• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • تصورات غلط رایج در کاهش وزن

  • دوشنبه، ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ بازدید 764 مدیریت
  • وقتی می‌خواهیم وزن کم کنیم، با انواع و اقسام توصیه‌ها از دوست و آشنا و سایت‌ها اینترنتی و رسانه‌ها روبرو می‌شویم. کبوهیدرات را حذف کنم؟ دیگر لبنیات نخورم؟ و ده‌ها یا شاید هم صدها سؤال دیگر که ذهن ما را مشغول می‌کند. بیایید با هم نگاهی به تصورات غلط اما رایج در حیطه کاهش وزن بیاندازیم.

  •  

    کاهش وزن در همه افراد، یکسان است

    مقوله کاهش وزن پیچیده‌تر از کمتر غذا خوردن است. روشی که برای دوست ما مفید است، لزوماً ممکن است که برای ما مفید واقع نشود زیرا عواملی مثل وضعیت بدنی ما، نحوه زندگی، احساسات و تجربیات زندگی ما با یکدیگر تفاوت دارند. به جای پیروی از رژیم‌های مد روز، کافیست که عادت سالم غذا خوردن را در خود تقویت کنیم تا اثر مفید و درازمدت بر بدن و وزن ما داشته باشد.

     

    کربوهیدرات، دشمن کاهش وزن است

    برخلاف تصور عموم، کربوهیدرات باعث چاقی نمی‌شود. کربوهیدرات منبع اصلی انرژی برای بدن است وما به آن نیاز اساسی داریم. اگر به جای کربوهیدرات‌های ساده از کربوهیدرات‌های پیچیده مثل غلات سبوس‌دار استفاده کنیم، قند خون ما به صورت یکنواخت می‌ماند و در ضمن به ترمیم عضلانی بعد از ورزش هم کمک می‌کند.

     

    وقتی کربوهیدرات را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنیم، بدن ما شروع به از دست دادن آب می‌کند و در واقع وزنی که کم می‌کنیم، نه به دلیل از دست رفتن چربی، بلکه به دلیل دفع آّب بدن است. وقتی هم که رژیم خاتمه پیدا می‌کند و ما دوباره شروع به خوردن  کربوهیدرات می‌کنیم، بدن ما مجدداً کربوهیدرات را همراه با آب در خود ذخیره می‌کند. همچنین باعث احساس نفخ می‌‌شود.

     

    حذف کامل بعضی گروه‌های غذایی، مفید است

    این مورد تنها در صورتی می‌تواند مفید باشد که شما به گروه‌های غذایی خاصی حساسیت داشته باشید، مثلاً عدم  تحمل لاکتوز یا بیماری سلیاک داشته باشید. اما در غیر اینصورت نیازی به حذف گروه‌های غذایی نیست. بدن ما به همه انواع خوراکی‌ها نیاز دارد، یعنی به تمام درشت‌مغذی‌ها شامل کربوهیدرات، چربی و پروتئین. کلید موفقیت این است که به جای اینکه بپرسید "چه غذاهایی را حذف کنم" این پرسش را مطرح کنید که "چه غذاهایی را بیشتر بخورم" تا تمام انواع ویتامین‌های ضروری و مواد معدنی به بدنم برسند.

     

    ورزش تنها زمانی مفید است که شدید باشد و باعث تعریق شود

    کلید تداوم و موفقیت در ورزش این است که از آن ورزش لذت ببریم. برخی از افراد از ورزش‌هایی که باعث تعریق شده و فشار زیادی به بدن  آنها می‌آورد، لذت نمی‌برند و همین باعث می‌شود که آن ورزش را به صورت مداوم انجام ندهند. پیاده‌روی، یوگا، شنا، ورزش‌های هوازی ملایم یا حتی حرکات بدنی تفریحی، اینها مواردی هستند که شاید باعث تعریق نشوند اما به کاهش وزن کمک می‌کنند.

     

    گرسنگی کسیدن از نشانه‌های موفقیت در کاهش وزن است!

