش از 13 گرم چربی اشباع مصرف کرد.

     

    روغن نارگیل آنتی‌اکسیدان دارد و لذا به کاهش خطر بیماری کمک می‌ کند. اما بهتر است که به جای روغن نارگیل، آنتی‌اکسیدان رو از سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل تأمین کنیم.

     

    سمزدایی از بدن برای کاهش وزن

     

    بدن ما 24 ساعته در حال پاکسازی خود است. اینکه با سمزدایی بتوان وزن کم کرد، هیچ پشتوانه علمی ندارد.

     

    هر روز باید حتماً 6 وعده غذا خورده شود

     

    این توصیه از این جهت است که باعث می‌شود قند خون در طول روز ثابت مانده و گرسنگی هجوم نیاورد. اما برخی از مطالعات حاکی از آن هستند که این شیوه نقش چندانی در کاهش وزن ندارد و حتی در برخی از افراد منجر به خوردن غذای بیشتر می‌شود. علت این است که برداشت هر فرد از وعده غذایی کوچک، متفاوت است. برای برخی از افراد، یک وعده کوچک به اندازه یک وعده بزرگ است اما از دید آن شخص، کم به نظر می‌رسد.

     

    خوردن غذای تکراری در هر روز

     

    رژیمی که تمام تمرکز خود رو فقط بر روی یک نوع غذا بگذارد (مثل سوپ کلم یا رژیم گریپ‌فروت) فاقد ویتامین‌ها و مواد معدنی کافی خواهد بود. به علاوه لذت غذای متنوع رو از ما می‌گیرد و ادامه چنین رژیمی بسیار سخت و غیرممکن خواهد بود.

     

    نوشیدن آبمیوه به جای غذا برای کاهش وزن

     

    اکثر آبمیوه‌ها مملو از قند هستند و قدرت سیرکنندگی ندارند. در نتیجه باعث می‌شوند که پس از مدتی در دام پرخوری بیفتیم. حتی عمل جویدن غذا هم خاصیت سیرکنندگی دارد. یعنی هر قدر که غذا جامدتر بوده و نیاز به جویدن بیشتر داشته باشد، احتمال پرخوری کمتر می‌شود.

     

    حتماً باید صبحانه پر و پیمان بخوریم

     

    خوردن صبحانه شروع خوبی برای افزایش متابولیسم است اما اکثر افراد در انتخاب صبحانه صحیح دچار اشتباه می‌شوند و مقدار زیادی شیرینی‌جات رو در صبحانه خود می‌گنجانند. پس بهتر است که صبحانه متوسط بخورید اما از منابع پروتئینی به عنوان صبحانه استفاده کنید تا هوس‌های غذایی و گرسنگی رو در طول صبح به تعویق بیاندازد. از جمله گزینه‌های خوب برای صبحانه می‌توان به ماست یونانی، تخم‌مرغ و لوبیا اشاره کرد.

     

    برگرفته از:  www.rd.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.