• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • حقه ذهنی برای انجام ورزش‌های سخت

  • یکشنبه، ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ بازدید 504 مدیریت
  • گاهی حوصله ورزش کردن را به هر دلیلی نداریم. در چنین مواردی استفاده از حقه‌های ذهنی به ما کمک می‌کند تا به ورزش بازگردیم. برای انجام برخی ورزش‌ها به وسایل خاص ورزشی نیاز داریم. از نظر ذهنی نیز همینگونه است و به ابزار ذهنی برای بازگشت به ورزش نیازمند هستیم. قبل از استفاده از این ابزار ذهنی، ابتدا باید نکات سلامتی را رعایت کنیم، مثل تغذیه مناسب،‌ خواب کافی و آبرسانی کافی به بدن. گاهی دلیل عدم تمایل ما به ورزش، در واقع نیاز جسمی ما به غذای بیشتر یا آب بیشتر است که با زبان بی‌زبانی این را از طریق احساس ما نسبت به ورزش نشان می‌دهد.

  •  

    حال اگر با رعایت نکات سلامتی درباره تغذیه، خواب و آبرسانی به بدن، باز هم همچنان تمایلی به ورزش کردن ندارید، راهکارهای ذهنی زیر را امتحان کنید:

     

    1 -  به موسیقی گوش بدهید یا گلچین موسیقی خود را تغییر بدهید

    موسیقی به ما کمک می‌کند که ورزش طولانی‌تر و شدیدتری انجام بدهیم. اگر تا کنون در حین ورزش به موسیقی گوش نمی‌دادید، از همین امروز شروع کنید و گلچینی از آهنگ‌ها را انتخاب کرده و با آنها ورزش کنید. اگر هم از قبل این کار را می‌کردید، وقت آن رسیده که گلچین خود را تغییر بدهید و آهنگ‌های جدیدی را به فهرست آهنگ‌های خود اضافه و برخی را حذف کنید. آهنگ‌ها می‌توانند بی‌کلام یا باکلام باشند. می‌توانند ملایم یا حماسی باشند. مهم این است که به شما انگیزه و انرژی بدهند.

     

    2 -  به یک فرد الگو فکر کنید

    وقتی که انگیزه ورزشی شما کاهش پیدا می‌کند، یک قهرمان را که الگوی شماست جلوی چشم خود بیاورید. البته لزوماً این فرد لازم نیست که قهرمان ورزشی باشد. بلکه می‌تواند هر فرد موفقی که با پشتکار و تلاش در زندگی خود موفق شده است و شما او را در زندگی تحسین می‌کنید، باشد، مثل یک قهرمان دوران کودکی، قهرمان ورزشی، یکی از اقوام و ... . از خودتان بپرسید اگر آن فرد جای شما بود و احساس خستگی می‌کرد، چه عکس‌العملی نشان می‌داد؟ مطمئن باشید که به یاد آوردن آن شخص، تصمیم شما را در ترک کردن ورزش، تغییر داده و شما را به مسیر بازمی‌گرداند.

     

    3 -  خودتان را در عمل انجام‌شده قرار بدهید

    یعنی وقتی که حوصله رفتن به باشگاه ندارید با یک دوست تماس بگیرید و او را دعوت به همراهی شما کنید. به این ترتیب در رودربایستی با دوست خود قرار گرفته و دیگر نمی‌توانید از رفتن به باشگاه شانه خالی کنید. ضمن اینکه این کار باعث می‌شود در حین ورزش تفریح هم بکنید.

     

    یک راه دیگر این است که برای جلسات ورزشی، از قبل هزینه پرداخت کنید. به این ترتیب به خاطر پولی که از جیب‌تان رفته است هم که شده احتمال اینکه ورزش نکنید، کمتر می‌شود. از خودتان بپرسید که چه کاری شما را در عمل انجام‌شده قرار داده و به اصطلاح، شما را به سمت ورزش هول می‌دهد.

     

    4 -  برای خودتان یک نقطه پایان ورزش در نظر بگیرید

    گاهی وقتی که در میانه ورزش هستیم،‌ احساس بی‌حوصلگی ‌و بی‌رمقی می‌کنیم و می‌خواهیم از میانه راه دست از ادامه ورزش بکشیم. در چنین مواقعی، برای خود یک نقطه پایان در نظر بگیرید و مثلاً به خودتان بگویید که فقط چند حرکت دیگر مانده یا فقط پنج دقیقه دیگر مانده. "پنج دقیقه یا پنجاه قدم دیگر که دیگر انقدر کلنجار رفتن و چانه زدن ندارد و زود تمام می‌شود. پس ادامه می‌دهم".

     

    5 -  فضای ذهن خود را پر کنید

    علاوه بر اینکه بهتر است برای خود یک نقطه پایان در نظر بگیرید،‌ توصیه می‌کنیم که ذهن خود را با یک مانترا پر کنید. این شیوه، به خصوص در زمان‌هایی که ورزش‌های هوازی تکراری مثل دویدن یا دوچرخه‌سواری انجام می‌دهید، بسیار مفید است. می‌توانید قدم‌ها یا پدال‌هایی که می‌زنید را بشمارید. مثلاً تا عدد خاصی بشمارید و با رسیدن به آن عدد،‌ شمارش را از اول شروع کنید. و یا کلمات انگیزه‌بخش مثل "برو، برو، برو" را با حرکات خود هماهنگ کرده و تکرار کنید. به این ترتیب، ذهن شما مشغول شده و به توقف ورزش فکر نمی‌کند.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.