• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • تقویت دستگاه ایمنی و رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا

  • شنبه، ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ بازدید 646 مدیریت
  • ویروس کرونا می‌تواند به ذات‌الریه منجر شود. افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند دچار سرفه، تب و مشکلات تنفسی می‌شوند. در موارد حاد، نارسایی در فعالیت اندام‌های حیاتی بدن به وقوع می‌پیوندد. متأسفانه آنتی‌بیوتیک‌ها اثری بر از بین بردن این ویروس ندارند و داروهای ضد آنفلوانزا نیز حریف این ویروس نمی‌شوند. درمان بستگی به میزان توانایی و قدرت دستگاه ایمنی بدن فرد دارد. بسیاری از کسانی که در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند، در واقع دستگاه ایمنی ضعیفی داشته‌اند.

  •  

    هنوز اطلاعات دقیق و کاملی درباره کرونا در دست نیست. نرخ مرگ و میر در اثر آن در حدود 2 درصد است. در مقایسه با آنفلوانزا که میزان مرگ و میر ناشی از آن 1 درصد می‌باشد و سالانه منجر به چهارصد هزار فوت می‌شود. جالب است که بدانید که میزان کشندگی ویروس سارس، 10 درصد است.

     

    برخلاف آنفلوانزا، هنوز واکسنی برای مقابله با ویروس کرونا ساخته نشده است و این یعنی جمعیت در معرض خطر بیشتری قرار دارند، به خصوص افراد مسن و یا کسانی که دچار مشکلات تنفسی یا ضعف دستگاه ایمنی بدن هستند.

     

    تنها توصیه‌ای که در حال حاضر می‌توان کرد این است که:

     

    • تا حد امکان از خانه خارج نشوید، به جز برای انجام کارهای خیلی ضروری

     

    • دست‌ها را مرتب با صابون مایع و آب بشویید

     

    • لباس‌هایی که در خارج از منزل می‌پوشید را به صورت پشت و رو و در جایی دور از سایر لباس‌های خود آویزان کنید

     

    • از خودکار شخصی خود در محیط‌هایی مثل بانک یا سایر ادارات استفاده کنید

     

    • ماسک را زود به زود تعویض کنید. اگر ماسک را مدت طولانی نگه دارید، خود می‌تواند منبع انواع آلودگی‌ها و مولد بیماری‌های مختلف شود

     

    • ماسک و دستکشی که استفاده کرده‌اید را در محیط رها نکنید و داخل کیسه زباله و در سطل زباله بیندازید

     

    • از روبوسی و دست دادن پرهیز کنید

     

    • به صورت، چشم‌ها، لب‌ها و بینی خود دست نزنید

     

    • تا جای ممکن از سرویس‌های بهداشتی عمومی استفاده نکنید

     

    • از منابع غذایی ویتامین C مثل مرکبات، زیاد استفاده کنید تا دستگاه ایمنی بدن شما تقویت شود

     

    • برای سرفه و عطسه از دستمال استفاده کرده و آن دستمال را بلافاصله داخل کیسه زباله بیندازید و در دست خود نگه ندارید. اگر هم دستمال ندارید، در آرنج خود سرفه یا عطسه کنید، نه در دست خود

     

    • چنانچه دچار تب شدید همراه با سرفه‌های خشک شدید، به پزشک مراجعه کنید





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.