• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • حساسیت به قند، چیست؟

  • جمعه، ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 7922 مدیریت
  • بسیاری از ما هم از قند خوشمان می‌آید و هم از آن متنفر هستیم. قند رو دوست داریم چون طعم خوبی به خوراکی‌ها می‌دهد اما همین قند خوش‌طعم می‌توان سلامتی ما رو به مخاطره انداخته،‌ وزن ما رو افزایش داده و حتی مصرف آن منجر به عوارضی مثل نفخ، گاز یا اسهال شود.

  • حساسیت‌های غذایی در برخی از افراد وجود دارند اما شاید تا به حال درباره حساسیت به قند، نشنیده باشید. حساسیت به قند که به صورت جدی و شدید باشد، نوعی آلرژی کمیاب است. اکثر افرادی که بعد از مصرف قند دچار عوارض جانبی ناخواسته می‌شوند، در واقع عدم تحمل قند دارند.

     

    حال این سؤال پیش می‌آید که فرق بین حساسیت غذایی و عدم تحمل یک غذا، چیست؟

    وقتی که به غذایی حساسیت داریم، سیستم ایمنی بدن که به طور طبیعی با عفونت‌ها مبارزه می‌کند، غذا رو مانند یک مهاجم به بدن تصور می‌کند و به غذا حمله می‌کند. در نتیجه علائم شیمیایی در بدن ایجاد می‌شود، مثل ترشح هیستامین و بروز مشکلات تنفسی، سفتی و تورم گلو، گرفتگ صدا، سرفه و کهیر.

    اما عدم تحمل یعنی بدن نمی‌تواند آن غذا رو به درستی هضم کند و در نتیجه علائمی مثل مشکلات گوارشی در فرد به وجود می‌آورد.

     

    یک نوع عدم تحمل قند، خودش رو به صورت حساسیت به کربوهیدرات‌هایی مثل الیگوساکاریدها،‌ دی‌ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلیول‌ها است. مشکل اینجاست که این کربوهیدرات‌ها نه فقط در شیرینی‌ها بلکه در سبزیجاتی مثل کلم، بروکلی و مارچوبه نیز یافت می‌شوند.

    نوع دیگر عدم تحمل قند، به قند طبیعی موجود در شیر، یعنی قند لاکتوز، مربوط می‌شود. عدم تحمل لاکتوز، به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز در بدن به وجود می‌آید. در نتیجه وقتی که فرد از شیر و محصولات لبنی استفاده می‌کند، دچار مشکلات گوارشی مثل دل‌درد، نفخ و گاز می‌شود.

    عدم تحمل قند، علاوه بر مشکلات گوارشی ممکن است که باعث بروز حالت تهوع، سردرد و میگرن نیز بشود.

    یک مشکل دیگر در اثر عدم تحمل قند به وجود می‌آید، مشکل پوستی است. مصرف قند در برخی از افراد به خارش پوست و اکزما می‌شود.

    البته بدن هر شخص با فرد دیگر،‌ متفاوت است. بنابراین نوع قندی که می‌تواند در بدن یک فرد حساسیت ایجاد کند،‌ لزوماً همان علائم رو در بدن فرد دیگر ایجاد نمی‌کند. اگر به عدم تحکل قند مبتلا هستید، باید ببنید که بدن شما دچار کمبود کدام آنزیم‌ها است. شاید لازم باشد که برخی از غذاها رو از برنامه غذایی خود حذف کنید تا مشکلی برای‌تان پیش نیاید.

     

    کسانی که به بیماری‌های گوارشی مثل بیماری کرون یا کولیت دست و پنجه نرم می‌کنند، به برخی از قندها واکنش منفی نشان می‌دهند. مثلاً ممکن است که نتوانند قند فروکتوز رو جذب کنند. این افراد معمولاً مجبور هستند که از قندهایی که علائم گوارشی رو در آنها تشدید می‌کنند، پرهیز نمایند.

     

    از کجا بفهمیم که مشکل عدم تحمل قند داریم؟

    برای اطمینان از اینکه مشکلات گوارشی شما ناشی از عدم تحمل قند است باید به متخصص گوارش مراجعه کنید تا با انگشت گذاشتن روی مواد غذایی خاص و واکنشی که بدن شما به انها نشان می‌دهد، وجود یا عدم وجود این مشکل در شما مشخص شود. خودتان هم می‌توانید در صورت مشاهده بروز مشکل بعد از صرف غذایی خاص، آن غذا رو از برنامه خود حذف کنید و ببینید که آیا مشکل گوارشی همچنان پابرجاست و یا با حذف آن غذا، رفع می‌شود.

     

    برگرفته از:  www.health.com




نظرات ارسالی [3]

  • کامنت
    فروزان مهمان
    شنبه، ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

    من هنگام خوردن فندسفید و شیرینی و شکر دچار پف خفیفی در پشت چشم و صورت می شوم و در صورت مصرف زیاد خصوصا با معده خالی دچار سردرد میگرنی و نفخ معده شدید می شوم آیا این نشانه عدم تحمل قند می باشد؟
    • مدیر سایت ادمین
      شنبه، ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
      با سلام داشتن رژیم غذایی سرشار از قند خصوصامصرف مواد قندی موجود در غذاها و خوراکی های فرآوری شده و همچنین قند و شکر مصرفی روزانه در طولانی مدت باعث التهاب بدن و ورم صورت و بدن میشوند همچنین نوشیدنی های قندی باعث التهاب بیشتری خواهند شد.در صورتی که مصرف قندهای طبیعی موجود در میوه و سبزی به هیچ وجه التهاب ایجاد نمیکند. مصرف مواد قندی باعث مقاومت به انسولین در سلولهای بدن و همچنین افزایش نفوذپذیری روده و در نهایت ورم و التهاب بدن در پی خواهد داشت.پیشنهاد من بشما این هست که اولا مدت طولانی حداقل سه ماه مصرف مواد قندی را کنار بگذارید و یک رژیم کاملا اصولی داشته باشید مثلا رژیم غذایی یکا را امتحان کنید که براساس سالم خواری تنظیم شده و مطمئنا این التهاب و ورم و پف صورت و میگرن شما بعد سه ماه کاملا برطرف خواهد شد.
  • کامنت
    صنیعی مهمان
    سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

    باعرض سلام...بنده هم چند ماهی دچار الرژی وکهیر زیاد حتی درگلو ولب ودارو های رایج هم به غیر از پردنیزولون که اثر یکروزه داشت البته با مراجعه به پزشگان متعدد که نهایتا متوجه شدم نسبت بقند وخوراکی های قندی همچنین گوشت حساسیت پیدا کردم ..با پرهیز هفت ماهه خیلی بهترشدم ولی اگر درحد کم هم مثل چای وقند یاپولک باز .شروع میشود.ازمایشات قندم نرماله . خرما وامثال راجایگزین کردم تا بمرز خوبی نزدیک شدم .با سپاس وتشکر...


نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.