همیشه این پرسش برای کسانی که میخواهند وزن کم کنند، وجود دارد که کدام رژیم بهترین است و کدام بدترین. در این بخش میخواهیم، بهترین و بدترین رژیمهای غذایی 2019 را به شما معرفی کنیم. شاید دانستن این موضوع در تصمیمگیری شما برای انتخاب رژیم غذایی مناسب، اثر مفید بگذارد.
ناگفته پیداست که مثل هر سال، رژیم غذایی مدیترانهای و رژیم دَش (DASH)، در صدر بهترین رژیمهای غذایی قرار دارند.
رژیم دیگری نیز وجود دارد به نام رژیم MIND که ترکیبی از رژیم مدیترانهای و رژیم دَش است و هدف آن ارتقای سلامتی مغز و کاهش اختلالات ذهنی و مغزی و جلوگیری از زوال عقل است و این رژیم نیز از جمله رژیمهای خوب ارزیابی شده است (رتبه چهارم بهترین رژیم را کسب کرده است). به خصوص از این جهت که امروزه بسیاری از افراد نگران ابتلا به بیماریهای مغزی مثل آلزایمر هستند.
در ردهبندی رژیمهای از رژیم نوردیک (رژیم نورژی) و رژیم کتوژنیک نیز صحبت به میان آمده است. رژیم نورژی، رژیمی است پایه آن گیاهی بوده و شامل غذاها و شیوههای پخت به روش ساکنان کشورهای اسکاندیناوی است. این رژیم رتبه سوم را در بین بهترین رژیمهای سال 2019 از آن خود کرده است. دو رژیم دیگر نیز در رتبه سوم بهترینهای این جدول جای دارند که عبارتند از: رژیم فلکسیتارین و رژیم اورنیش.
اما در این بین رژیمهایی هم هستند که گرچه از محبوبترین رژیمهای 2019 محسوب میشوند و بسیاری از افراد از این رژیمها استفاده مینمایند اما در واقع از بدترین رژیمهای کاهش وزن 2019 میباشند. از جمله این رژیمها میتوان به رژیم کتو و رژیم 30 روزه Whole اشاره کرد.
رژیم 30 روزه Whole از این جهت در فهرست بدترینها قرار گرفته است که هیچ پشتوانه علمی ندارد. هیچ دلیل علمی وجود ندارد که نشان دهد با حذف کامل یک گروه غذایی، مثل حذف لبنیات یا غلات کامل، التهاب در بدن کاهش پیدا کند.
علت قرار گرفتن رژیم کتو در فهرست بدترین رژیمهای غذایی سال 2019 این است که تعداد بسیار زیادی از متخصصان به نام و مطرح علم تغذیه در سرتاسر جهان، مخالف این رژیم هستند. این رژیم دارای عوارض جانبی بسیاری است و همین امر باعث مخالفت متخصصان طراز اول جهان با آن شده است. از جمله این عوارض جانبی میتوان به خستگی مفرط، تشنگی شدید و یبوست اشاره کرد.
برای اینکه بدانید رژیمهای غذایی بر چه اساس رتبهبندی میشوند، متخصصین، پزشکان و مشاوران طراز اول جهان در امر تغذیه و دیابت، سلامت قلب و کاهش وزن گرد هم میآیند و رژیمها را رتبهبندی میکنند. از جمله المانهایی که برای رتبهبندی در نظر گرفته میشوند، میتوان به موارد زیر، اشاره کرد:
سختی و راحتی رژیم
میزان کاهش وزن در یک بازه زمانی کوتاه
عوارض جانبی جسمی و روحی ناشی از رژیم در کوتاهمدت و درازمدت
ماندگاری رژیم و قابل انجام بودن آن برای مدت طولانی یا به صورت همیشگی
برگرفته از: www.prevention.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]