• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • بهترین و بدترین رژیم‌های سال 2019، رژیم کتو از جمله بدترین رژیم‌ها

  • پنج شنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ بازدید 640 مدیریت
  • همیشه این پرسش برای کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند، وجود دارد که کدام رژیم بهترین است و کدام بدترین. در این بخش می‌خواهیم، بهترین و بدترین رژیم‌های غذایی 2019 را به شما معرفی کنیم. شاید دانستن این موضوع در تصمیم‌گیری شما برای انتخاب رژیم غذایی مناسب، اثر مفید بگذارد.

  •  

    ناگفته پیداست که مثل هر سال، رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیم دَش (DASH)، در صدر بهترین رژیم‌های غذایی قرار دارند.

     

    رژیم دیگری نیز وجود دارد به نام رژیم MIND که ترکیبی از رژیم مدیترانه‌ای و رژیم دَش است و هدف آن ارتقای سلامتی مغز و کاهش اختلالات ذهنی و مغزی و جلوگیری از زوال عقل است و این رژیم نیز از جمله رژیم‌های خوب ارزیابی شده است (رتبه چهارم بهترین رژیم را کسب کرده است). به خصوص از این جهت که امروزه بسیاری از افراد نگران ابتلا به بیماری‌های مغزی مثل آلزایمر هستند.

     

    در رده‌بندی رژیم‌های از رژیم نوردیک (رژیم نورژی) و رژیم کتوژنیک نیز صحبت به میان آمده است. رژیم نورژی، رژیمی است پایه آن گیاهی بوده و شامل غذاها و شیوه‌های پخت به روش ساکنان کشورهای اسکاندیناوی است. این رژیم رتبه سوم را در بین بهترین رژیم‌های سال 2019 از آن خود کرده است. دو رژیم دیگر نیز در رتبه سوم بهترین‌های این جدول جای دارند که عبارتند از: رژیم فلکسیتارین و رژیم اورنیش.

     

    اما در این بین رژیم‌هایی هم هستند که گرچه از محبوب‌ترین رژیم‌های 2019 محسوب می‌شوند و بسیاری از افراد از این رژیم‌ها استفاده می‌نمایند اما در واقع از بدترین رژیم‌های کاهش وزن 2019 می‌باشند. از جمله این رژیم‌ها می‌توان به رژیم کتو و رژیم 30 روزه Whole اشاره کرد.

     

    رژیم 30 روزه Whole از این جهت در فهرست بدترین‌ها قرار گرفته است که هیچ پشتوانه علمی ندارد. هیچ دلیل علمی وجود ندارد که نشان دهد با حذف کامل یک گروه غذایی، مثل حذف لبنیات یا غلات کامل، التهاب در بدن کاهش پیدا کند.

     

    علت قرار گرفتن رژیم کتو در فهرست بدترین رژیم‌های غذایی سال 2019 این است که تعداد بسیار زیادی از متخصصان به نام و مطرح علم تغذیه در سرتاسر جهان، مخالف این رژیم هستند. این رژیم دارای عوارض جانبی بسیاری است و همین امر باعث مخالفت متخصصان طراز اول جهان با آن شده است. از جمله این عوارض جانبی می‌توان به خستگی مفرط، تشنگی شدید و یبوست اشاره کرد.

     

    برای اینکه بدانید رژیم‌های غذایی بر چه اساس رتبه‌بندی می‌شوند، متخصصین، پزشکان و مشاوران طراز اول جهان در امر تغذیه و دیابت، سلامت قلب و کاهش وزن گرد هم می‌آیند و رژیم‌ها را رتبه‌بندی می‌کنند. از جمله المان‌هایی که برای رتبه‌بندی در نظر گرفته می‌شوند، می‌توان به موارد زیر، اشاره کرد:

     

    سختی و راحتی رژیم

    میزان کاهش وزن در یک بازه زمانی کوتاه

    عوارض جانبی جسمی و روحی ناشی از رژیم در کوتاه‌مدت و درازمدت

    ماندگاری رژیم و قابل انجام بودن آن برای مدت طولانی یا به صورت همیشگی

     

    برگرفته از:   www.prevention.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.