اکثر افراد نگران بالا رفتن فشار خون هستند و کمتر کسی به خطرات پایین بودن فشار خون فکر میکند. بعضی از افراد به طور طبیعی فشار خون پایینی دارند و برخی نیز در اثر مصرف دارو دچار افت فشار خون میشوند. در هر صورت پایین بودن فشار خون، میتوان خطرناک باشد و باید به آن توجه شود.
فشار خون طبیعی بین 12 و 8 میلیمتر جیوه است اما وقتی که بین 9 و 6 میلیمتر جیوه باشد، یعنی فرد دچار افت فشار خون است. زمانی این مسأله خطرناک است که علائم آن بیش از چند ثانیه به طول بیانجامد.
فشار خون برخی از افراد همیشه پایین است و برای این افراد طبیعی محسوب میشود. در این صورت علائمی هم در آنها ایجاد نکرده و خطرناک نیست. کسانی که لاغر هستند و یا فعالیت بدنی شدید دارند و نیز خانمها تا قبل از یائسگی، معمولاً فشار خون پایینی دارند.
اما در سایر موارد، افت فشار خون، یک امر طبیعی نیست. به عنوان مثال، کمآبی بدن یکی از عوامل شایع در افت فشار خون است. سایر عوامل مؤثر در کاهش فشار خون عبارتند از:
افت فشار خون میتواند ناشی از بستری بودن، بارداری یا برخی از داروها نیز باشد. داروهای پرفشاری خون، داروهای مدر، برخی داروهای ضد افسردگی و داروهایی مثل ویاگرا از این جمله داروها هستند.
علائم افت فشار خون
اولین و شایعترین علامت، احساس گیجی و از حال رفتن است. برخی از افراد نیز احساس خستگی شدید میکنند. علت این است که خون کافی به مغز نمیرسد. سایر علائم افت فشار خون عبارتند از:
خطرات بالینی افت فشار خون
1 - عدم کفایت اکسیژن
کاهش فشار خون باعث میشود که اکسیژن کافی به اندامها و به خصوص به مغز نرسد. مثل زمانی که میخواهید دوش بگیرید اما فشار آب بسیار کم است.
2 - بیماری قلبی
افت فشار خون احتمال ابتلا به بیماری قلبی و نیز کوتاهتر شدن عمر کسانی که به بیماری قلبی مبتلا هستند را بالا میبرد. علت این است که با بالا رفتن سن، رگها سفتتر میشوند و خون به سختی در رگها جریان پیدا میکند.
3 - جراحت
افت ناگهانی فشار خون میتواند به بیهوشی فرد منجر شده و در نتیجه احتمال اینکه فرد در حین افتادن روی زمین دچار جراحت شود، بیشتر میشود.
4 - آسیب کلیوی
بیمارانی که مشکل کلیوی دارند، وضعیت عملکرد کلیه آنها در اثر کاهش فشار خون، بدتر میشود.
5 - تشدید علائم سکته
افرادی که سابقه سکته دارند، در صورت افت فشار خون دچار بازگشت علائم سکته میشوند.
6 - سایر مشکلات افت فشار خون
تحقیقات نشان میدهند که فکر کردن راجع به خودکشی در کسانی که فشار خون پایینی دارند، بیشتر دیده میشود.
درمان کمفشاری خون
نحوه درمان بستگی به عامل به وجود آورنده کمفشاری خون است اما در مجموع، روشهای درمانی رایج عبارتند از:
1 - روشهای پیشگیرانه
یعنی مثلاً اگر علت کاهش فشار خون شما، ایستادن طولانی مدت است، میتوانید با انجام حرکات ورزشی پاها از افت فشار خون جلوگیری کنید.
2 - آبرسانی به بدن
گاهی با آبرسانی به بدن مشکل کاهش فشار خون، برطرف میشود.
3 - تغییرات رژیمی
گاهی با افزایش مصرف نمک میتوان فشار خون را افزایش داد. اما همیشه باید قبل از هر اقدامی با پزشک مشورت کرد زیرا باید علت افت فشار خون مشخص شود. مثلاً ممکن است که ناشی از نارسایی قلب باشد که مسأله بسیار مهمی است و خوددرمانی میتواند به بدتر شدن مشکل و وخامت اوضاع بیانجامد.
کمبو ویتامین B12 و اسید فولیک نیز که منجر به کمخونی میشوند هم میتواند عاملی جهت کاهش فشار خون باشد بنابراین با درمان کمخونی و دریافت ویتامین کافی میتوان این نوع کاهش فشار خون را برطرف کرد. در این مورد هم حتماً بای ابتدا با پزشک مشورت نمایید.
4 - درمان دارویی
اگر احساس میکنید که با مصرف داروی خاصی دچار افت فشار خون میشوید، باید در این مورد با پزشک صحبت کنید.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]