    خیر. احساس گرسنگی واقعی یعنی بدن ما به انرژی برای فعالیت نیاز دارد. وقتی به مدت طولانی به خود گرسنگی می‌دهیم، به احتمال زیاد در وعده‌های غذایی بعدی در دام پرخوری می‌افتیم. بنابراین هر زمان که واقعاً گرسنه هستید (نه گرسنگی کاذب یا احساسی)، غذا یا میان‌وعده بخورید.

     

    درکاهش وزن، ورزش از خواب، اهمیت بیشتری دارد

    بدن ما در طول مدت خواب در حال فعالیت برای ترمیم عضلانی بعد از ورزش است. اگر مرتب ورزش کنیم اما به بدن استراحت ندهیم، فرصت ترمیم و بازسازی کافی را از عضلات  گرفته‌ایم و این امر می‌تواند به کوفتگی عضلانی و خستگی شدید و حتی آسیب بدنی منجر شود. کمبود خواب باعث افزایش ترشح هورمون استرس در بدن شده و به افزایش وزن می‌انجامد.

     

    بعد از ساعت 8 شب نباید غذا بخوریم!

    بدن به ساعت و روز و شب کاری ندارد و هر زمان که به انرژی نیاز داشته باشد، با فرستادن علائم گرسنگی، شما را آگاه می‌کند. باید ببینید که علت گرسنگی شما در ساعات دیروقت شب چیست. اغلب افرادی که دچار گرسنگی در شب می‌شوند، کسانی هستند که در طول روز غذای کافی نخورده‌اند، شاید یک وعده غذایی را حذف کرده‌اند و یا به جای غذا، فقط سالاد خورده‌اند و میان‌وعده هم نداشته‌اند.

     

    بنابراین وعده‌های غذایی را حذف نکنید و به خود گرسنگی طولانی در طی روز ندهید تا در هنگام شب، انتخاب‌های غذایی هوشمندانه‌تری داشته باشید.

     

    غذاهای کم‌چرب، بهترین انتخاب‌های غذایی هستند

    این نوع غذاها معمولاً سرشار از مواد افزودنی هستند تا طعم آنها که در اثر کاهش چربی آنها، بی‌طعم شده است، جبران شود. لذا به آنها موادی مثل قند اضافه می‌کنند. ما هم به خیال اینکه این خوراکی‌های کم‌چرب هستند و قدرت چاق‌کنندگی ندارند در خوردن آنها زیاده‌روی می‌کنیم. غافل از اینکه در حال مصرف مقدار زیادی افزودنی و قند هستیم.

     

    جالب است که بدانید اگر به جای خوردن نوع کم‌چرب خوراکی‌ها، اگر نوع معمولی آنها که حاوی مقدار چربی معمولی و طبیعی است را مصرف کنید، به کاهش وزن شما کمک بهتری می‌کند چون هم در خوردن زیاده‌روی نمی‌کنید و هم چربی موجود در آن باعث احساس سیری می‌شود.

     

    غذاها به دو دسته خوب و بد تقسیم می‌شوند

    از نامگذاری غذاها به دو دسته خوب و بد پرهیز کنید. این کار باعث می‌شود که با خوردن برخی از غذاها که آنها را بد در نظر گرفته‌اید دچار استرس و غذاب وجدان شوید. می‌توانید به جای این اسامی، آنها را غذاهای طبیعی و کمتر طبیعی نامگذاری کنید.

     

    عدد ترازو، بهترین معیار برای تشخیص سلامتی است

    خیر. زیرا ترازو قادر نیست میزان کلسترول و قند خون یا وجود دیابت و پرفشاری خون را در افراد نشان بدهد. نحوه زندگی ما که شامل رژیم غذایی، فعالیت بدنی، استرس، خواب، روابط اجتماعی، نقش بسیار مهمی در تعیین وضعیت سلامتی ما دارند و وزن تنها مورد برای بررسی سلامتی نیست. اگر عدد ترازو به شما استرس بیشتری وارد می‌کند باید سایر عوامل مؤثر بر سلامتی را نیز مد نظر قرار بدهید. مثلاً مقدار انرژی شما برای فعالیت‌ها و میزان شادی و آمادگی جسمانی شما و ... .

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.